A támadás.

1.7K 132 7
                                    

"A jó trükk attól jó, hogy senki nem gondolna rá."
/Higasino Keigo/

Hosszú óráknak tűnő percekig zuhantam. A vér is megfagyott az ereimben úgy éreztem itt a vége.A hideg szél szinte mardosta a bőröm és egyre csak közeledtem a kemény talajhoz. Behunytam a szemem és felkészültem a legrosszabbra. Éreztem, hogy valami keményre estem, a könyököm és a térdem sajgott a landolás miatt , azonban ezt leszámítva semmi bajom nem volt. Azt hittem szétkenődök a betonon, mint egy tojás. És őszintén ,nem voltam biztos benne, hogy nem ez történt így a szememet továbra se mertem kinyitni.
- Hali, elvihetlek egy körre?- hallottam meg Loki hangját. Azonnal kinyitottam a szemeimet és már meg is pillanthattam a felettem tornyosúló, elégedetten vigyorgó istent. Körbe pillantottam és azonnal eljutott a tudatomig mi az oka annak, hogy még élek. Az egyik Chitauri járművén ültem méterekkel a járda fölött lebegve, Loki fölöttem állt és úgy tűnt mint aki tényleg választ vár a kérdésére.
- Ezt meg honnan szerezted?- szakadt ki belőlem a kérdés.
- Most mentettem meg az életed.! És téged tényleg az érdekel honnan szereztem ezt a vackot?- akadt ki.- Egyébként akármilyen hihetetlen egy Chitauri-tól csórtam. Sajna egy sem állt a parkolóban.
- Ne haragudj. Hálás vagyok ,hogy megmentettél, már másodjára.- álltam föl. Hirtelen tüzelni kezdtek ránk, fel pillantottam és megláttam egy felénk tartó Chitauri-t. A múlt alkalommal sem nyújtottak valami épületes látványt és ez most sem volt másképp. Ugyan sisakot ,vagy valami ahhoz hasonlót viseltek így is kilátszottak tűhegyes fogaik.
- Kapaszkodj!- indult meg Loki, nekem pedig pont annyi időm maradt, hogy megkapaszkodjak valamiben, ami történetesen pont ő volt. Elszáguldottunk pár menekülő New York-i mellett, akik fedezéket kerestek de a Chitauri kitartóan követett minket és közben nem volt rest tüzelni. Jó pár épületet eltalált, de Loki kitérő manővereinek hála minket nem sikerült. Mikor mellénk ért hirtelen ötlettől vezérelve elrugaszkodtam és Loki cifra káromkodásai közepette a másik jarművön kötöttem ki. Mivel igencsak fegyver hiányban szenvedtem ,így gyorsnak kellett lennem. A Chitauri nem nézte jó szemmel a rögtönzött látogatást és ezt tudtomra is adta, hiszen azonnal felém kapott tűhegyes körmökben végződő karjával. Megpördültem és sikeresen eltalátam a lényt aki sebesen zuhant le a járműről. Loki elismerően bólintott, majd együtt megindultunk vissza a toronyba, hisz ott volt a Thanos legyőzéséhez szükséges terv kulcsa. Ha nem visszük el a toronyból nem biztos ,hogy lesz több eséjünk.
- Örülök, hogy kirepkedtétek magatokat, de jó lenne, ha segítenétek!- fordult felénk Clint, mikor megérkeztünk, közben pedig egyszerre két Chitauri-t talált el egyetlen nyíllal. Miután sikeresen átküzdöttük magunkat egy halom Chitauri harcoson elégedetten léptünk be a laborba.
- Itt van!- kiáltottam fel és át adtam Loki-nak a sikerünk zálogát. A négyzet alakú tárgy kék fénnyel ragyogott, pont mint az eredeti. Thanos átverése nem lesz sétagalopp ,ezt mind tudtuk. Ahhoz ,hogy sikerüljön nem kis szerencsére van szükségünk.
- El tudod rejteni?- kérdeztem.
- Mármint így?- tüntette el egy szempillantás alatt a kezében szorongatott tárgyat.
- Szuper. Igyekezzünk, a többieknek segítségre van szüksége.- rohantam kifelé. Mikor vissza értünk az első különös dolog amit megpillantottam egy másik űrhajó volt nem messze a toronytól. A második pedig egy piros kabátban repkedő srác, egy különösen festő ,idegesnek tűnő lény ,szürkés bőrrel és furcsa piros jelekkel a testén, amik messziről sebhelyeknek tűntek valamint egy nő ,aki leginkább egy harcos amazonra hasonlított ahogy sorra kaszabolta a Chitauri-kat a bőre pedig olyan színű volt mint Bruce alteregójának. Ott volt még egy mosómedve is aki a kezében lévő hatalmas fegyverrel lövödözve végzett velük, melette egy fura külsejű lény harcolt. Döbbenten néztem őket és egyetlen kérdés kavargott a fejemben ők vajon ,hogy kerülnek ide.Azonban nem ez volt az egyetlen furcsaság, a nagy zűrzavar közepette megpillantottam a felénk siető Bruce-t is.
- Bruce. Te mit csinálsz itt?- hárítottam az egyik lény támadását.
- Tony úgy gondolta hasznotokra lehetek a laborban.- felelte.
- Már kész. Megszereztük.- magyaráztam.
- Banner, soha nem említetted ,hogy van egy testvéred- lépett mellénk Thor.
- Ő nem a testvérem, Thor.- nézett az előttünk harcoló nőre.
- Dehát zöld. És dühös.- mutatott rá, mikor éppen egy Chitauri-val végzett.
- És szerinted minden lény aki zöld az a rokonom??- tárta szét a karját Bruce.
- Akkor ki ez?- tette fel a kérdést a villámisten.
- Gamora vagyok. De a dumálás helyett inkább segíthetnétek is.- szólalt meg az említett. Erre mindanyian megindultunk és percek múlva szinte az összes Chitauri holtan hevert a padlón. Csak Áspis száj és a csatlósai maradtak.
- Ne higyjétek ,hogy ezzel végeztünk.- mondta fenyegetően miközben mind az űrhajó felé araszoltak. Volt valami a hangjában amitől az embert kirázza a hideg.Pillanatok múlva már sehol sem voltak és mind döbbenten néztünk utánuk. Csak a hat új jövevény futott hanyatt homlok a saját űrhajójuk fele.
- Nyomás. Nem hagyhatjuk, hogy meglépjenek.- intett a piros bőrdzsekis, akiről már rengeteget hallottam.
- De igen. Ami azt illeti pont ez a terv.- mondtam.
- Elég idétlen tervnek hangzik.- torpantak meg egyszerre.
- Lehet, de ez az egyetlen esélyünk.
- És ezt mégis miből gondolod?- kérdezte a mosómedve. Csak most vettem észre ,hogy ugyanaz a fura kinézetű inkább fára hasonlító teremtmény álldogál mellette. Az ő neve is rémlett ,de abban a pillanatban, ha az életem múlik rajta sem tudtam volna megmondani.
- Ez a nyuszi tényleg beszél?- nézett kérdőn Thor.
- Milyen nyuszi?- pillantott körbe a kicsi lény.
- Az egy mosómedve, te idióta.- szólt közbe Loki.
- Kit neveztél mosómedvének?- akadt ki, kicsit sem tűnt ilyesztőnek, inkább cuki volt ,bár ahogy a Chitauri-val végzett az elismerésre méltó volt.
- Szerintem inkább macskának tűnik!-kezdte el méregetni Peter is.
- Ebből elég. Milyen terv az amiben szökni hagyjuk az ellenséget?- kérdezte a nő. Az ő nevét viszont nagyon is jól tudtam, Gamora, Thanos leánya, kevés ember létezett aki nem tudta ki is ő.
-Mindent elmagyarázok. De most a főhadiszállásra kell mennünk ,minnél előbb.- egy darabig elgondolkodva méregetett aztán csak bólintott és mind megindultak a hajó felé. Az űrhajóba lépve az őrzők elfoglalták helyüket és megindultak az uticél felé, vagyis a bázisra. Az űrhajó belsejében hatalmas káosz uralkodott, mindenhol alkatrészek és kacatok hevertek. A középen elhelyezett asztalon is érdekes szerkezetek voltak, egyikről se tudtam volna megmondani mi lehet. Csupán egy kis tárgy volt rajta amit felismertem ,egy kazetta amin ez a felirat állt "Király válogatás kazi 2". Peter, Bruce és a többiek ülőhely híján lehuppantak a földre, hogy ki pihenjék magukat a harc után. Thor, Loki és én nem messze álltunk meg a Galaxis őrzőitől. Figyeltem ahogy az épületek között masírozva haladunk. Próbáltam felkészülni arra ami ezután következik. Ha a terv kudarcba fullad és Thanos megszerzi a köveket ,akkor....
- Szóval miért hagytuk, hogy a Fekete rend kereket oldjon?- zökkentett ki Gamora.
- Mert van egy tervünk, de ahhoz, hogy sikerüljön magának Thanos-nak kell eljönnie a Tesseract-ért. Most ,hogy a Fekete rend kudarcot vallott ,nem lesz más választása.- magyaráztam. Egy darabig csak méregetett , látszott a tekintetén ,hogy nagyon elgondolkozott valamin.
- Thanos-al nem lesz egyszerű elbánni.- jegyezte meg.
- Igen tudom. De ha nem állítjuk meg, akkor azt tesz a kövekkel amit csak akar.- folytattam.
- Akkor ,beavatnátok minket is a tervbe?- szólalt meg a mosómedve. Bele kezdtem a terv felvázolásába, ma már harmadszor, a csapat pedig figyelmesen hallgatta.
- Hát a mi terveink sem éppen a legépeszűbbek, de ez..- kezdett bele Űrlord.
- Tudom, de nem szerezheti meg a köveket.
- Ebben mind egyet értünk, de ha rájön ,hogy átvertük végez velünk.
- Tudom, de együtt megtudjuk állítani!- jelentettem ki.
- Bocs, hogy közbe szólok, de egyébként ti kik is vagytok?- szólt közbe Thor , az őrzőket vizslattva.
- Ők a Galaxis őrzői.- mondtam vidáman. Mind értetlenül néztek rám, kelletlenül sóhajtottam egyet és bele kezdtem a magyarázásba.- Most komolyan, srácok? Peter Quill alias „Űrlord", kisebb vétségek miatt körözik, randalírozás, csalás és egyéb bűnügyek. Mordály, autótolvaj és szökevény. Groot, Mordály gyilkos házi kedvence. Drax, a pusztító és
Gamora, bérgyilkos katona és Thanos lánya- fejeztem be.
- Groot nem háziállat.- mormogta Mordály.
- És csak köröztek, miután megmentettem a világot szemethunytak felette.- dicsekedett Űrlord.
- Én csak azt idéztem amit az aktákban olvastam.- magyaráztam.
- Szóval csak egy csapat bűnöző vagytok.?- szólt közbe Peter.
- Nem, ők többek annál. Megmentették a Galaxist.
- Ezt nehezen tudom elképzelni.- gúnyolódott Loki.
- Vigyázz a szádra.- nézett rá szúrósan Mordály.
- Különben mi lesz?- nézett le rá a csínytevés istene, szuper....nem elég nekem hallgatni ahogy Tony-val egymás vérét szívják, mostmár Mordály- al is ez lesz.
- Várjatok! Te Thanos lánya vagy?- nézett Gamorá-ra Thor.
- Igen, az. De ugyanúgy gyűlöli mint ti.- válaszolt helyette Quill.
- És ő kicsoda?- bökött egy zöld ruhás, fekete hajú, kissé ijedtnek tűnő lény felé Clint. Nagy fekete szemei az íjászt fürkészték kíváncsian és homlokából antenna szerű csápok nőttek ki. Olyan hatást keltett mint egy megszeppent kislány.
- Fogalmam sincs.- válaszoltam.
- Hááá... a híres aknátok sem tud mindent ,igaz?- nevetett Mordály.
- Az akta.- szólalt meg Quill.
- Mi?- nézett kérdőn Mordály.
- Akta és nem akna, te féleszű.- magyarázta idegesen.
- De annak semmi értelme.- mondta eltöprengve a kis lény.
- Én Mantis vagyok. Nagyon örülök, hogy megismerhetlek titeket.- mutatkozott be a lány.
- Én is örvendek.- viszonoztam a gesztusát.
-Egyébként senki nem furcsálja, hogy a Fekete rend csak úgy feladta a küzdelmet? Nem véletlenül Thanos harcosai, kegyetlenek, erősek és sosem adják fel.- töprengett Gamora.
- De igen, ez számomra is furcsa volt. És rossz előérzetem van.- bólintottam. A beszélgetésnek egy hatalmas robbanás vetett véget, az űrhajó hirtelen zuhanni kezdett, miközben minden egyes pontot lila fény vett körül.

Sziasztok!
Meghoztam az új részt!😁😁
Végre volt időm befejezni.
Remélem tetszeni fog nektek, ha igen csapjatok a csillagra.💫🌟⭐
olvasást!😘😘😘

Loki and Rogers's daughter.Where stories live. Discover now