3.Bölüm

62.2K 3.5K 1.6K
                                    

Instagram: askadususofficial / missfirat

Playlist: Ed Sheeran - Photograph

3.Bölüm

"We keep this love in a photograph. (Aşkımızı bir fotoğrafta saklıyoruz.)

We made these memories for ourselves. (Bu anıları kendimiz için oluşturduk.)

Where our eyes are never closing. (Gözlerimizin asla kapanmadığı o yerde,)

Our hearts were never broken, (Kalplerimizin asla kırılmadığı o zamanda,)

And time's forever frozen, still. (Ve zaman hala sonsuza kadar donmuş halde.)"

Ed Sheeran - Photograph

***

Elimdeki çatalımla birlikte önümdeki tabakta bulunan tavuk parçalarını sağ, uzun boru makarnalarını da sol tarafta küme haline getirirken zihnimden hâlâ yeni sınıf arkadaşım Gamze'nin söyledikleri geçiyordu. O dörtlü biraz fena...

Eda'nın okuldan geldikten sonra akşam için hazırlamış olduğu kremalı tavuklu makarna ve mevsim salatası oldukça lezzetli olsa da iştahım yoktu. Kulağımda çınlayan söylentiler ve gördüklerim aklımın her bir hücresini kapsamış, başka bir şey düşünemez olmuştum. Gerçi yeni tanıdığım birinin sözlerine pek aldırış etmemem gerekirdi ama Gamze bana karşı oldukça cana yakın davrandığından söyledikleri de kulağıma mantıksız gelmiyordu. Haklı bile olabilirdi.

Lisenin üçüncü sınıfına dek Murat'ın çevresi her zaman kızlarla dolu olmuştu. O zamanlar bile aşırı çapkındı. Ne zaman başımı ona çevirsem ya birileriyle gülüşür ya da flört ederdi. Bense o zamanlar küçük olduğumu düşünür değil yanına yaklaşmaya, iki kelam etmeye bile çekinirdim. Hatta bazen o kadar çok çekimser davranırdım ki koridorda onu gördüğümde bile yolumu çevirerek başka taraftan yürürdüm. Gerçi benim farkımda bile değildi. Bazen de onu kendi arkadaş çevremde görsem bile yanına yanaşmaz, öylece uzaktan izlerdim. Uzaktan kendi kendime severdim gizlice. İnsan nasıl hiç konuşmadığı, yanına dahi yaklaşamadığı birine bu kadar bağlı kalabiliyordu? Bilmiyorum ama ben yıllarca içimde saklayarak büyütmüştüm ona olan sevgimi. Sanki birileri bilse, yüreğimden onu söküp alacaklarmış gibi hissederdim. Ve bazen de gerçekten onu benden almak isteyenler olurdu.

Üniversite ortamı lisedeki gibi masum değildi. Gerçi lise de pek masum sayılmazdı ama buradaki serbest hayat seviye atlıyordu. Bu dünyanın içinde herkes neyi isterse onu elde edebilme hakkına sahipti. Gamze'nin söyledikleri sadece beraber geçirdiğimiz ilk ders arasındakilerle sınırlı kalmamıştı elbette. Beraber geçirdiğimiz diğer dersler ve aralar boyunca bana Murat ve çevresinden bahsetmeye devam etmişti. Ve hatta onun yatmış olduğu kızlardan da bahsetmişti. Selen ise henüz bunlardan biri değildi.

Lisedeyken de çapkın olduğunu bilirdim ama Gamze'nin anlattıklarından sonra Murat'ın İstanbul'a yerleştiğinden bu yana hayatını çok değiştirdiğini fark ettim. Sadece fiziksel olarak değil aynı zaman da kişilik olarak da başka birine dönüşmüştü. Gerçi Murat'ın her zaman özgür bir hayatı olmuştu ama bu kez başkaydı. Pekâlâ, lise döneminde gözlerimin önünde yaptığı yaramazlıkları da bilirdim ama en azından o zamanlar kendini daha ağırdan satmayı bilirdi fakat bugün duyduklarımın benim tanıdığım o eski Murat'la hiçbir alakası yoktu. Sahiden bu kadar değişmiş miydi?

AŞKA DÜŞÜŞ (TAMAMLANDI)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin