Epizoda 26-Tragovima prošlosti(deo 11)

43 3 0
                                    

Veče je brzo došlo i Onur je morao da se vrati kući s roditeljima. Bilo im je žao da napuste Kiljos ali svemu lepom jednom je morao doći kraj.Najbitnije je da se vratio spokojan kući.Večera se užurbano spremala a Hikmet je jedva čekao da mu se vrati omiljena snaja.Želja mu se ostvarila.Čekao ih je u salonu.

-Oh pa ko je meni to došao.

-Stigli smo tata.

-Dobro vi meni došli.

-Bolje te našli-reče Bariš.

-Pa samo što ste stigli odmah ste počeli da skitate.

-Poželeo sam da odem negde s roditeljima.Da li je to problem-upita ljutito Onur.

-Ne,ne, naravno da ne.Šali se deda.-reče Bariš.

-Tata pomozi mi malo da se popnem uz stepenice.Želim da se odmorim.

-Naravno.-reče I polako su otišli a Onurov ton u Zejnep stvara sumnju.

-Tata da li se desilo nešto dok mi nismo bili tu?

-Naravno da ne kćeri.Samo ti se učinilo-reče Hikmet kroz kiseo osmeh.

-Dobro onda.Idem kod Gulšah.

-Kod Gulšah?-uplašeno upita.

-Da.Šta ima tu čudno?

-Ništa, ništa kćeri.

-Imam utisak kao da nešto kriješ I da Gulšah zna šta.

-Ne ne.Nema ničeg takvog.Stvarno Zejnep.Samo ti se učinilo.

-Dobro onda-reče I ode kod Gulšah.

Već sada, u njoj su se probudile oštre sumnje.Gulšah je I onako vrlo čudna I izbegava je, Hikmet kao da strahuje od njihovog razgovora.Tu nešto smrdi, a Zejnep će saznati šta ako samo malo pritisne savesnu Gulšah.To planira I da uradi.Istog trenutka.

Simge je s druge strane vrebala priliku da onako neutralno pripreti Onuru I ona se konačno ukazala.Sam Onur nije želeo da mu otac više pomaže pa su se na hodniku rastali.Bariš je otišao u svoju sobu, a Simge je priklonila vrata od svoje da je ne bi video.Čim je bila sigurna da je opasnost prošla prešla je u napad.Počela je da glumi kako razgovara telefonom.Onur je zastao da sluša, misli dag a Simge ne vidi.

-Zdravo draga.Treba mi tvoja pomoć.Znaš da nemam nikoga osim tebe.Strašno loše se osećam.Kako zašto? Moj svekar želi Onura da oženi I ne bira sredstva.Sada su mu se roditelji vratili.E sada traži od mene da sprečim da saznaju šta se zaista dešava.Danas smo ostali sami, moj svekar I ja.Prebacila sam mu I rekla da ću sve reći ali pripretio mi je.Rekao je da ako kažem jednu jedinu reč I ako njegovi roditelji saznaju neće samo mene izbaciti iz kuće I staviti na crnu listu, već će I Zejnep I Bariša staviti na crnu listu.Znaš li šta to znači? Nikada nećemo naći posao, nećemo moći ni kao čistači da radimo.Stvarno se plašim.Plašim se da neću moći Onuru da pomognem.-reče skoro pa plačnim glasom.

U tom trenutku je Onur ušao u sobu I zalupio vrata a Simge se tiho nasmejala I dodala-gotovo.Jedan problem manje.-zatim je otišla u svoju sobu.A odmah iza nje je Zejnep prošla I otišla u Gulšahinu sobu.Dočekao ju je mali Gokhan.

-Zdravo.

-Zdravo-reče stidljivo dečak.

-Ti si Gokhan zar ne? Jas am Zejnep.Drugarica tvoje mame.Dođi.-reče a onda ga uze u naručije.Istog trenutka je Gulšah ušla u sobu.

-Zejnep?

-Malo si se zadržala pa rekoh da malom Gokhanu pravim društvo.

-Dobro si uradila.

Lovorov list (2. Sezona)Where stories live. Discover now