|10|

10K 577 111
                                    


Multi= Miray Karayaş

Başlama saatiniz?

***

Artık bu gizli numara canımı sıkmaya başlamıştı. Bir yandan Bay 'M' ile uğraşırken, diğer yandan böyle bir gizem daha çıkması fazlaca bunaltıcıydı. Ben kim için ne gibi bir bedel ödemek zorundaydım?

En sonunda telefonumu denize atacaktım o olacaktı yani. Kimse de ulaşamazdı bana. Aslında kulağa cazip geliyordu. Sanki biraz buralardan uzaklaşsam fena olmazdı.

Kesinlikle harika bir fikirdi!

Miray: Sayın Bay 'M', size sesleniyorum.

Miray: Bir süre bana yazmasanız iyi olur. İsteseniz de yazamazsınız zaten. Sanırım kafamı toplamaya ihtiyacım var.

Miray: Bir yandan sen, diğer yandan gizli numara.

Miray: Bir kaç sebep daha var tabii ki.

Miray: Yalnız kalmaya ihtiyacım var. Beni rahatsız etmezseniz sevinirim.

Miray: Kendine iyi bak:)

Bay 'M' yi hâlletmiştim. Geriye sadece bizimkiler kalmıştı. Annem ve babam zaten burada olmadıkları için bir sıkıntı yoktu. Ama Berkay ve bizim çeteye ne diyeceğimi bilmiyordum. İlk yapmam gereken şey, Bay 'M' yi engellemekti. Daha sonra bizimkilerle konuşurdum. Telefonumu da kapatırdım. Kimse beni rahatsız edemezdi.

Yarın Mehmet abinin kafesine gittikten sonra akşam yola çıkabilirdim. Tek başıma küçük bir tatil yapsam ne zararı olurdu ki?

Bay 'M' yi engelleyip telefonumu kenara bıraktım. Saçımdaki havludan kurtulduktan sonra kurutup topuz yaptım. Yatağıma girdiğimde odamın kapısı da açılmıştı. Leyla ve İpek koşa koşa yanıma gelip yatağa atladılar. Gülerek onlara sarıldım ve gözlerimi kapattım. Zar zor sığdığımız yatakta sabah neler olacağı belli değildi. Bir kaç hafta önce yine beraber uyuduğumuzda Leyla'nın ayağını ağzımda bulmuştum çünkü. Tekrar aynılarını yaşamazdık umarım.

***

Sabah uyandığımda pekte yabancısı olmadığım bir tabloyla karşılaşmıştım. Ben yatağın sağ tarafında yerde yatıyordum, İpek sol tarafta yerde yatıyordu, Leyla hanım da yatakta boylu boyunca, salyasını akıtarak horul horul uyuyordu.

Üstümü giyinip bavulumu hazırladım. Bavulu dolabın kenarına saklayıp kızları uyandırdıktan sonra da aşağıya indim. Kahvaltı hazırlamaya başladığımda herkes tek tek inmeye başlamıştı. Kızların da yardımıyla sofrayı kurup güzel bir kahvaltı yaptık. Hararetli bir sohbetin ardından kahvaltımız da bitmişti.

Berkay spor salonuna gitmek için ayaklandığında biz de peşinden çıktık. Mehmet abinin kefesine gitmek için iki taksi çağırdık ve yola koyulduk. Yol boyunca düşündüğüm tek şey Bay 'M' idi. Ona attığım mesajları çoktan okumuş olmalıydı. Ve o bir hamle yapmadan buradan gitmek istiyordum. Herkesten biraz uzaklaşmak ve sessizlik.

Kafeye gelir gelmez Metin'ler Mehmet abiyle hasret giderip iki masayı birleştirdiler. Hep beraber koyu bir sohbet eşliğinde bir kaç şey atıştırıp bir şeyler içmiştik.

"Valla ne yalan söyleyeyim, senin şu meşhur köpüklü kahveni özledik be Mehmet abi."

Metin'in kurduğu cümleyle ayaklanan Mehmet abi gülümseyip;

"O zaman özleminizi giderin çocuklar." dedi. "Hemen yapıp getiriyorum."

O yanımızdan ayrıldığında gülerek bizimkilere döndüm. Kısa süre sonra kahveler de gelmişti zaten. Konu konuyu açarken Murat giriş yapmıştı kafeye. Ve yüzünde fazlasıyla garip bir ifade vardı. Yanımıza geldiğinde tuhaf bakışlarını üzerimde hissettiğim için ona bakamadım.

BAY 'M' (FİNAL)Where stories live. Discover now