2- DEĞİŞİM

47.6K 1.9K 829
                                    

Ve işte Amerika'dayım. Uçaktan indim, bana doğru gelen Serkan ve abimi gördüm. Serkan benim kuzenim. Hemen boynuna atladım.

"Hoşgeldin cadı."

"Hoşbulduk kuzen."

Sonra da abime sarıldım. Abim benim valizimi aldı ve bizi bekleyen arabaya bindik.

"Eee kuzen söyle bakalım seni hangi rüzgar attı buraya."

"Evde konuşuruz olur mu." Serkan'da başını aşağı yukarı salladı olumlu anlamda.

Araba durduğunda geldiğimizi anladım. Arabadan indim ve kapıda beni bekleyen yengeme doğru koşup sarıldım.

"Hoşgeldin kuzum."

"Hoşbulduk yenge. Amcam yok mu?"

"Yok, o şirkete gitti. Ama senin geleceğine de çok sevindi."

Hepimiz içeri girdik. Yengem dinleneyim diye bana odamı gösterdi. Ben de akşam yemeğine kadar uyuyabileceğimi düşünüp yatağa girdim.

*******

Odama abimin girmesiyle uyandım ve aşağı yemek odasına doğru gittim. Amcamı görür görmez hemen sarıldım. Ve ben de kendi yerime oturdum.

"Hoşgeldin kızım."

"Hoşbulduk amcacım."

Yemeklerimizi yendikten sonra hepimiz salona geçtik. Serkan, "eee anlat bakalım, hangi rüzgar attı seni buraya. Senin moralin bozuk gibi." dedi. Bütün gözler bana döndü birden.

"Evet, benim buraya gelmemin bir sebebi var aslında." Yengem de meraklı bir şekilde, "nedir o???" diye sordu.

"Ben buraya değişmek için geldim." dedim bir çırpıda. Tabi hepsi de şaşırdılar. İlk şaşkınlığını atan kuzenim Serkan oldu.

"Neden pekii??"

"Öyle bir isteğe kapıldım bir an. Ama istiyorum."

"Peki kızım sen öyle istiyorsan öyle olsun. Biz de sana yardım edeceğiz." dedi amcam. Onlara minnettar bir bakış attım. Yengem, "ben sana diyetisyen, göz ve diş randevusu alırım." diyince ben hemen yengeme teşekkür edip sarıldım. Abim de, "ben de sana dövüşmeyi öğretirim ve sporunla ilgilenirim." dedi. Benim abim dövüş eğitmeni çünkü.

"Ve ben de sana Amerika'yı gezdiririm. Benim bir arkadaşım var, o da sana yabancı dil öğretir. Çok iyi öğretiyor. 3 aya hemen öğrenirsin. Belki ileride lazım olur." dedi Serkan. Ben hepsine teşekkür ettikten sonra, uyumak istediğimi söyleyip odama çıktım.

**********

Sabah yengemin bana seslenmesiyle saat 6'da uyandım. Randevuları aldığını söyledi. Onun için de hemen kahvaltımı yaptım ve yengemle önce diyetisyene gittim. Bana diyet listesi verdi. Oradan çıktıktan sonra da göz doktoruna gittim. Gözlerime lens taktı. Artık gözlükte takmayacağım. Ve sonra da diş doktoruna gittim, düşlerimde ki teli çıkardı. Hastane de işlerimiz bittikten sonra öğlen eve geldik. Yengemle salona girdiğimizde tanımadığım bir kaç kişiyi görmem bir oldu, ve Serkan'ı.

Serkan'da beni görünce hemen yanıma geldi ve arkadaşlarını tanıştırdı.

"Bakın size bahsettiğim kuzenimi tanıştırayım. Bu Hazal." dedi ve devam etti; "bunlar da benim arkadaşlarım, Eren, Umut, Melis, Aylin ve Rüzgar. Rüzgar'ın sevgilisi var ama o Amerika'da değil. Zaten Rüzgar'da 3 aylığına tatile geldi. Sevgilisini sadece ben tanıyorum. Ve sana yabancı dil öğretecek olan da Rüzgar. Ben konuştum onunla kabul etti." Tanışma faslı bittikten sonra hepsine gülümseyerek, "tanıştığıma memnun oldum." dedim ve onlardan da aynı karşılığı aldıktan sonra oturdum yanlarına.

"Ama kuzen sen önce bu değişme kararı nereden geldi onu söyle. Sakın kendi isteğimle deme, seni tanıyorum bir şey olmuş belli."

"Kuzen yaaa, beni bu kadar iyi tanıman kötü oluyor bazen." ben öyle söyleyince hepsi de gülmeye başladı.

"O senin için öyle. Benim için gayet iyi oluyor. Gerçek nedenini alalım."

"Peki peki, tamam söyleyeceğim. Ama önce benim odama gidelim. Burada söyleyemem." Herkes onaylayınca benim odama gittik. Ve hepsi de bana meraklı bir şekilde bakıyorlar.

***** Ben herşeyi en başından beri anlattım. Hepsi de bu duruma çok sinirlendiler. İlk defa tanıştıklarım bile. İntikamımı da söyledim. Hepsi de bana yardım edeceklerini söylediler. İşte gerçek arkadaşta budur. Benim dış görünüşümden dolayı bana hiç kötü bir şey söylemediler. Tam tersi bana yardım edeceklerini söylediler.

1 saat boyunca hepimiz güldük, eğlendik, sohbet ettik. Hepsi de gerçekten kafa dengi insanlardı. Ve çokta komikler. Özellikle de Umut. Çok neşeli, esprili, deli dolu bir çocuk. Melis ve Aylin'de çok iyi kızlar. Aylin alışverişe bayılıyormuş. Ve bana bu konuda yardım da edecekmiş. Eren ve Rüzgar'da çok iyiler, ikisi de çok yakışıklılar. Ve ben sonunda dış görünüşe önem vermeyen gerçek arkadaşlarımı buldum.

******

Hepsi de bana Amerika'yı gezdirdi. Akşam saat 7'de gezme işi de bitti ve herkes evlerine dağıldı. Ben hepsinin telefon numaralarını da aldım. Onlar da benimkini aldı. Serkan'la eve geldik.

1.5 Ay Sonra

1.5 aydır hiç aksatmadan diyetisyene gittim. Doktorun verdiği diyet listesine de uydum. Eve geldiğimde ise abim evin spor odasında bana hem spor yaptırdı hem de dövüş tekniklerini öğretti. Ve ben bu 1.5 aydır 80 kilodan 68 kiloya düştüm. Bu süre içinde Eren, Umut, Rüzgar, Melis, Aylin, kuzenim Serkan ve abim sürekli benim yanımda oldular. Ve hepsi de benimle beraber İstanbul'a geleceklerini söylediler. Hatta benimle aynı okulda okuyacaklarmış. Beni yalnız bırakmak istemiyorlarmış. Alacağım intikamı da gülerek izlemek istiyorlarmış. Ben bunları duyunca çok sevindim tabiii. İşte gerçek arkadaş bu, dedim içimden.

Bunların dışında, yengem beni kuaföre götürdü. Saçımın rengi güzel olduğu için boyatmak istemedik. Ama uçlarını kestirdik ve fön çektirdik. Manikür pedikür de yaptırdık.


1,5 Ay Sonra

Bugün diyetisyende ki son günümdü. En son kilom 68'di. Ve şimdi 50 kiloyum. Boyum da 1.72'ydi ama kilolarım yüzünden pekte belli olmuyordu. Fakat şimdi zayıfladığım için pekâlâ da uzun boylu olduğum çok belli. Bu sadece diyetisyen sayesinde olmadı. Abimin yaptırdığı spor sayesinde de oldu. Ve artık abim sayesinde çok iyi dövüşebiliyorum. Benim abim hem beden, hem spor, hem de dövüş hocası olduğu için beni o eğitti. Rüzgar'da bana yabancı dil öğretti. Artık çok iyi konuşabiliyorum öğrendiğim dilleri. Ve yüzümde de tek bir sivilce bile kalmadı kullandığım kremler sayesinde. 2 ay önce de Eren'in ablası Güneş ablayla tanıştım. Çok iyi bir insan. Beni de çok seviyor. Çokta güzel anlaşıyoruz onunla. 1 hafta önce de kızlarla, yani Melis ve Aylin'le alışverişe gittik. Bana çok güzel kıyafetler aldık. Ve takılar da. Makyaj malzemeleri de. Artık makyaj da yapıyorum.

Böylelikle 3 ay da tamamlanmış oldu. Biletim alındı ve yarın geri dönüyorum. Okulların açılmasına 2 hafta kaldı. Yarın benimle birlikte Eren, Umut, Melis, Aylin ve Rüzgar'da geliyor. Abim ve Serkan okullar açılmadan 1 gün önce geleceklermiş. Ve evet artık Serkan'da İstanbul'da kalacağını söyledi. Eren'in ablası da sonra geri dönecekmiş. Bu 3 ay da Eren bana araba kullanmayı da öğretti. Serkan'da motor kullanmayı. Yarışlara bile katılıyorum. Her katıldığımda da kazanıyorum. Şu ana kadar hiç kaybetmedim. Ve bu 3 ay da gerçekten de çok güzel bir kız oldum. Kuzenim Serkan, abim ve yeni edindiğim arkadaşlarım sayesinde. Hepsiyle de çok iyi anlaşıyorum. Ama genelde Eren'le konuşmayı tercih ediyorum. Çünkü o daha ciddi. Umut gibi sürekli espri yapayım diye uğraşmıyor en azından.

EZİĞİN İNTİKAMI (TAMAMLANDI) Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin