''BERDEL''

76.2K 1.2K 60
                                    

TANITIM :

Bizlerin bir kuralı vardır.Bu kuralın başıdır Töreler, uymak zorundasındır ,karşı gelemezsin.

Seversen kaçamazsın Berdel vardır yapamazsın başkalarının canını yakarsın sadece sevdan için ve vicdan vardır .Hayatın dönüm noktasıdır BERDEL en kötüsü de kaçamazsın bu oyunda..

Akşam üstü Şehmuz ağa bir şeyi söylemek için bütün  köyü Mardin Kalesinin yakınındaki dağa çağırmıştı .Herkes korkuyordu ,en çok da kızlar. Çünkü hepsi ailedendi ve başlarına ne geleceğini biliyorlardı  Rojda ve Mert kaçmışlardı buna göre ya ikisi de ölecekler yada BERDEL olacak idi.Bu kan davası ancak o şekilde biterdi bu net bir şeydi ve ölüm olmayacaktı .Gece olmuştu bile birden Şehmuz Ağanın silah sesi bütün dağda yankılanmıştı, şimdi bütün kızlar başlarını  eğmişti vakit gelmişti BERDEL vakti. 

Zaten hep masumların başı yanardı hep onlar üzülmez miydi?.Masallarda olurdu kötülerin sonu.Gerçek hayat çok farklı bir şeydi.

Onur ağa bir kız seçecekti .Onur ağa Mardin'in en zengin ağasıydı üstelik gençti daha 25 yaşında yakışıklı bir ağaydı bütün kızlar onun için yanıp tutuşurdu .Ama bu sefer sadece masum bir kızın hayatı tutuşacak idi .

Kuralların olması en fazla bu kadar can yakabilirdi.

Beril buraya Muş'tan gelmişti Mardin'deki akrabalarına ziyaretti bu onun kısa sandığı hayatının değişeceği bir ziyaret. Arabadan sevinçle inmişti Beril , Rojda ya sarılmıştı ilk iş, ama Rojda'nın ağladığını farkettiğinde anlamıştı olayları Berdel vardı ve o saf gibi atlamıştı .Şehmuz ağa onu baştan sona süzmüştü ve Onur ağanın işte bu kız demesiyle Beril için iş bitmişti .Atılan bir el silah sesi sanki Berilin kalbine isabet ediyordu Berilin gözünden bir damla yaş süzüldü bir daha ağlamayacaktı Beril ,son pişmanlıktı bu.

Ya da diğer pişmanlıkların telefi ağlamasıydı.

Ve karşı gelemeyeceğini biliyordu  Beril sustu ,içinden isyan ediyordu.Herkese en çok da kendine ama bu oyunda kaçamazdı ... Çünkü bu Berdel'di.

En çok da yarını düşünüyordu Beril ,yarınların onun için güzel olup olmayacağını...


''BERDEL''Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin