Ne Zaman Evleniyorsunuz?

1.5K 109 19
                                    

Harry için zor geçen bir haftadan sonra annesinin kapısında bekliyorduk. Kapı açıldığında parlak gülümsemeye sahip bir kadın bizi karşıladı. Harry annesine sarılıp ağlamaya başladı. Son dönemlerde sürekli ağladığı için alışmaya başlamıştım. Bu durum beni elbette üzüyordu ama elimden hiçbir şey gelmiyordu. Annesi onu sakinleştirmeye çalıştı. Sonra bana bakıp kocaman gülümsedi.

"Louis, hoşgeldin."

"Merhaba." deyip aynı şekilde karşılık verdim.

"Hadi geçin bakalım." buraya hem Harry'nin annesiyle tanışmaya hemde hamile olduğunu söylemeye gelmiştik. Ben babama telefonda söylediğimde bir sürü azar işitmiştim ama telefonu kapatmadan önce mutlu olduğuyla ilgili birkaç şey söylemişti. Salona geçip oturduk. Kısa bir sohbetten sonra Harry'nin kız kardeşi de bize katıldı. Resmen yanımda duran üç kişi birbirinin kopyası gibiydi.

Yemeğe geçtiğimizde Anne beni tanımak için birkaç soru daha sordu.

"Anne sana bir şey söylememiz lazım." Harry bir anda söze girince gerildim. Anne "Evet?" deyip gülümseyerek ikimize baktı. Harry bana baktığında masanın altındaki elini tuttum. Gözlerini kapatıp derin bir nefes verdi. "Ben hamileyim." bir anda tüm ev sessizliğe gömüldü. Ben dikkatle ne tepki vereceklerini beklerken onlar tepkisizce donup kalmışlardı.

"Tepki verecek misiniz?" Harry'nin yine sesi titremişti. Bu duygusallık bazen sinir bozucu olabiliyordu. Elini bırakıp sırtını okşadım.

"Çok şaşırdım. Lütfen tepkimi mazur görün. Çok sevindim tatlım ama erken olduğunu düşünmüyor musunuz? Yanlış anlamayın ama Louis ile henüz yeni tanıştık. Bana biraz erken gibi geldi." Harry bir anda hıçkırdığında Anne ne olduğunu bile anlamadan Harry ağlamaya başladı.

"Sorun yok, oluyor arada böyle. Hemen döneriz biz." deyip Harry'nin ayağa kalkmasını sağladım. Tuvalete doğru ilerlettim. Yüzünü yıkayıp kuruladım.

"İyi misin?" kafasını sallayıp burnunu çekti. Saçlarını okşayıp kızarmış burnunun ucunu öptüm.

"Annem bile bebeğim olsun istemiyor."

"Bebeğim bunu nereden çıkardın? Sadece şaşırdı. Şimdi onların yanına gidelim. Göreceksin çok sevindiğini söyleyecek." bana sarılıp başını omzuma koydu. Saçlarını okşayıp öptüm. Benden çok fazla uzaklaşmasına izin vermeden tekrar masaya götürdüm.

"Harry, iyi misin?"

"İyiyim. Bu aralar hep böyleyim. Hatta birkaç hafta önce Louis'nin kardeşleri saçımı iki tane topuz yaptılar. Ona bile ağladım." Anne anlayışla gülümsedi.

"Yinede çok mutlu oldum. Benim küçük oğlumun küçük bir bebeği olacak." onunda gözleri dolduğunda Gemma kolunu okşayıp gülümsedi. Sanırım bunlarda duygusallık ailecek var. Biraz daha göz yaşından sonra Gemma Harry ile biraz dalga geçip keyfini yerine getirdi. Çayı içerken hamilelik süreciyle ilgili bir şeyler konuştuk.

"Peki hanginizin evinde kalacaksınız?" Harry bu soruyla hemen bana baktı.

"Biz bunu hiç konuşmadık." ensemi kaşıdım.

"Ben çok yakında yeni bir eve geçeceğim. Harry yanıma taşınır diye düşündüm." Harry'nin kaşları çatılı.

"Benim neden haberim yok?" parmağımı elmacık kemiğine sürdüm.

"Bebeğim henüz taşınacağım ev tadilatta olduğu için seninle paylaşmadım bu fikrimi. İstediğin zaman gidip görebiliriz evi." kollarını göğsünde birleştirip dudağını büzdü. Gözlerimi devirmemek için kendimi zor tuttum.

StajyerWhere stories live. Discover now