Epizoda 26-Tragovima prošlosti(deo 5)

64 4 0
                                    


Time smo završile sa svim tajnama I lošim vestima.Makar za sada.Iako se trudila da sve prikrije, svoj šok kajanje I osećanja nije uspela u tome.Zapravo I Salih je isti.Nikad ne znaš šta misle.Vremenom sam se navikla na tu Salihovu osobinu, pa ga I razumela vremenom što mi je pomoglo da razumem I shvatim Alije.Ubrzo nakon razgovora samo je otišla a ja sam je pustila.Neka je, nek se isplače.Valjda sutra će joj biti lakše.Uvek je bolelo kada ti padne povez sa očiju I konačno vidiš istinu koja je bila tu negde samo ti nisi umeo da spojiš tu slagalicu, a još bolnije je kada se radi o tvom detetu.Zato sam odlučila da iskoristim šta ima u frižideru I spremim joj nešto.

S druge strane opet Ozge, ona koja nije znala ni kuda ide ni zašto.Ceo dan je njen otac vozio.Po pejzažima moglo se primetiti das u išli na jug, možda u neko selo pošto je put bio dosta lošiji od onog na šta je I sama Ozge navikla.Zaustavio se ispred jedne veće rezidencije.

-Izađi.

-Molim?

-Šta moliš? Rekao sam ti da izađeš.Stigli smo.-rekao je a zatim je prvo Ozge izašla, pa I Džan za njom.

-Gde si me to doveo?

-Kod babe.

-Koje babe?

-Koje babe? Kod one koju nisi htela ni da vidiš jer zaboga ne podnosiš selo.Tu ostaješ.

-Nećeš valjda?

-E bogami hoću.

-Imam obaveze.Fakultet, ispite.

-A sad imaš obaveze? Sinoć kad si se snimala nisi mislila na to.Mislila si da će ti sve proći? Dosta si ti radila po svom.

-Dobro ostavi me.Slobodno.Ne bi ti bio ni prvi ni poslednji put.Ja sam odrastala sama! Sama! Gde si bio da me podržiš kad si mi trebao? Gde si bio? Gde je bila majka? Prve dobre ocene, prve loše ocene, prva svađa s drugaricom, prva ljubav, prvi dečko...Gde ste bili? Vi ste 0 od roditelja.Idi I ne vraćaj se! Ćerku više nemaš.Nema je ni ona žena!-vikala je u glas da su se svi stvorili na ulici.

Posle toga odmah Ozge je ušla unutra.Pred njom se našla njena baka koju godinama nije videla, a otac je odmah otišao.

-Zdravo.

-Koliko godina je prošlo-upitala ju je baka.

-Ne znam.Nisam ni brojala.

-Šta je bılo? Zašto te je doveo?

-Nije me doveo. Izbacio me je iz kuće.

-Šta si sad uradila?

-I ti ćeš da me optužuješ, zar ne?

-Neću.Poznajem te.

-Ne ne poznaješ me.Niti ti mene niti ja tebe.

-Zato što nisi htela.

-Šta je trebalo? Da dolazim u ovu rupu?

-Sada si ovde svidelo ti se ili ne.I nemoj da me umaraš.Ili ostani i sledi pravila ili idi na ulicu.A da li će te neko napasti, osakatiti, ubiti, silovati...Ne zanima me više.A njemu svaka čast što te je doveo! Svaka mu čast!-reče joj baka po imenu Adile.

-Kao da imam gde da idem.Ostajem.

-Pametna odluka.Soba je tamo-pokaza joj prstom a zatim nastavi-na tvom krevetu je roze pidžama, drugo nemam.Ako ćeš da se okupaš uzmi vodu sa česme i zagrej je.A kadica ti je ispod kreveta.Možeš da odeš u susednu sobu, samo je pre toga zagrej.Dosta je hladna.

-Nema bojlera? Kupatila?

-Naravno da ne.Šta si ti mislila šta je ovo? Palata?

-Ne...Ali mislila sam da ima makar tople vode i urednog kupatila.

Lovorov list (2. Sezona)Where stories live. Discover now