A közelgő ellenség.

2K 137 5
                                    


"Az ember nem szabadulhat meg ellenségeitől pusztán az által, hogy tagadja létezésüket."
/Garri Kaszparov/

***Sarah szemszöge***
Valamikor hajnalban felriadtam, és egyszerűen nem tudtam vissza aludni. Sokáig forgolódtam az ágyban, de nem jött álom a szememre. Így gondoltam inkább valami hasznos dologgal foglalom le magyam, elindultam a konyhába, hogy reggelit csináljak. Mikor a folyosó végére értem a nappaliban megpillantottam egy sötét alakot, fekete köpenyt viselt és háttal állt. Ilyen az én formám, hajnalok-hajnalán egy sötét alak ácsorog a nappaliban, nem is én lennék ,ha nem így történt volna. Ennél már nem is lehetne jobb a reggelem.
- Ki maga és mit keres itt?- torpantam meg. Lassan megfordult , az arcát eltakarta a csuklyája. Idegtépő lassúsággal lépett előre egyett, majd hátrébb húzta a csuklyát.
- Á, már megint maga? Múltkor nem volt elég ,hogy elkalapálták?- szegeztem a kérdést a Chitaurik vezérének, aki erre csak elmosolyodott, bár inkább tűnt vicsorgásnak mint mosolynak.Volt valami hátborzongató a megjelenésében.
- Van valami nálatok, amire szükségem van.- szólalt meg.
- Hát, az szívás mer itt is marad.- kaptam fel az asztalról egy kést és a vezér felé hajítottam. Azonban a kés nem ért célt, meg állt a Chitauri felemelt keze előtt és leesett a földre. Döbbenten néztem végig a jelenetet. A következő pillanatban meglegyintette a kezét én pedig felemelkedtem a földről majd a falnak vágódtam. Mire feleszméltem már előttem állt, hirtelen megragadta a karom és alaposan végig mért.
- Te még hasznunkra válhatsz.- emelte a kezét a homlokomhoz. Éles fájdalom nyilalt a fejembe, majd végigjárta az egész testem. Sikítani, sőt ordítani tudtam volna a fájdalomtól, de egy hang sem jött ki a torkomon ,csak görcsösen szorítottam ökölbe a kezem.Mikor elmúlt a fájdalom ,a vezér már sehol nem volt, felpattantam és még láttam mikor befordul a folyosón.
-Péntek szólj Thor-nak.- adtam ki a parancsot.
- Rendben kisasszony.- jött a válasz. Elindultam a Chitauri utánn ,mikor utolértem ,már csak a hangját halottam. Loki szobájának közepén állt, a késsel a kezemben közelebb lépkedtem a félig kinyitott ajtóhoz. Loki az ágya melett állt a vezérrel szemben és baljóslatúan méregette. Az Asgardi-nál egyetlen fegyver sem volt , de nem úgy tűnt mint akit ez zavar.
- Hol van a kocka Asgardi?- halattszott a Chitauri mély hátborzongató hangja.
- Olyan helyen, ahonnan esélyed sincs megszerezni.- felelte Loki, miközben felém pillantott.
- Ez az utolsó esélyed, hogy jóvá tedd a hibáidat. Add át a Tesseract-ot és nem esik bántódásod, sem neked sem pedig a barátaidnak.- fenyegette a lény. Már az ajtóban álltam és támadni készültem, mikor egy kézmozdulattal ismét a falhozvágott. Na, ez a mániája, vagy mi? Nagynehezen felálltam és megint elindultam felé, de két erős kar fonódott körém és mozdulni sem tudtam.
- Fegyelmezd meg az ölebedet.- nézett a Chitauri Loki-ra. Dühösen mértem végig, majd hátra néztem a zöldszeműre.
- Nem az ölebem.
- Loki, eressz el , elintézem.- néztem a szemeibe.
- Persze. Mint az előbb?- gúnyolódott. Nem hiszem el, hogy mindig van valami gúnyos megjegyzése.
- Utoljára kérdezem meg Asgardi hol van a Tesseract?- szólt közbe a vezér. A Tesseract? Szóval ezért jött.
- Én pedig utoljára mondom el ,hogy sosem adom át. Inkább megtartom magamnak.- nézett rá Loki.
- Nemrég még örömmel adtad volna át Thanos-nak a kockát.
- Változnak az idők.- mondta.
- Nos, igen. Változnak.- mosolyodott el a vezér, miközben felém pillantott.- De attól még nem megyek el a Tesseract nélkül.- indult meg felénk.
- Szerintem pedig kénytelen leszel.- néztem a szemébe. - Most!!-Thor kalapácsa egyenesen fejbe találta ,így a falhoz rögzített polchoz csapódott.
- Thanos már közeleg. Nem tudjátok megakadályozni, hogy elérje a célját.- hörögte a Chitauri, majd eszméletét vesztette.
- Mond bátyám neked muszály szétverned a szobámat?- kérdezte Loki, miközben Thor-t figyelte, aki próbálta kihalászni a könyvhalmazok alól a Chitauri-t. Csak egy szúrós pillantásra méltatta Loki-t mielőtt kiemelte a romok közül a lényt, akit látszólag eléggé megviselt a Mjölnír-el való találkozás.
- Le viszem a cellákhoz, később talán kiszedhetünk belőle valamit.- indul el kifelé Thor.
- Mostmár igazán elengedhetsz Loki.- intéztem szavaimat a zöldszeműhöz, aki még mindig engem szorongatott.
- És mi van ha nem akarlak?- suttogta a fülembe, mire libabőrös lettem. Fogtam magam és belekönyökltem a gyomrába, ezzel elérve a célom. Velem nem fog játszadozni, az biztos.
- Semmi baj, meg oldom.- vigyorogtam. Kisiettem a szobából és a nappali felé vettem az irány. Nyomomban ott tipegett a gyomrát szorongató Loki is.
- Péntek ,hogy jutott be a toronyba a Chitaurik vezére?- léptem a nappaliba.
- Fogalmam sincs kisasszony, de már elkezdtem lefutatni egy vizsgálatot.- felelte az MI.
- Rendben. Erősítsd meg a védelmet és azonnal értesítsd Tony-t.
- Igen is kisasszony.- hallatszott a válasz. A vezérlő panelhez siettem, hogy én is ellenőrizzem a felvételeket. Loki eközben letelepedett a kanapéra.
- Csak nem megsértődtél Loki.- mosolyodtam el.
- Nos, az meglehet.... A helyedben én nyitott szemmel aludnék.- válaszolt helyette Thor, aki most lépett be a nappaliba.
- Magához tért már?- kérdetem.
- Nem. Egyenlőre.-állt meg az öccse előtt és közelebb hajolt.- Hol van a Tesseract Loki? Gondolom nem Asgardban. Különben nem jött volna ide a vezér.- szólalt meg.
- Nahát milyen bámulatos az észjárásod testvér. Valóban nálam van a Tesseract.- állt fel a kanapéról. Egy kézmozdulattal elővarázsolta a kockát, ami már ott világított kék fénnyel megfestve a kezét.
- Ne gúnyolódj Loki. Át kell adnod a Tesseract-ot a Bosszúállóknak. Így nincs biztonságban.- szögezte le a villámisten.
- Biztos lehetsz benne ,hogy nem adom át nekik. És senki másnak. Nálam nagyobb biztonságban van.- tüntette el ismét egy kézmozdulattal a tárgyat.
- Nálad?- kérdezte döbbenten a bátyja.
- Hisz láthattad, most sem tudták megszerezni.
- És ezért szerinted rád kéne bíznom, az a tárgyat, amivel kis híján leromboltad New Yorkot?- vitatkozott tovább Thor.
-Szerintem igen.- szólaltam meg mire mind rám kapták tekintetüket. Thor döbbenten bámult, Loki pedig elégedetten mosolygott.- Most is oda adthatta volna neki. Sőt egész idő alatt nála volt, bármit tehetett volna vele.
-Miért bízol ennyire a fivéremben?-kérdezte.
- Nem tudom. De szerintem rá bízhatjuk a kockát. - feleltem. Pár percnyi csend után végre megszólalt.
- Rendben. De ha reggelre New York romokban hever a te hibád lesz.- adta fel Thor. Úgy tűnt szeretne megbízni Loki-ban, talán ezért is adta fel ilyen könnyen.
- Ez igazán sértő volt bátyjám.- nézett rá az említett.
- Mi a helyzet? Csak nem hiányoltátok szerény személyemet?- tűnt fel a képernyőn Tony vigyorgó arca.
- A személyedről sok mindent el lehet mondani, de a szerénység nincs köztük fémember.- sétált mellém Loki.
- Nem mintha a te személyiséged olyan nagyon lenyűgöző lenne.- vágott vissza Tony.
- Erről sokan egészen más véleményen vannak.- nézett rám a zöldszemű, mire csak a fejemet ráztam.
- Na jó elég volt. Nem azért hívtalak, hogy arról vitatkozzatok melyikőtök a nagyobb alfa hím.- szóltam közbe mielőtt Tony bármit is hozzá fűzhetett volna.- Be törtek a toronyba.
- Micsoda? De mégis hogyan?- döbbent le Tony.
-Nem tudom. Péntek már dolgozik rajta. De ha a Chitaurik vezére bejutott , akkor az azt jelenti, hogy rájöttek miként juthatnak ki Asgard-ból.- magyaráztam.- Hogy áll a csapat?
- Már majdnem kész a Vas légió és pár új személyel bővült a csapatunk.- mondta Tony.
- Igen. Van egy Hangyánk is.- hallatszott Clint hangja a háttérből.
- Egy hangyátok? Nem érdekel milyen kártevő gonddal küszködtök Clint.- feleltem.
- Nem ő nem kártevő hanem...- kezdett bele az íjjász és oda lépett Tony mellé.
- Ezt ne most beszéljük meg. Mondott valamit a vezér?- érdeklődött Tony.
- Egyenlőre nem.- válaszolt helyettünk Thor.- Ki van ütve. De ha magához tért kiszedünk belőle bármit.
- Annyit mondott, hogy Thanos közeleg.- fordultam Tony felé.
- Ki az a Thanos?- kérdezte Clint.
- Thanos egy őrült titán, aki fejébe vette ,hogy megváltoztatja a szerinte elrontott világot. Össze akarja gyűjteni a hat végtelen követ, hogy uralma alá vonja az univerzumot és kedve szerint formázza.- szólalt meg Loki.
- És te ezt honnan tudod? - ráncolta a szemöldökét Clint.
- Volt már hozzá szerencsém. Ha Thanos megszerzi mind a hat követ, akkor semmi sem állítja meg.- most először beszélt Loki teljesen komolyan, máskor mindig volt egy epés megjegyzése vagy bármi, de most  nem. Ez elég furcsa volt és már maga a tény is ,hogy Loki információt oszt meg velünk, talán tényleg kezd megváltozni.
- És hol találkoztatok? Egy "Hogyan legyünk szuper gonoszok?" találkozón?- gúnyolódott Tony. Loki csak egy szúrós pillantással jutalmazta.
- Talán jobb lenne, ha utánna néznénk pontosan mik ezek a végtelen kövek. És lehet, hogy a S.H.I.E.L.D tud valamit Thanos-ról.- szóltam közbe.
- Igen. Mi utánna nézünk. Ti nézzétek át a felvételeket, hátha van valami rajta, ami hasznunkra válhat. És szóljatok ,ha sikerült kiszedni valamit a vezérből. Addig is legyetek óvatosak.- lépett ki Tony.
- Akkor most mi lesz?- kérdezte Loki.
- Ti menjetek le és nézzétek meg mi van a fogollyal. Én átnézem a felvételt.- fordultam feléjük, a két isten csak bólintott és elindult a cellák felé.

Sziasztok!
Meghoztam a következő részt, ha minden jól megy ,akkor kivételesen holnap is várhatóan lesz rész. Addig is olvasást. Ha tetszett jelezétek.💋💋💋❤❤❤❤💙💙💙

Loki and Rogers's daughter.Where stories live. Discover now