Epizoda 26-Tragovima prošlosti(deo 14)

38 2 0
                                    

Daleko, u malo hladnijoj Moskvi uživala je Simge u šopingu.Nakon obilaska grada Jaman ju je odveo do luksuznog tržnog centra da uživa u kupovini, a on se vratio u hotel.Jednostavno nije mogao da trpi njene hirove.Simge je celo po podne uživala u čarima šopinga.Došla je posle 7 uveče punih ruku.Jaman je upoređivao scenario I plan snimanja.

-Opa.Ti znaš put do hotela?

-Očarao me je tržni centar.Ne zna se šta je lepše bilo.Imaju divne stvari.

-Po kesama se vidi.Drago mi je da ti se dopalo.Idemo na večeru?

-Sačekaj da se presvučem I idemo.

-Važi.-reče I Simge krenu da traži po koferu nešto pristojno I elegantno.Međutim ne previše da ne bi privukla previše pažnje.Izvadila je pantalone visokog struka, majcu bez rukava dekoltiranu I lagani pončo.Dok se presvlačila Jaman je dodao-Uzgrad nadam se da si kupila neku elegantnu haljinu.Idemo na koncert ruskog vojnog hora Aleksandrov.Dobio sam karte od prijatelja.Sav krem moskovskog društva će biti tamo.Voliš ti takve stvari.

-Naravno da jesam kupila.Neću te obrukati pred prijateljima.-reče a zatim izađe u crnim pantalonama s visokim strukom I dekoltiranom majicom u istoj boji.Na sve to je odlično legao crveni karmin I opuštena kosa.-i? kako izgledam?

-Predivno.

-Opa.Ovo je prvi compliment koji sam dobila.

-Nije compliment nego istina.Stvarno si prelepa.Opet će svi u tebe gledati.

-Neka.Neka gledaju I zavide ti zato što imaš zgodnu suprugu.Idemo li?

-Idemo.-reče I napustili su sobu.

Dok nisu sišli do restorana ćutali su.Ni jedna jedina reč.Iako su se trudili da izgledaju kao srećan par, iza tog lažnog i dobro odglumljenog osmeha i zaljubljenih pogleda u nekom trenutku stojao je jedan ogroman zid koji je začinjen Onurovom i Emreovom nesrećom.Taj zid se nikada neće srušiti.Ljudski odnosi su komplikovani.Jednim delom zbog nas samih, zbog naših stavova, mišljenja a drugim delomm zbog neoprostivih grešaka, pohlepe i bolesne ambicije.Slučaj sa Simge i Jamanom bio je onaj drugi.Njena ambicija je sahranila i ono malo ljubavi i poštovanja koje je postojalo između njih. Sve je bilo normalno na večeri I odavalo utisak dvoje srećnih I zadovoljnih ljudi.Prišao im je konobar, govorio je na ruskom.Simge ništa nije razumela.

-O gdine Jamane.Dobro veče.Dobro došli.

-Hvala.

-Da lid a donesem aperitiv?

-Naravno.Donećeš nam vodku.

-U redu.Dok čekate izvolite meni.-reče I pružio im je meni.Oboje su uzeli.

-Hvala.

Nakon ovoga konobar je otišao, a Simge je bledo gledala u meni.Sve je bilo na ruskom I ništa nije razumela.Pokušavala je da nešto poveže ali bilo je uzalud.Jaman je uživao u njenim grimasama I smejao se.Konobar im je doneo aperitiv.

-Izvolite.

-Hvala.Pozvaću te ja kad budemo odlučili šta ćemo jesti.

-U redu.-reče I ostavi ih same.

Jaman se nasmejao malo glasnije I Simge je to primetila.Ošinula ga je pogledom.

-Šta je? Šta je smešno?

-Tvoja upornost da shvatiš jezik koji nikad u životu nisi čula je neverovatna.Čestitam.

-A ti bi mogao da pomogneš I prevedeš nešto.

-Ne brini se Simge.Poznajem te.Naručiću nešto što će ti se dopasti.

-Bolje bi ti bilo.

-Živeli.-podiže votku I reče.

Lovorov list (2. Sezona)Where stories live. Discover now