Itt a fiú, hol a fiú?!

1K 69 2
                                    

A zakó még mindig rajtam volt, hanyagul lógva egyik válamon. Tulajdonképpen semmit nem takart, vagy védett.

A zakó ott volt, de a tulajdonosa felszívódott.

Mire mégjobban körülnézhettem volna, a három lány és az az egy fiú, akikhez be lettem toloncolva, olyan szorosan zártak körbe, hogy eséjem sem volt kinézni.

A fejük felett próbálkoztam kidugni buksim, de mind hiába. Lélegezni sem volt hely, nem hogy a fejemnek, ráadásul a hősöm már hatszor el érkezett rohanni. És meg is tette...

Fejemet fogva sóhajtottam fel és igencsak rázni kezdett a hideg.

-El fog ájulni!-sikongatta az egyik barna, rövid, göndörhajú, csinos alkatú, zöldszemű lány a bandából, és elkezdett legyezgetni.

-Mona, hagyd már békén !-mordult rá a mellette álló cövekegyenes, fekete hajú, kreolbőrű lány, és lefogta a kezét. Fején csálén állt a baseball sapka, amit ünneplőjével párosított.

-Istenem, hogy néz ki! Mit tettek veled?!- ájuldozott a fiú, közben pedig szőke hajam egyengette két ájulás között. Feje tetején, hátranyalt, szőke haja volt. Igazából elég helyesnek tartottam, kiálló arccsontjai és fekete szemei miatt, amik engem mindig is vonzottak, de...

- Elég legyen!- kiabált rájuk a fiú mellett álló, egész rövidre levágott, vörös hajú, világító kék szemű, szeplős lány. - Mindenki minket bámul...-suttogta mérgesen nézve rájuk, majd felém fordult.-Minden rendben?-kérdezte -Elég sápatag vagy-fogta meg homlokom.

-Azt hiszem le kellene ülnöm...-motyogtam magam elé bámulva.

-Azonnal kitalálunk valamit.-nyúlt gyorsan a karom alá és elindult velem a bámészkodó tömmeggel zsúfolt aulából kivezető ajtó felé.

-Mindent elszúrtatok-mondta halkan a válla felett a többieknek,akik követtek minket. -Rakás szerencsétlenség...

Szédülni kezdtem, és úgy éreztem ég, de mégis fázik mindenem. Mintha az összes természetcsapást rám mérték volna hirtelen.

Körbepillantva kiszúrtam az egy csoportban lévő osztályom , akik diadalittasan és szigorúan néztek rám. Az "alfanősténysátánördög" a szája előtt elhúzta a mutató és hüvelykujját, jelezve, hogy zipzár legyen a számon.

Nagyot nyelve fordítottam el fejem a kijárat felé. Az ő lehelete nélküli levegőt szerettem volna szívni....minnél gyorsabban.

- A Főnök ki fog nyírni!-sápitozott Mona.

-Nyugodj már meg ember!- rángatta meg a hosszú hajú lány. -Ha nem mondjuk el neki, nem jön rá!- rágózott tovább hanyagul.

-Te tökkelütött! Szerinted nincs a tömeg között? Ott figyel valahol. Mint mindig.Ha most integetnél, tuti, hogy látná. -csóválta a fejét a vörös hajú.

-Csá Főnök!-fordult körbe nevetve a Szöszi.

-A zakó!- tértem észhez. -Meg kell találnom!-kiáltottam fel és le akartam szedni a kezüket magamról, de olyan erőssen fogta le...

-Mi az Isten?- ijedt meg a vöröshajú. -Fogjátok meg és vigyük ki!-utasította a többieket.

"Meg kell találnom!" ez lebegett a szemem előtt. Valakin nem véletlenül nincs zakó... De a fél iskola közül melyikük Ő? Le kell szűkitenem a kört... Muszáj!

Kivittek a mosdóhoz, ahova mind a hárman (!) bekísértek.

-Mosd meg az arcod! Jót tesz.- mosolygott Mona. Egyedül neki tudtam eddig a nevét. De hogy ők tulajdonképpen kik is voltak és miért istápoltak...halvány lila fingom sem volt.

Miután bő, hideg vízzel háromszor megmostam az arcom, elzártam a vizet, kihúztam egy papírtörlőt és míg megtöröltem a kezem, a többiek felé fordultam.

-Remélem már nem akarsz elszaladni.-nevetett fel a fekete hajú.

Figyelmen kívülhagyva kérdeztem meg az engem foglalkoztató kérdést, ami már pár perce ott motoszkált bennem.

-Ő minek lehet bent?-böktem a Szöszi felé.

-Mármint Adam? Ő alapból is ide jár hugyálni. -nevetett a fekete hajú.

-Homokos mint a sivatag...-suttogta Mona kuncogva. -Bocs, Adam.-vont vállat.

-Ugyan! Lepereg rólam.-mosolyodott el.

Így minden világos volt vele kapcsolatban. Bár kicsit csalódtam. Mindig a helyes fiúk. Mindig...

-Én Hanna vagyok!-mutatkozott be a vöröske. -Ő Mona -mutatott Mona irányába.- Ő pedig Jackie. Adamet pedig már ismered.- vizsgált mosolyogva.

-Sky.-mosolyodtam el.

-Ahhw, mint az égbolt!- tette álla alá Mona az  összekulcsolt kezeit és úgy nézett rám mintha kisnyuszi lennék.

-Micsoda forditás, Mrs.Google fordító.-bökte szemforgatva oldalba Hanna.

Csendben álltunk egymással szemben. Ők a mosdó egyik végében a földön ültek, én pedig a mosdókagylónak támaszkodva figyeltem a cipőm orrát.

-Ti ismeritek...-kezdtem el, de félbeszakított az aulából behalatszódó köszöntő. Mindannyian az ajtó felé kaptuk a fejünket.

-Mennünk kell.-pattant fel Hanna, majd előre engedte a többieket és be várt engem.

-Azt hiszem le kellene adnod a zakót...-mosolygott rám.

- Lehet igazad van.-motyogtam és elkezdtem tanulmányozni az anyagát, majd belekukkantottam zsebeibe. Az egyikbe egy papírfecni volt. Egyetlen, piros tintával írt szó állt rajta. "FŐNÖK"

WHO ARE YOU? (F.W) Место, где живут истории. Откройте их для себя