Bizalom.

2.3K 147 20
                                    

A vasmacska a földhöz szegez, de a bizalom... a bizalom oda repít, ahová csak akarod...
/Elisabetta Gnonen/

***Sarah szemszöge***

Mikor újra magamhoz tértem egy puha ágyban feküdtem, a fájdalom percről percre múlóban volt. Kelett pár perc mire rájöttem, hogy a toronyban vagyok a saját szobámban. Lassan kikászálódtam az ágyból és a folyosón végig masírozva a nappali felé igyekeztem. A többiek valószínüleg már aludtak, mivel egyikükbe sem botlottam bele. Vagyis...egyikükbe mégis , a folyosó végére érve neki ütköztem valakinek, mikor felnéztem a fekete hajú ,zöldszemű istenséget pillantottam meg.
-Nocsak Midgardi, felébredtél?- vigyorodott el.
-Nocsak Asgardi, téged hagynak csak így szabadon kószálni?- álltam meg előtte.
-

Úgyis mondhatjuk. A bátyám beszélte rá őket, hogy ne dugjanak be egy lyukba. Viszont kaptam egy ilyet.- emelte fel a kezét, a csuklóján ott virított egy karperec.- Nem hagyhatom el az épületet. Úgy tűnik nem bíznak bennem.- jegyezte meg.
- És ez meglep?- kérdeztem.
- Nem igazán.De sértőnek találom.- felelte miközben kikerültem és a konyha felé igyekeztem.
- Neked nem pihenned kéne?- ragadta meg a csuklóm és kérdőn pillantott rám.
- Nem vagyok fáradt. Nincs semmi bajom.- húztam ki a kezem az övéből.
-Dehogy nincs ,megsérültél.- szögezte le.
- Máskor is megsérültem már.- szólaltam meg, miközben öntöttem egy pohár vizet és felpatantam a konyha pultra.- Péntek ,hol vannak a többiek?- kérdeztem.
- Mr. Stark a laborban van kisasszony.- kezdett bele a mesterséges inteligencia.
- Szóval bütyköl.- jegyeztem meg.
-Mr.Rogers az edző teremben van. A többiek pedig a szobájukban.- fejezte be. Szóval Steve már megint nem tud aludni.....
-Rendben köszönöm.- biccentettem.Loki lassan közelebb sétált ,majd megállt a hűtő előtt és neki támaszkodva figyelt.
- Mi az?- kérdeztem. Mióta kijöttem úgy bámul mintha én lennék a világ legérdekesebb embere. Abban a pillanatban jutott el a tudatomig, hogy csak egy túlméretezett fehér póló van rajtam, nadrág azonban nincs és a póló méretét tekintve sem takar túl sokat. Arcomat egyből elöntötte a pír, majd inkább a kezemet keztem tanulmányozni, a Jégóriástól szerzett sérülés még mindig ott virított rajta.
- Megengeded?- szólalt meg Loki, és a karom felé bökött. Csak bólintottam, ő pedig előre lépett és óvatosan a tenyerébe fektette a karomat. Riadtan kapta el a kezét mikor felszisszentem amint hozzáért.- Elég csúnya, de hamar rendbe fog jönni. Szerencséd volt.
- Hát én nem nevezném annak.- mosolyodtam el.
- Furcsa egy midgardi vagy te.- jegyezte meg.
- Miért lennék az?
- Mert a többiekkel ellentétben te megbízol bennem.- nézett rám.
- Ezt miből gondolod?
- Először is onnan ,hogy rábeszélted Thor-t ,hogy engedjen ki, ami a többiek szerint marhaság volt. Másodszor habozás nélkül hagytad ,hogy megvizsgáljam a kezedet. Pedig akár le is vághattam volna.- mosolyodott el pimaszul.
- Kétlem ,hogy levágtad volna. És különben is azt mondják ,ha hatást akarunk gyakorolni, ahhoz a bizalom a legfőbb eszköz.- feleltem.
- Szóval hatást akarsz gyakorolni rám?- nézett kérdőn.
- Úgyis mondhatjuk. Vagy egyszerűen nem akarom, hogy megint lerombold New York-ot.
- Honnan tudod, hogy megbízhatsz bennem? - kérdezte.
- Sehonnan. De ilyen a bizalom! Azok után amit tegnap Asgard-ban tettél kezdem azt hinni nem vagy olyan rossz.- feleltem.
- Tudod ,hogy a bizalom még a legjobb esetben is óvatlanság?A legrosszabb esetben pedig öngyilkosság.- nézett a szemembe, valószínűleg direkt nem reagált az utolsó megjegyzésemre.
- Szóval azt mondod ,azzal, hogy megbízom benned, a vesztembe rohanok?- szegeztem neki a kérdést.
-Lehet.- hajolt közelebb.- Majd meglátjuk.
- Az biztos. Viszont, akár bízom benned akár nem, ha ártasz a barátaimnak, vagy a Földnek kiheréllek.- jelentettem ki egy apró mosollyal az arcomon. Ő csak elmosolyodott és vissza sétált a hűtőhöz.
- Az vétek lenne.
- Azt mondod?- néztem rá.
- Azt, majd meglátod.- mért végig.
- Hát hogyne.- ugrottam le a pultról és a kanapé felé indultam.
- Ha jól sejtem nem is félsz tőlem.- kapott a kezem után és közelebb húzott.
- Nem. Miért talán kéne?- álltam a tekintetét.
- Hát tekintve, hogy tudod miket tettem, lehet ,hogy jobb lenne.
- Tudom miket tettél ,de azt is ,hogy miért. Mint ahogy mondtam annyira nem vagy rossz ember mint amilyennek tűnni akarsz.- indultam volna el ,de vissza rántott.
- Fogalmad sincs milyen vagyok. Tévedsz ,ha azt hiszed igen.- sziszegte. Kisöpörtem alóla a lábát így a földön kötött ki, viszont engem is maga utánn rántott így egyenesen rá zuhantam.
- Valóban így gondolod?- kérdeztem. Válasz helyett egy mozdulattal fordított a helyzetünkön így már ő hajolt fölém.
- Igen, így gondolom.- felelte. Kihasználtam a figyelmetlenségét ,majd felhúztam a térdem és telibe találtam a gyomrát, megpördültem ,így vissza kerülünk az eredeti helyzetünkben.
- Tévedsz, ha azt hiszed ,hogy nem tudlak legyőzni.- szegeztem neki az asztalról felkapott tőrt, Loki csak elmosolyodott .
- Tudod, ebben a szerelésben nem vagy túl meggyőző.- simított végig a combomon, megragadta a kezem és kicsavarta belőle a fegyvert. Kirántottam a kezem és behúztam neki egyett, mire fájdalom nyilalt a mellkasomtól a vállamig húzódó sebbe.
- A rohadt életbe.- szitkozódtam.
- Ti meg mi a fenét műveltek.?- lépett be Thor. Biztos elég bizarul festettünk az arckifejezéséből ítélve.
- Nem látod bátyám? Éppen hagyom ,hogy megverjen egy lány.- vigyorodott el Loki, majd rám kacsintott, amivel kiérdemelt egy újjabb ütést.
- Hát öcsém nekem nem úgy tűnik ,mintha hagyni kellene neki.- szögezte le Thor.- Viszont hagyjátok ezt abba. Sarah te megsérültél, és akármennyire is rászolgált az öcsém erre, talán nem most kéne agyon verned.
- Nincs semmi bajom. Így is ki tudom nyírni.- jelentettem ki.
- Igen ebben biztos vagyok.- bólintott mosolyogva. Vissza néztem az alattam lévő férfira ,aki komiszul elmosolyodott és felém nyúlt.
- Aludj.- tette a kezét a fejemre a zöldszemű, majd hirtelen minden elsötétült.
Reggel mikor felébredtem értetlenül pillantottam körbe , miután azonban felidéztem mi is történt pontosan tegnap este, dühösen patantam fel.
- Nahát, felébredtél!Hogy aludtál?- szólalt meg vigyorogva Loki ,mikor kiértem a nappaliba.-Aucs.- az utóbbi megnyilvánulása annak volt köszönhető, hogy amint elé értem lekevertem neki egyett.
- Ne, merj még egyszer a fejemben turkálni.- böktem a mellkasára.
- Hmmm....csak nem bal lábbal keltél.?- vigyorgott tovább.
- Mondtam, hogy zabos lesz.- jegyezte meg Thor, aki nem messze tőlünk álldogált.
- Mi történt?- lépett közelebb Nathasa.
- Az éjszaka össze kaptak és egymásnak estek. Sarah rendessen helyben hagyta Loki-t. Ő pedig elkábította, a mágiáját használva. Ennyi dióhéjban.- foglalta össze röviden Thor.
- Annak nevezitek ezt aminek akarjátok, Asgardiak.De nekem akkor is olyan tudomány amit egyenlőre még nem tudok megmagyarázni.- kortyolt bele a bögrébe Tony.
- Nem ,hagyott helyben.- tiltakozott Loki.
- Hát persze.- bólintott nevetve a bátyja, Loki pedig dühösen méregette.
- Egyébként csak segíteni akartam.- fordult felém Loki, mire kérdőn pillantotam rá.- Pihenésre volt szükséged.
- Ne mond meg ,hogy mire van szükségem.- sziszegtem.
- Különben is, mióta segítesz te másoknak Loki.?- nézett rá Thor. Loki nem válaszolt csak továbbra is az arcomat fürkészte.
- Na jól van elég volt. Mindenki figyeljen.- szólalt meg Tony, aki megelégelte a vitatkozásunkat..
- Kezdődik.- forgatta a szemét Nat.
- Nagyon vicces.- pillantott felé Tony.- Ha jól sejtem, márpedig szerintem jól sejtem, akkor az Asgardi mókánknak még nincs vége.- nézett körbe.
- Valóban nincs. Ugyan az Asgardiak biztonságban vannak, de a Jégóriások és a Chitaurik elfoglalták az otthonunkat.- állt fel Thor.
- Amit nekünk vissza kell szereznünk.- helyeselt Loki. Mind döbbenten pillantottak rá.- Most mi van?
- Szóval, ahhoz, hogy legyőzzük őket kell egy terv.- folytatta Tony.
- És nem ártana pár új játékos sem.- jegyezte meg Sam.
- Igen ez igaz. A vas légió például szolgálatra kész. Igaz Péntek.?- kérdezte Tony.
- Nos, uram rájuk fér némi javítás, de ezt leszámítva igen.- felelte az MI.
- Szuper. - bólintott.
- Ez nem lesz elég ,több emberre lesz szükségünk. - szólalt meg Wanda.- Biztos vannak még olyanok ,mint mi, akik segíthetnek.
- Igen. És miért segítenének nekünk? Egyenlőre még azt sem tudjuk, hogy mit akarnak ezek a lények.- szögezte le Tony.
- De tudjuk.- szólaltam meg.
- Valóban?- fordult felém Vízió.
- Igen. A Chitaurik harcos űrlények, csak hobbiból hódítanak meg bolygókat, de most Loki-t akarják, meg akarnak fizetni neki .- magyaráztam.
- Remek, akkor adjuk oda nekik.- tárta szét a karját Bucky.
- Nem.- szólaltunk meg egyszerre Thor-al. Mindenki rám szegezte a tekintetét még a villámisten is kérdőn pillantott rám. Az ő reakciója érthető volt, azonban az enyémet még én sem értettem.
- Ha oda adnánk nekik azzal nem oldanánk meg semmit. Nem csak Asgard van veszélyben hanem mi is ,nem Loki az egyetlen aki felbosszantotta őket. Mi is kihúztuk náluk a gyufát.- szólaltam meg.
- Ha ez igaz, akkor a Föld ismét veszélyben van.- mondta Bruce.
- Igen. De most előnnyel indulunk velük szemben. Ugyanis egyenlőre Asgard-ban ragadtak. Időbe telik mire rájönnek hogyan szabadulhatnak ki.- szólalt meg Thor.
- Akkor fel kell készülnünk. A központi adatbázisban biztos szerepelnek, olyanok akik segíthetnek nekünk.- járkált fel-alá Tony.
- Mi van a pók haveroddal?- kérdezte Clint.
- Ő még csak egy kölyök - szögezte le Tony és ezzel lezártnak tekintette a témát, hatalmasat tévedett.
- De segíthet nekünk.- helyeselt Wanda.
- És ott van Wakanda királya is.- folytatta Sam.
- Igen. Ez kezdetnek jó. De kell egy ütős terv és a Vas légió is javításra szorul. Múltkor szerencsénk volt, de most nem egyedül vannak és biztos vagyok benne ,hogy valaki más áll a háttérben.- mondta Tony.
- Akkor irány a bázis.- indultam meg.
- Igen, oda megyünk, de te itt maradsz.- szólalt meg Steve.
- Mi? Miért?- kérdeztem.
- Mert megsérültél és mert valakinek vigyázni kell Loki-ra.- felelte Tony.
- És miért pont nekem? Miért én bébicsőszködjek?
- Mert éjszaka is lerendezted. És látszólag te tudsz hatni rá.- felelte Tony.
- És ha szükség van rám?- próbálkoztam.
- Akkor hívni fogunk.- mondta.
- Hű...most totál megértem Peter-t.- vágtam le magam a kanapéra.
- Ne aggódj, ha bármi van hívunk. De most az a feladatod, hogy ne hagyd Loki-t rosszalkodni.- lépett oda hozzám Tony.
-Rendben.- sóhajtottam.
- Szuper. Akkor nézzük.- fordult a többiek felé.- Először is a Bázison megkeressük azokat az embereket, akik segíthetnek nekünk. Én és Bruce helyre pofozzuk a Vas légiót és a többi fegyvert. Sam te megkeresed Petert. Steve te pedig beszélj T'Challa-val. Clint és Nathasa pedig majd meggyőzik az esetleges szövetségeseinket. Bucky, Wanda és Vízió pedig kiképzik őket ha szükséges .- foglalta össze Tony.
- Rendben, akkor induljunk.- igyekeztek a lift felé.
- Péntek légyszíves készítsd össze a segítségünkre szólgáló aktákat mire oda érünk.- kérte Tony.
- Igenis, uram.- felelte Péntek.
- Te nem jössz?- nézett Thor felé Clint.
- Nem. Én maradok. Amíg nincs szükség rám addig segítek Sarah-nak kordában tartani Loki-t. Nem hagyom itt egyedül.- felelte az Asgardi.
- Rendben.- biccentett a Kapitány.
- Egyedül is kordában tudom tartani.- jegyeztem meg mikor már mindenki elment. A mellettem ülő Loki csak a szemét forgatta.
- Tisztában vagyok vele. De azért szemmel tartom.- jegyezte meg Thor.
- Én is itt vagyok ám.- kezdte Loki.- Nem számít.- legyintett egyet mikor felé pillantottam.
-Én most lemegyek edzeni. Addig ne nyírjátok ki egymást.- nézett ránk Thor.

Sziasztok!
Ne haragudjatok, hogy későn hoztam az új részt.Tegnap tanulnom kellett és a nap végére hulla fáradtan zuhantam az ágyba.
Most viszont olvasást kívánok nektek. Ha tetszett csapjatok a csillagra.😘😘😘😘👼👼

Loki and Rogers's daughter.Onde histórias criam vida. Descubra agora