Capitolul I

4.9K 163 2
                                    

Majoritatea veneau in vacanta prin aceste locuri fugind departe de aglomeratia orasului.Multi erau tineri abea iesiti de pe bancile facultatii bucurosi ca au terminat cu brio si gata sa se distreze pana în zori dar si familii cu copii...aveau oricum de unde alege.
Luna august era cea mai aglomerata ,caldura deja te topea în jungla urbana,asa ca padurea mereu verde si cu miros proaspat de muschi ,la poalele muntilor acolo unde razele de soare intrau razlete printre frunzisul des doar ca sa te alinte era locul perfect si dorit pe asemenea canicula.
Puteai sa te pierzi ore in sir doar stand la masuta din lemn, relaxat,ascultand cantecul vesel al pasarilor,simtind adierea vantului usor de vara cum îti mângâie fata,cu o bere racita în pârâul ce trece pe lânga cabana ta.
Avem patru astfel de locuinte in josul padurii la distante mari una de cealalta pentru ca fiecare oaspete sa aiba impresia ca este singur în salbaticie si inconjurat doar de copaci înalti cu trunchiuri groase vechi de zeci de ani si scoarta batrâna.
Ca sa ajungi la ele trebuia sa mergi pe o carare pietruita apoi sa cobori treptele din lemn ce duceau in vale.Locul îti da impresia de pustietate la prima vedere dar este foarte vesel si animat seara.
Se fac focuri de tabara,petreceri cu tematica,avem o gradina de vara pentru cei boenici, restaurante, piscina si bineinteles un hotel pentru cei care nu vor sa simta salbaticiunea cum le zbârleste pielea.Locuri amenajate pentru camping si picnicuri in aer liber,spatii de joaca si aventura pentru copii si adulti.

Eu aici locuiesc parca din totdeauna.Dupa ce am terminat liceul m-am hotarât ca orasul nu este pentru mine,aveam impresia ca ma strânge si nu mi-am putut gasi linistea decat aici in acest minunat loc numit simplu La Cabane.
Prima data am venit pentru distractie cu gasca din liceu si de atunci parca mi-a ramas întiparit in inima...o data cu prima deceptie.
La Cabane este casa mea,am grija ca totul sa fie in ordine iar oaspetii nostri sa se simta perfect atata timp cat stau in rezervatia noastra.

Am ales sa am grija de partea salbatica a resortului,sa ma ocup de administrarea cabanelor din padure si tot ce tine de primirea si indrumarea vizitatorilor.
Nu imi placea deloc aglomeratia din partea busines si nici lumea multa si plina de fițe.Preferam oamenii simpli care vroiau in mare parte liniste si aventura in mijlocul naturii ,sa fie singuri si nederanjati pe timpul sejurului.
Aveam propria mea cabanuta din lemn, era undeva mai sus pe o colina de piatra la intrarea in rezervatie,destul de incapatoare,cu o singura camera decorata rustic si o mini bucatarie unde imi puteam prepara micul de jun.Aveam si o terasa in lateral,acolo adoram sa imi beau cafeaua dimineata si sa privesc rasaritul iar seara sa savurez o corona si sa imi adun gandurile.

Aveam cinci ani de cand imi petreceam astfel timpul.Nu il vedeam ca pe un job,pentru mine era o placere.
Nu eram orfana pentru ca nu aveam parinti,ci pentru simplu fapt ca atunci cand au divortat incepusera o lupta apriga pentru custodia mea si asta ma facut sa ma satur repede de certurile dintre ei si plasarea mea de la unul la altul de parca as fi fost un obiect.Cand am facut 18 ani am plecat lasand totul in urma si prefacându-ma ca sunt singura pe lume.Bunica din partea mamei era singura persoana cu care mai tineam legatura însa nu o mai vizitasem de foarte mult timp.Vara resorul era aglomerat asa ca imi era imposibil sa il parasesc iar iarna aveam destui doritori care isi petreceau concediile si sarbatorile aici.Deci nu îmi perminteam luxul unui concediu.

Eram o fata simpla crescuta la ferma printre animale domestice si mancare bio.La liceu mi se zicea fata de la tara,aici mi se zice fata de la cabana...si imi place.Nu mi-am negat niciodata originile si am fost mereu mândra de ceea ce sunt.Am invatat pe rupte toata viata si am muncit la fel.Desi in liceu eram marginalizata aveam si prieteni care ma iubeau dar si persoane care ma invidiau.
Tot timpul ma imbracam in stil country,asta ma definea.Imi placea sa port pantaloni foarte  scurti,camasi vaporoase si rochii lejere cu nelipsitele ciocate sau bocanci,asa simteam cum pielea mea mereu bronzata respira.Parul lung si decolorat de soare il purtam mai tot timpul desfacut pe spate sau prins intr-un coc lejer.Ochii îi mostenisem de la tata,erau caprui brazdati de un verde intens,in rest eram leita mama.

Pastram mereu in portofel o fotografie cu ei doi atunci cand erau de varsta mea si se simteau liberi si poate chear se iubeau.Cu timpul acea iubire s-a transformat in razboi iar eu am devenit trofeul mult ravnit de amândoi.O priveam atunci cand vroiam sa imi amintesc si lucrurile frumoase,cand eram copila si alergam desculta pe câmp în timp ce tata nu ma scapa din ochi iar mama intindea rufele in bataia vantului privindu-ne cu dragoste cum ne jucam de-a prinselea.
Viata mea a fost placuta pana la un momentdat cand am devenit adolescenta.De parca pamantul mi-a fugise de sub picioare m-am trezit in mijlocul unei continue lupte.Iubirea dintre ei parca se consumase si in urma ei aparuse ura.
M-am ingropat in studii,vroiam sa fiu cea mai desteapta din clasa.Eram una dintre cele mai frumoase fete din liceu chiar daca eram foarte simpla,Dumnezeu avusese grija sa imi dea cate putin din toate si de aceea multe fete ma invidiau fiind foarte apreciata si vorbita in randul baietilor.

Prima mea dragoste...a fost si ultima,jurand ca in urma ei voi avea grija ca eu sa fiu cea care ,seduce ,domina si lasa.Toti erau la fel,iti jurau iubire eterna iar cand gaseau alta mai buna te lasau cu ochii in soare.

Dominic era cel mai dorit baiat pe atunci,toate erau inebunite dupa el dar parca avea ochi doar pentru mine.Mai tarziu am aflat ca de fapt ceea ce il interesa era sa aiba cu ce sa se laude.Cum pentru multi eram inabordabila a vrut sa demonstreze ca el poate.
Mi-a intrat pe sub piele cu bomboane si flori,apoi vorbe dulci si promisiuni desarte.Am cedat ca o fraiera chiar daca prietenii mei m-au avertizat.

In prima vacanta dupa anul 3 de liceu am hotarat cu totii sa venim aici pentru cateva zile.Am insistat sa fie si el cu mine,sa il primeasca in gasca si sa se comporte cu el ca si cu mine insa am facut cea mai mare gresala.

Cu el mi-am pierdut virginitatea in una din seri,crezand ca va fi primul si ultimul.Il iubeam,cel putin asa credeam atunci,vroiam sa îi dau totul si sa il pastrez langa mine,insa a aparut o alta ea.Mai blonda cu sâni mai mari si bani mai multi,nu o taranca tocilara care credea in dragoste la prima vedere ca mine.
Asa ca m-a lasat balta in urmatoarea zi.

Ultimul an a fost crunt,eram privita de toti ca o stricata din cauza zvonurilor aparute.Imi era frica sa ma mai apropi de vreun baiat chiar daca sentimentele lor erau curate.Aveam impresia ca se va termina la fel.
Viata luase o intorsatura si nimic nu mai era in favoarea mea...nu mi-a ramas decât sa plec.

Fata de la cabanaWhere stories live. Discover now