•9•

2.6K 153 131
                                    

Genç adam aynı eskiden kendi evinde de yaptığı gibi bir bacağını aşağı sallandırarak çatının, evin girişinin hemen üzerine denk gelen kısmında oturuyor ve elindeki kitabı okuyordu.

"Steve, Tony! Akşam yemeği hazır!"

Sarah'nın aşağıdan gelen belli belirsiz sesini işitirken elindeki kitabı kapattı ve dikkatle doğruldu. Steve'in odasına girmek için bacaklarını iyice esnetmesi gerekirken yüzünü buruşturmamaya kendisini zorladı, tamam, kötü değildi ancak en azından sabaha kadar biraz halsiz hissedebilirdi.

Onlar eve geldikten ve Tony'nin deyişiyle 'sabah başladıkları işi' bitirdikten sonra Steve genç adamı kolları arasına hapsetmiş ve yorganı üzerlerine alırken uyumaya hazırlanmıştı, birkaç saat uyumuşlardı da. Ancak ikisi de uzun bir süreye kalmadan Sarah ve Joseph'in eve gelebileceğinin farkındaydı, Tony gücünü toplayarak yataktan ayrılmış, duşa girmişti ve ardından Steve de aynı şeyi yapmıştı, bu sırada Tony üzerine temiz kıyafetlerini geçirerek eline o sıralar okuduğu bir kitabı almış ve çatıya çıkmıştı. Okuduğuna dalmışken Steve'in ona seslenmesi ile kafasını odalarının penceresine çevirmiş, Steve genç adama dikkatli olmasını söylerken gülümsemiş ve tekrar içeri girdiğinde Tony'yi orada hafif kızarık yanaklar ve bir tebessümle bırakmıştı.

Sarah ve Joseph geldiğindeyse onlar eve girmeden Tony ikisinden yine aynı uyarıyı almıştı ve kitabın son sayfalarına gelmişken Sarah akşam yemeği için herkesi aşağıya çağırmıştı.

Şimdiyse Tony odaya girmek için çabalarken canının acıdığını asla kabullenmiyordu, içeri girmek çıkmaktan biraz daha zordu. Bu sırada odaya giren Steve genç adamı o şekilde gördüğünde hızlı adımlarla oraya varmıştı, Tony tek eliyle destek alabiliyorken biraz zorlanıyordu.

"Bana haber verseydin ya."

Steve yüzündeki hafif kızgın bir ifadeyle genç adamı kolundan kavradı ve içeri çekti, bu ani hareketiyle Tony sendelerken Steve'in göğsüne çarpmıştı. Tony doğrulduğunda Steve ellerini ondan çekmemişti, ikisi bir süre birbirlerine bakarken Steve belli belirsiz gülümsedi. Tony'nin gözlüğünü düzeltirken,

"Çok tatlı görünüyorsun."

Genç adam bununla kızarırken bakışlarını kaçırdı ve geri çekildi, Steve'in hala ona baktığını ve sırıttığını hissedebiliyordu. Onunlayken kendi gibi değildi; daha ağır başlı, kolay utanan biri gibi hissediyordu.

"Tony, bekle."

Steve genç adama yetişirken kapıdan çıkmak üzere olan Tony durdu ve ona baktı. Steve genç adamın sakatladığı elini nazikçe kavradı ve sargıları açmaya başladı, bunu yaparken Tony'nin meraklı gözleri eli ve Steve arasında mekik dokuyordu. Sarışın çocuk çözdüğü sargıları bir elinde topladı ve Tony'in elini bir kez daha kendininkilerin arasına alarak incelerken bakışlarını ifadesiz tutmaya çalıştı. Şişlikleri neredeyse tamamen kaybolmuştu, yarık daha iyi gibi görünse de çevresindeki ve diğer parmağının üzerindeki morluk fazla bir değişiklik göstermemiş gibi görünüyordu hala tam kapanamamış yara için,

"Bunu temizleyelim ve tekrar saralım tamam mı?"

Tony tek başına yapabileceğini söylerken Steve onu susturmuştu, genç adam banyoya sürüklenirken itiraz etmedi.

"Ağrıyor mu?"

"Bir şey değdiğinde bazen sızlıyor o kadar."

Steve kafasını sallarken Tony'yi banyo kapısının önünde bırakmış ve aşağı kattan ilk yardım kutusunu alarak geri gelmişti, onu gören Sarah Steve'e ne olduğunu sorsa da genç adam geçiştirmişti, nasıl olsa yemek masasında aynı konu açılacaktı.

Safe With You حيث تعيش القصص. اكتشف الآن