Epizoda 26-Tragovima prošlosti(deo 7)

54 3 0
                                    

Na prvi pogled Ajše me je dosta nervirala, kao da je ona vođa.A nije ni svesna da ta grupa ne postoji od onog dana kada je Salih nestao.Tu su obe bile samo da vode beleške koliko njih smo izgubili a koliko njih su preživeli.Činilo mi se da se previše unela u ulogu.A možda je to samo moj strah.Više ni sama ne znam.Otišla sam u sobu i zaspala sam, ali ne tako brzo.San mi je prijao.A čini se da Oja i Ajše nisu baš lepo spavale.Čekale su me za stolom sa ogromnim podočnjacima.

-Dobro jutro.-reče Oja.

-Dobro jutro-odgovorih.

-Zdravo-reče tiho Ajše.

-Zdravo.

-Hajdemo sada da lepo popričamo, bez uznemiravanja.

-U redu-rekla sam.

-Asli, u problemima smo.Pacov asko posumnja da Ajnur nije luda ubiće je.Sinoć sam je jedva spasila.Pomozi mi da je napravimo ludom pred svima.Posle ćemo je zatvoriti na neku psihijatrijsku kliniku i spavaće.Baš kao što si predložila.

-Dobro.Svakako ne želim da strada.

-Verovatno si ljuta na nju jer nije otišla kad ste mogle, ja to znam ali nisu svi tako jaki kao ti.Nemaju svi snage da nakon svih udaraca i poniženja započnu svoj novi život.Ti imaš neku posebnu snagu i ako jednom padneš, ako budeš osećala kao da umireš i da nema izlaza...-reče a zatim me uhvati za ruku i nastavi-ti možeš da oživiš i da se izdigneš iz svega.Ne zaboravi to.Koliko god bilo teško ti ćeš u inat svima izaći kao pobednik.

-Hvala ti.Cenim to.

-Eto tako.Vidite da možemo da se dogovorimo.

-Kad već razgovaramo...Zašto si ti došla ovde Asli?-upitala me je Ajše.

-Ovako....Želim da istražim Salihovo poslovanje, njegov život.

-Jesi li ti ozbiljna?-upita me Ajše.

-Naravno.

-Bolje odustani i živi svoj život.O njemu niko ništa ne zna.

-Mora da postoji nešto Ajše.

-Ne.Ništa osim Zmijinih dnvnika ali nije ga puno pominjao.Više je objašnjavao poslove.

-Onda bi mogla malo da me uputiš u to.

-Ne, ne i ne.

-Zašto?

-Ne želim da uđeš u taj svet.

-Onda kada me je moj tatica prodao Pacovu postala sam deo tog sveta.

-Ne, nisi.Još uvek te malo držimo na distanci.

-Makar me upoznaj s Pacovovim načinom rada.Moram to da znam ako hoću da ga srušim jednog dana.

-Dobro.Nacrtaću ti hijerarhiju i to je maksimalno što možeš da dobiješ od mene.Hijerarhiju i jedan savet.

-Koji?

-Drži se podalje i živi svoj život.Završi srednju, fakultet...Pa ćemo onda sesti i razgovarati o tome šta ćemo da uradimo.Veruj mi da niko ne želi da vidi Pacova u zatvoru više nego Salih, ti i ja.

Možda je Ajše tada bila u pravu što je odbila neke stvari.Nije bila glupa verovatno je videla tu žeđ za osvetom u mojim očima jer to je nešto što nije moglo da se sakrije.Ljubav bol i mržnja su nešto što se u očima vidi.Završile smo doručak u miru.

S druge strane Ajnur je još spavala, dok Paqcov nije mogao.Razmišljao je cele noći da nije m ožda pogrešio i da li je Ajnur zaista poludela ili je to samo još jedan pokušaj u nizu da joj Ajše život spasi.Ali, baš u tom trenutku, ujutru kockice su počele da se slažu za Pacova.Tačnije ja sam ih složila.Recimo da sam u datom trenutku povukla pravi potez...I to je sve.

Lovorov list (2. Sezona)Where stories live. Discover now