|6|

11.1K 684 156
                                    

Başlama saatiniz?

***

"Eveet! Menemenimiz de geldii!"

Dudaklarımı yalayıp Serkan'ın masaya koyduğu menemene aşkla baktım. Hepimiz menemene saldırdığımızda Berkay gülüp kendisi de bandırmıştı ekmeğini. Metin hariç bütün tayfa bizim evdeydik ve kahvaltı yapıyorduk.

"Ya bu menemen harika!" dedi Leyla ve İpek aynı anda. Onları hiç aldırmadan yemeye devam ettim. Bora ekmeğini menemene bandırıp ağzına attı ve 'Mmm' tarzından bir ses çıkararak gözlerini kapattı. Serkan göğsünü kabarta kabarta menemeni yerken göz devirdim.

"Çok güzel olmuş." dedi Bora ve ardından Serkan'a çevirdi bakışlarını. "Ellerine sağlık aşkım!" Serkan'ın cevabı gecikmedi.

"Afiyet olsun hayatım!"

Biz onların bu hâllerine gülerken telefonumun çalmasıyla bütün dikkatler beni buldu. Peçeteyle ağzımı silip arka cebimden telefonumu çıkardım ve arayana baktım. Babam olduğunu görünce ayağa kalkıp masadan biraz uzaklaştım.

"Efendim babacım?" diye açtım telefonu.

"Bu ne enerji dolu bir ses kızım böyle?"

Güldüm ve koltuğa oturdum. "Serkan'ın meşhur menemeni babacım. İnsana enerji depoluyor yeminle."

Babamın iç çekişini işittim. "Ah ah," diye yakındı. "Şimdi o menemenden yemek vardı. Serkan yine döktürmüştür değil mi?"

"Hı hı"

"Bizim zilli mi o?" Arkadan annemin sesini duyunca kıkırdadım. Babam onaylayan mırıltılar çıkardıktan sonra bir hışırtı sesi duydum.

"Alo, annem!"

"Anne!" dedim gülerek. "Nasıl gidiyor tatil?"

"Güzel gidiyor valla." dedi. "Buranın havası çok güzel."

"İyi iyi." dedim ve kıkırdadım. "İnşallah ikinci bir kardeş vakasıyla karşı karşıya kalmam."

"Ne diyorsun kız sen?!" Yüzümü buruşturdum.

"Sen git babama çemkir!"

Telefonu yüzüme kapattığında şaşkınca ekrana baktım. Bu kadın beni nasıl bu kadar sinir edebiliyordu?

"Miray, menemen bitiyor!"

***

Parmaklarımın arasına kaçan kumları çıkartmak için denize doğru yürüdüm. Su dizlerime gelince durup elimi suya daldırdım. Elimi bir ileriye bir geriye doğru çekerek küçük bir dalga oluşturdum. İpek, Serkan, Bora ve Leyla ile kumsala gelip ders çalışma işini ekmiştik. Birazdan Metin'de geldiğinde sinemaya gidecektik.

"Miray!"

Gelmişti bile. Gülerek arkamı döndüğümde bizimkilerin kumsala uzandığını gördüm. Metin ayaktaydı ve elleri belinde bana bakıyordu.

"Sonunda geldin!" diye seslenip tamamen ona döndüm. Bu sefer diğer elimi de suya daldırıp küçük dalgalar yapmaya devam ettim.

BAY 'M' (FİNAL)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin