Tüm Hareketlerin Benden Sorulur

6.3K 213 36
                                    

Okulun son günlerinde son projemi teslim edip okuldan çıkmak için hazırlanıyordum. Henüz okul bitmeden iyi bir kariyere sahip olabileceğim bir yerde staja başlamıştım. Çantamı omzuma asıp sınıftan çıktım. Ödevimi teslim edip çıkışa ilerledim. Çünkü staj yaptığım şirkete geç kalmak üzereydim. Koşturarak dışarıya çıktığımda birisiyle çarpıştım. Çarptığım kişiye baktığımda üzerine kahve döküldüğünü gördüm.

"Ne yaptığını sanıyorsun?"

"Ben çok üzgünüm. Acelem vardı." buz gibi gözlerini tişörtünden çekip bana dikti.

"Sence şuan acelen olması umurumda mı? ŞU HALİME BAK." birkaç adım geri çekildim.

"Hey, ne bağırıyorsun? Alt tarafı bir kahve."

"Seni ilgilendiren bir şey yok. Git başımdan."

"Hadi ama bunda bu kadar sinirlenerek ne var ki?" ikisi birbirine delici bakışlar atarken ben sadece ikisine bakıyordum. Sonra aptal gibi durduğum aklıma geldi.

"Ben tekrar özür dilerim ama gitmem lazım. Sana bir tişört alırım ve bu konuyu kapatırız. Ne dersin?" ateş saçan gözlerini tekrar bana çevirdi.

"Kendini satsanda bu tişörtü alabileceğini zannetmiyorum." kaşlarımı kaldırıp tişörtüne baktım. "Şimdi daha fazla sinirimi bozmadan defol." bana omuz atıp yanımdan geçti.

"Sikik." yanımda mırıldanan kişiye baktım. Kapıya doğru gözlerini kısarak bakıyordu.

"Şey, teşekkür ederim."

"Ne için?" kaşları çatılmıştı, soğuk bakışları yüzümde dolaşmıştı.

"Az önce beni savunduğun-"

"Sana özel bir şey değildi. Derdim onunla." kafamı sallayıp yanından ayrıldım. Hızlı olmaya çalışarak taksiye bindim. Şirkete kadar sessizce bekledim. O tişörtü nereden bulabilirdim ki? Taksiciye parasını verip koşturarak şirkete girdim. Saatime baktığımda tam zamanında geldiğimi fark ettim. Çantamı masaya bırakıp odadan çıktığımda patron odasına girdi. Hızlıca çizimlerimi alıp odasına ilerledim. İçeriden girmeme dair komut geldiğinde hızlıca odaya girdim. Bay Morn kaşlarının altından bana baktı.

"Evet Bay-"

"Styles, Harry Styles." kafasını salladı.

"Sizi dinliyorum."

"Dün bana çizimleri yeniden yapmamı söylemiştiniz efendim. Eğer müsaitseniz bakabilir misiniz?" elini uzattığında dosyayı ona verdim. Bir süre çizimleri inceledi.

"Diğer stajyerle tanıştınız mı Bay Styles?" kaşlarımı çattım.

"Hayır efendim. Onunla aynı bölümde çalışmıyoruz."

"Onu bugün seninle aynı bölüme aldım. Onunla çalışmanızı istiyorum. O senden daha önce geldiği için bilgi birikimi daha fazla ondan yardım al." kafamı sallayıp bana uzattığı dosyayı aldım. "Ama çizgilerin güzel. Geliştirilebilir." gülümseyip odadan çıktım. Kendi odama girdiğimde pencerenin önündeki kişiyle duraksadım. Kapıyı kapatıp dikkatini çektim. Bana döndüğünde yüzünde bir anlık şaşkınlık gördüm. Sonra kendini toparladı.

StajyerWhere stories live. Discover now