27- Yılanlar Arasında Bir Söz

5.8K 390 185
                                    

-Medya Thanatos'un tanrısal hali, resmen Azrail-

/ / / Miranda / / /

  Adam, tam karşımızda ayakta duruyordu. Nico'yla birlikte çalıların arasından çıkan adama bakıyorduk. Nico elimi sıkı sıkı tutmuştu, bana bir şey olmasından korkuyor gibi de kendisini benim önüme siper etmişti. Ama tabi ki, bu hoşuma gitmiyordu, onun beni korumasını değil, eğer savaşacaksak bana yardım etmesini istiyordum.

''Senin burada ne işin var?'' dedi Nico aksi bir şekilde.

   Siyahlı adam tok bir kahkaha attı. Normal insan boyutlarında, siyah bir takım giymiş, elinde de ne olduğunu hatırlayamadığım bir alet, bir balta mı tırpan mı ne, öyle bir şey tutuyordu. Yüzünde şeytanca bir gülümseme vardı, bakışlarından yapacak bir şeyi olduğunu anlamıştım, bize zarar verecek bir şey yapacaktı...

''İstediğim yerde gezerim di Angelo, bu seni hiç mi hiç ilgilendirmez. Ayrıca, annemin istediği bir şeyi yerine getirmeye geldim''

''Annen... Nyx'' diye mırıldandı Nico.

''Vay canına çok zekisin. Edison'la bir akrabalığın falan mı var?'' dedi adam pis pis sırıtarak.

''Senin iyi tarafta olman lazımdı Thanatos, iyi olacağını söylemiştin'' dedi Nico buz gibi bir sesle.

''Elbette, ama o Nyx ortaya çıkmadan önceydi tatlı çocuk. Açıkçası Nyx, Zeus'tan daha korkutucu ve güçlü görünüyor'' dedi ölüm tanrısı.

''Bizden ne istiyorsun?'' diye sordum bıkkınlıkla. Neden herkes bizle uğraşıyordu, neden biz? Ha, evren?

''Nyx haklıymış, melezler tam bir salak oluyorlar'' dedi Thanatos ve arkasındaki kayaya yaslandı.

''Salak falan değilim ben'' dedim dört yaşındaki bir çocuk gibi, sinir olmuştum bu herife.

''Nyx'e getirdiğiniz tacın neler yapabileceği hakkında en ufak bir fikriniz bile yok, sizi aptallar'' dedi Thanatos keyifle gülerek.

''Ne, nasıl yani?'' dedi Nico anlamaya çalışarak.

''O taç takan kişiye istediği sonsuz bir şeyi veriyor. Skylla, güzellik istemişti, taç ona o kadar güzellik verdi ki Kirke dayanamayıp onu kıskandı ve onu büyüledi. Skylla'ya büyü yapılınca tacın verdiği güzellik kayboldu. Ama şu an tacı Nyx takıyor, onun istediği şey ne, biliyor musunuz? Sonsuz güç...'' dedi Thanatos son kelimelerin üzerine basa basa.

   Birden kendimi çok kötü hissettim. Thanatos'un dediği her şey kelimesi kelimesine doğru olabilirdi... Ki öyleydi de... Kandırılmış, aldatılmış ve kullanılmış gibi hissediyordum... Nyx hepimizi kandırmıştı, tüm görev boyunca tanrıça Irene'ye yoğunlaştığımız için o tacı niye istediğini sorgulayamamıştık bile. Kendi kendimizi öldürme fırsatı vermiştik ona, çok büyük bir hata yapmıştık...

   Nico'ya baktım. O da yüzünde daha önce hiç görmediğim bir ifade ile Thanatos'u süzüyordu. Sanki, kullanılmış olduğunu yeni fark eder gibi, gözlerini açmış Thanatos'a bakıyordu. Sanki bu kadar aptal olabildiğine inanamıyor gibiydi...

''Aslında Miranda Crawe, bunu fark etmen gerekirdi, duyduğuma göre birilerini kandırmakta bayağı iyiymişsin ama şu an kandırılan sensin'' dedi Thanatos bana bakarak.

   Nico'nun ''Lanet olsun...'' diye mırıldandığını duydum ve eline daha sıkı yapıştım. ''Doğru söylüyor''

''Nyx, Kronos veya diğerleri gibi başarısız olmayacak. O, tıpkı Hades'in kılıcı sayesinde Tartarus'tan çıktığı gibi, Skylla'nın tacı sayesinde de güç kazandı. Şimdi tek yapması gereken harekete geçmek ama her şey kusursuz olmalı diye bekliyor. Kusursuz bir savaş... Zeus çok fazla iktidarda kalmadı mı sizce de?'' dedi adam hem sinsi hemde aynı derecede alay eder bir ses tonuyla.

Hermes'in Kızı |Nico di Angelo|Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin