Episode 21

3.8K 266 67
                                    



Girdaptan aşağıya doğru düşmeye başladığımızda sanki hiç sonu gelmeyecek gibiydi ama bir kaç saniye sonra suratım sert bir zemine çarptığında uzun bir rüyadan uyanırmış gibi oldum. 

Suratıma çarpan kum taneleri ve çakıl taşları suratımın bir kısmında çizikler oluşmasına sebep olmuştu. Ayağa kalktığımda üzerimde ki zırhın ağırlığıyla bir kaç adım sendeledim. Bu zırh bu kadar ağır olmak zorunda mıydı!? Argon garip bakışlarını üzerimde dolandırırken onunda suratının bazı kısımlarının çizik oluğunu gördüm. Aramızda ki bağ ile canımızın yandığını hissedebiliyorduk. Şu anda ağır bir durum yoktu ama aklımdaki şeyi yaptığım zaman bunun Argon'a nasıl bir etkisi olacaktı. Düşünmekten neredeyse çıldıracaktım. 

Bunlara daha fazla kafa yorup dikkatimi dağıtmamalıydım. Şimdi yola koyulma zamanıydı. Ruhların gittiği güzergahı bulmalıydık. Etrafta gözlerimi gezdirdiğimde karşılaştığım manzara pekte iç açıcı değildi. Siyah duvarlar ve is kokusuyla dolu olan mekan gerçekten de tam bir cehennemdi. 

Argon'a baktığım zaman benimle aynı düşünceleri paylaştığını görmek çok da zor değildi. Bir kaç adımda ruhların arasına girdiğimizde etrafımızdaki ruhlar değişik bakışlarıyla bir kaç kere bize baktıktan sonra işlerine geri döndüler. Sanırım bizi umursamadan yollarına devam edenleri takip etmek hem daha güvenli, hem de daha akıllıca bir seçim olacaktı. Zira şu anda burada dikkat çekecek en iyi şey bizdik. 

Argon'un elini tutup onların arasına doğru yöneldim. Labirent gibi yollardan ilerlerken sağa döndüğümüzde büyük bir açıklığa ulaştık. Burada bulunan büyük bir yırtık ve önünde bulunan kalabalık o kadar fazlaydı ki duvarda ki yırtığın yalnızca en tepesini görebiliyordum. 

Pekala buradan sonra ne yapacağımıza karar vermemiz gerekiyordu. 

'Önlere ilerlememiz gerekiyor. Gerçi ondan sonra ne yapacağımızı bilmiyorum ama Hades ile ilgili hiçbir şey  göremedim. Senin gözüne bir şey takıldı mı?' 

Argon kolunu omzuma atarken beni kendisine doğru yasladı. 

'Şu anda burada cezalarını tamamlayan ruhlar dışında hala cezaları devam edenlerde var. Garip bir şekilde kötü aura algılıyorum. Hades ile ilgili bir gardiyanın düşüncelerini duydum. Sanırım bu akşam burada bir şeyler olacak. Dikkat çekmeyecek şekilde kamufle olmamız gerek. Arka saflarda kalmamız daha iyi olacak.' 

Başımla Argon'u onayladıktan sonra kenara doğru çekildik. Duvar arkalarında kalmamız bizim için daha güvenli olacaktı. Benim etrafımda her renkten bir enerji patlaması yaşanırken Hades'in burada olduğumu anlamaması imkansıza yakın olurdu. Şu zamana kadar bir sıkıntı çıkmadıysa gerçekten de bizimle uğraşamayacak kadar büyük işlerle uğraşıyor olmalıydı. 

Merlin'i bulamayacağını bildiğim için içim rahattı. O kendi evreninde bizden oldukça uzaktı. Savaştan sonra da uzun bir süre açığa çıkacağını sanmıyordum. 

Bir kaç saat kenarda bekledikten sonra kalabalığın arasında oluşan hareketlenmeyle yerimizden bir kaç adım öne çıktık. 

Üzeri islerle kaplı bir adam yüksek bir yere çıkarak bağırmaya başladı.

'HADES! Efendimiz geliyor!' 

Tüylerim diken diken olurken neredeyse bir orduyla içeriye giren Hades'e gözlerimi diktim. Beni fark etmesini istemiyorum ama belki de fark etmesi işime yarardı. Hades hızlıca ruh kapısının önüne doğru ilerlediğinde bizde çaktırmadan safları aşarak öne doğru ilerlemeye çalıştık. 

ELEMENT OKULU (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now