Epizoda 25-Godinama kasnije(Deo 6)

72 4 0
                                    


Sve se jako brzo odvijalo.Meso je iznošeno napolje i spremao se kebab, dok sam ja unutra prala sudove, spremala salate i pića.Svi smo bili kao jedna velika porodica.Tek sada kada sam mislila da ću neko vreme biti mirna shvatila sam šta znači porodica.Bolelo me to što Deniz nije bila s nama.Pomogla sam u postavljanju stola.I svi smo mogli da sednemo.

-Pre nego što počnemo da li mogu da kažem nešto?-upita Salih, a svi su se složili.Zatim je dodao-Mislim da sam dužan da vam svima ispričam kako je to ova hrabra devojka ušla u naš život.Mi smo bili prvenstveno muška ekipa do prošlog leta kada sam upoznao jednu devojčicu koja je želela da promeni dokumenta.Ali i da nauči da koristi oružije.

-Da li je naučila šefe?-čulo se iz daleka.

-Naravno.

-Dobro, posle ćemo videti.Dok ne vidimo ne verujemo.

-Dogovoreno-rekla sam.

-Zatim znate i sami, razdvojili su nam se putevi i počeo sam da je tražim.Dobro me je namučila.Nisam mogao da je nađem.Čak sam i ekipu angažovao.

-Hvala Bogu našli smo se-rekog gledajući ga u oči.

-Da, našli smo se.Doživeli smo nekih bolnih trenutaka.Otpratili smo njenu sestru Deniz u inostranstvo na duže.Međutim nnašim mukama nije bilo kraja.Izgubili smo časnog brata-Zmiju koji je dao život za nas.Pacovova ekipa ga je ubila.To svi znate.Kao što znate da ne bih vas tek tako bacio u vatru ali je nemoguće da ne odreagujem na ovo.A Elčin mi je u tome pomogla.Pristala je da vratimo Pacovu za sve i osvetimo se za smrt našeg brata.To je nosilo jedan veliki rizik-da će i sama nastradati.Lažirali smo Elčininu smrt i tako ubicu našeg brata pogodili tamo gde ga najviše boli.Ovo je gore od njegove smrti.-reče nakon čega je usledio aplauz.Malo sam se postidela.Salih je dodao-Želim samo da je nakon svega što je učinila u svom tako kratkom životu pogledate.Pogledajte i recite da ne zaslužuje da postane deo ove porodice, da ne zaslužuje da ne postane naša sestra.-svi su ćutali par sekundi.

-Sestro Elčin dobro došla u našu ekipu.-nakon čega je usledio aplauz.

-Ona je poput moje sestre što znači nema mešanja u naše poslove.Čuvaćemo te i obezbediti ti sve što budeš poželela.Jasno? To važi i za vas momci.-svi su se složili.

-Mogu li sad ja da kažem nešto?

-Naravno-reče Salih.

-Godinama sam živela jako teško.Imala sam porodicu a kao da nisam.Dobro, to je nebitno.Jedino bitno je što sam naletela nav Saliha i on mi je spasao život.Mi imamo zajedničkog neprijatelja-Pacova i ja vam obećavam da ću dati sve od sebe da plati za svo zlo koje je naneo meni i mojoj novoj porodici.Tj vama.-dobila sam veliki aplauz nakon čega sam želela samo još jednu stvar da kažem-Još nešto.Elčin Onal je umrla, sahranjena je u Hataju.Pred vama je nova osoba.Asli.Asli Turgut.

Nakon ovog poslednjeg aplauza osećala sam se nekako drugačije.Ispunjenije.Sve što sam uradila dosad su priznali.I shvatam da nije mala stvar živeti s njima.Ipak oni su na drugoj strani zakona ali za razliku od onoga što sam videla i čula u Hataju.Oni su ljudi, porodica.Štite jedno drugo, pate jedni za drugima, dogovaraju se bez obzira na to čime se bave.Ubedili su me da i za mene na ovom svetu ima malo lepih trenutaka.

Uživali smo u večeri.Zaista je bilo previše svega.I popilo se malo.U tim trenucima tiho sam počela da pevam jednu našu staru pesmu.

-Ben yoruldum hayat, gelme ustume(Umorio sam se živote, ne pritiskaj me) -pevala sam tiho a Salih je sve brzo ućutkao pa sam ponovila stih.A kada sam primetila da me slušaju stala sam.

Lovorov list (2. Sezona)Where stories live. Discover now