13.2 Better then pizza

7.2K 498 5
                                    

Sobota

Keď Elizabeth vyliezla zo sprchy a Ruth v celej umyvárni zostala celkom sama, konečne sa cítila dobre. Zamkla dvere (hoci je to proti pravidlám) a len v uteráku sa postavila pred vysoké zrkadlo na jednej stene.

Potom pustila uterák a on so žuchnutím dopadol na zem.

Pri pohľade na jej nahé telo jej nálada klesla pod bod mrazu. Medzera medzi stehnami stále nebola dosť veľká a na ramenách sa jej stále triasol tuk. Len sa jej to zdalo, alebo naozaj pribrala na zápästiach? Vzdychla si.

V odraze zrkadla zrazu nevidela seba, ale trinásťročné dievča s bacuľatými líčkami a dvoma dlhými vrkočmi, lebo si myslelo, že tak vyzerá dobre. Na perách malo príliš veľa lesku a maskara, ktorou si chcelo predĺžiť mihalnice jej stekala po lícach a vytvárala na nich čierne potôčiky. Zdvihlo ruku a buchlo si ňou do stehien, ktoré sa v reakcii na to celé roztriasli a v tej chvíli pripomínali huspeninu, či želatinovú tehlu, do ktorej niekto šťuchol.

"Nie," šepla Ruth a jej hlas sa odrazil od kachličiek. "Takto znova neskončím."

Utrela sa, obliekla a vrátila sa do izby. Elizabeth v nej nebola a Ruth automaticky predpokladala, že sa do večera nevráti. Vždy niekam zmizla s tým blonďákom.

Keď Ruth prvýkrát zbadala Elizabeth, v momente ju znenávidela. Bola všetkým čím Ruth túžila byť; prirodzene štíhla (už na pohľad to bolo jasné), mala zlatisté jemné vlasy, ktorých sa prvú noc Ruth odvážila dotknúť, a tvár takú prirodzenú, až to bolo nádherné. Pre toto všetko ju nenávidela.

O desiatej sa mala Ruth s priateľmi stretnúť v neďalekej reštaurácii a hoci mala dovtedy ešte čas, začala sa chystať hneď. Výber šiat bol - ako sa dočítala v módnych časopisoch - veľmi dôležitý. Vaša postava v ňom buď vynikne alebo ju šaty pohltia - to sa pochopiteľne nemalo stať. Rozhodla sa pre kaki zelený top s viazaním v páse; vyzerala tak vyššia a v páse jednoznačne štíhlejšia. Horko-ťažko sa nasúkala do zoštíhľujúcich džínsov (v ktorých si vždy aj tak pripadala tučná) a pustila sa do make up-u. Oči si zvýraznila ceruzkou a zlatými tieňmi a na pery použila svetlo ružový rúž.

Tak málo stačilo na to, aby sa cítila krajšie.

***

Keď Ruth dorazila K Luigimu, bolo presne desať. Vnútro reštaurácie rozvoniavalo všakovakými koreniami a syrmi a Ruth sa automaticky začali zbiehať sliny. V duchu sa však zahriakla a ignorujúc, čo všetko jej čuchové bunky zachytia, sa vybrala do zadného rohu reštaurácie.

Bol to ich box; Ruth, Cleo a Harmony v ňom sedávali zakaždým, keď sem prišli.

Obe v ňom už sedeli. Dokonale upravené, odeté v tých najočividnejších fejkoch a navoňané silnými parfumami pôsobili lacne, no celkom štýlovo. Ruth len dúfala, že nevyzerá rovnako.

"Ahojki," každú pobozkala na prepudrované líca a sadla si k nim.

"Čauko," pozdravili ju naraz. Hoc nemali žiaden príbuzenský vzťah, vyzerali dosť podobne. Vlasy Harmony boli vyblednuté po peroxide, boli skoro také svetlé ako vlasy toho chlapca, s ktorým zakaždým zmizla Elizabeth.

"Práve sme sa bavili o tej párty čo bola včera," naklonila sa k nej Cleo.

"Včera bola nejaká párty?" zamračila sa Ruth. Nerada bývala z podobných vecí vynechaná, čo sa týkalo ďalšieho pravidla: Populárni ľudia sú pekní ľudia.

Harmony oduševnene prikývla. "Nič so z toho nerob, polovica báb zo sesterstva o tom nič nevedela... Vraj to bolo niečo ako VIP súkromný večierok."

Cleo ju s nadšením dopĺňala. "Bratia Rowellovci, Jean G. a Jack Palmers... Vieš si to predstaviť."

"Jack. Palmers," vydýchla Harmony a akože sa ovievala rukou. "Toho si raz vezmem."

Ruth s Cleo sa na seba len uškrnuli. Obom bolo jasné, že sa to nikdy nestane.

Našťastie boli zachránené od odpovede čašníčkou, ktorá sa pristavila pri ich stole.

"Dali by ste si niečo?" spýtala sa znudeným hlasom.

"Dáme si spolu jednu veľkú pizzu, čo poviete?" Cleo sa pozrela najprv na Harmony, potom na Ruth, ktorá len pokrčila plecami. Cleo sa otočila späť ku čašníčke. "Poprosila by som jednu veľkú Quattro Formaggi pizzu, kapučíno so šľahačkou a..." S očakávaním sa pozrela na svoje priateľky.

"Colu," odvetila Harmony.

Ruth mala tiež chuť na colu. Alebo kávu. Alebo jeden z tých ovocných drinkov, ktoré vyzerali tak dobre, keď ich niesli k cudziemu stolu.

Aj napriek všetkému čo sa jej premávalo mysľou povedala: "Sódu, poprosím."

Čašníčka si všetko zapísala a odišla. Ruth za ňou chcela zakričať, že chce radšej karamelové latté, no ovládla sa. Otočila sa späť ku Cleo a Harmony.

"Počuj, Ruth, ty máš izbu s nejakou prváčkou, čo?" zvedavo sa spýtala Cleo.

Urgh, Elizabeth. Každý o nej hovoril. "Hej, nezačínajte s ňou aj vy."

Harmony sa domýšľavo usmiala. "Lezie ti na nervy?"

"A ako!" vybuchla Ruth. "Aj vám by liezla, keby sa všade vláčila s Rowellom."

Cleo okamžite spozornela. "S Rowellom? Ktorým?"

Ruth pretočila očami. "Mladším, myslím. S Colinom."

Cleo vyvalila oči, v ktorých jasne žiaril šok a závisť. "Ona sa baví s Colinom?"

Ruth pokrčila ramenami. Super, teraz jej má plnú hlavu už aj Cleo.

"A myslíš, že by ma s ním zoznámila?" nadšene pokračovala.

Ruth mala chuť zatriasť ňou. "Upokoj sa, C. Dlho s ňou nevydrží, je to len obyčajná, nezaujímavá baba. A naviac celkom otravná."

Cleo neprítomne prikývla, no vyzeralo to tak, že Ruthine slová jej šli jedným uchom dnu, druhým von. Keď Ruth zacítila lahodnú vôňu syra a pizzového korenia, vedela, že sa ich objednávka blíži.

Servírka na stôl položila do zlatista upečenú pizzu, z ktorej sa ešte parilo.

Suzi, ako stálo na menovke, pred nich taktiež položila ich nápoje - a Ruth hneď začala ľutovať, že si dala len vodu.

"Ďakujeme," kývli na ňu a Suzi odišla.

Cleo s Harmony sa takmer okamžite pustili do pizze. Ruth musela vynaložiť neuveriteľné množstvo vôle, aby si tiež nezobrala jeden kúsok. Namiesto toho si odpila z minerálky a z kabelky vytiahla nikotínové žuvačky, ktoré jej vždy pomohli prekryť vôňu jedla a zbiehajúce sa sliny.

"Ty nebudeš?" prekvapene sa spýtala Harmony.

Ruth len pokrútila hlavou. Mysľou jej prebleskol obraz dievčaťa s dvoma vrkočmi a roztečenou maskarou a v tom momente si bola istá, že urobila dobre, keď odolala.

Colin Rowell ✔Where stories live. Discover now