|7| Part 2

9.8K 625 174
                                    


Başlama saatiniz?

***

Gözlerimi zorlukla açıp kısık gözlerle erafı süzdüm. Esneyip koltukta gerindiğimde üzerimdeki battaniye yere düşmüştü. Aklıma dün akşam gelince ellerim havada ağzım ve gözlerim açık kaldı. Görüntüler bir bir zihnime dökülürken hızla ayağa kalktım. Etrafa bakındığımda salonda yalnız olduğumu gördüm.

Dün akşam saçlarımı taradıktan sonra ondan uzak en uç noktaya oturup sessiz kalmıştım. Saatlerce sessiz kalıp, öylece oturmuştuk. Gerisi yoktu. Sanırım uyuya kalmıştım.

Ellerimi saçlarımdan geçirip banyoya girdim. Elimi yüzümü yıkadıktan sonra temkinli adımlarımı mutfağa yönlendirip içeriye baktım. Yoktu. Gitmişti sanırım. Derin bir nefes alıp kendime acı bir kahve yaptım. Bu garip halimden kurtulmam gerekiyordu. Tezgâha yaslanıp kahveden bir yudum almamla püskürtmem bir oldu. İğrenç!

Bir daha böyle bir şeye kalkışacağımı hiç sanmıyordum. Böyle acı bir kahveyi içebilen bir insandan her türlü potansiyeli beklerim açıkçası.

"Iy!"

Kahveyi döküp salona girdiğimde eş zamanlı olarak kapı da çalmıştı. Paytak paytak kapıya gidip delikten bakmaya çalıştığımda bakamamıştım. Çünkü Leyla da kendi gözlerini deliğe yaklaştırmış bakmaya çalışıyordu. Salak ya.

Kapıyı bir anda çekip açtığımda Leyla ayaklarımın üzerine düşmüştü. "Ay!"

Ben kahkahalara boğulurken İpek Leyla'ya göz devirip içeri girdi. Leyla yerden doğrulup "Vicdansız!" diye sızlandı. "Kapı bir anda açılır mı hiç?"

"Dışarıdan kapı deliğine göz sokulur mu hiç?"

Dudak büzüp içeri geçti. Hep beraber salona girdiğimizde Leyla kendini koltuğa atıp "Bizimkiler çıkmış karakoldan." dedi. "Akşama buradalar."

Elimi anlıma vurup "Ben onları tamamen unuttum ya!" dedim. Leyla ve İpek arasında kısa bir bakışma olduktan sonra ikisi de aynı anda bana bakıp "Hayırdır?" dediler.

Leyla öne doğru eğilip "Ne oldu da soyutlaştın dünyadan? Hayır yani, sendeki akıl Zeus'ta yok da o yüzden söyledim. Yoksa sen kim unutmak kim ayol."

Onlar gülünce bende gülüp "Dün erken yattım ya!" dedim. "Fazla uyudum ya kafam olmuş bir milyon."

"Neyse," dedi İpek. "Hazırlan canım çıkıyoruz."

Kaşlarımı çatıp İpek'in yanına oturdum.

"Nereye?"

Leyla söze atılıp "Mehmet abinin kafesine gidiyoruz." dedi. "Ne zamandır gitmiyoruz. Gidip bir bakalım ne olmuş ne olmamış, değil mi ama?"

"Çok güzel fikir!" diyip ayağa kalktım. "O zaman ben hazırlanıyorum?"

İkiside kafalarını salladıklarında hızlı adımlarla merdivenleri çıkıp odama girdim. Kot şortumu ve beyaz tişörtümü üzerime geçirip saçlarımı sıkı bir at kuyruğu yaptım. Tişörtün önünü şortun içine sıkıştırıp beyaz sırt çantamı ve beyaz sporlarımı aldım. Mavi güneş gözlüğümü de takınca artık hazırdım. Aşağı indiğimde kızları hâlâ aynı pozisyonda buldum.

"Ben hazırım!"

Ayaklanıp çantalarını kaptıkları gibi kapıya gittiler. Koltuğun üzerindeki telefonumu alıp bende peşlerine takıldım. Kapıyı kapatıp bahçe kapısında Leyla'nın çağırdığı taksiyi beklerken bir yandan da telefonumu yokluyordum. İki tane mesaj vardı. Biri annemin her zaman ki uyarıları tavsiyeleri, diğeride Bay 'M' nin mesajıydı.

M: Seni uyurken izlemek...Bir hâyâlimi daha gerçekleştirdiğiniz için müteşekkirim Miray Hanım.

"Ne sırıtıyorsun sen öyle?"

Kafamı kaldırıp Leyla'ya baktım. "Ne sırıtması ya?" dedim. Telefonumu kapatıp aceleyle cebime attıktan sonra gözümün önüne düşen bir tutam perçemi geriye savurdum. "Size öyle gelmiştir."

"Neyse. Kokusu çıkar yakında ne de olsa." Leyla'ya göz devirip kollarımı göğsümde birleştirdim.

"Sahi ya," dedi İpek. "Sana mesaj atıp duran o numaraya ne oldu? Hiç konuşmuyoruz bu konuyu. Hâlâ mesaj atıyor mu?"

Leyla kafasını sallayıp "Aynen ya tamamen unutmuşuz biz onu." dedi. "Hâlâ rahatsız ediyor mu seni?"

Bakışlarımı çimenlere çevirip ayağımla eşeledim biraz. "Yok ya." dedim. "Artık mesaj falan atmıyor. Kısa süreliğine bir dalga oyuncağı yaptılar işte beni."

Leyla tam bir şey diyecekken İpek "Taksi geliyor!" dediğinde bütün atmosfer dağılmıştı. Taksiciye içimden binlerce kez teşekkür edip kafamın üzerindeki gözlüğü taktım.

Tam taksiye binecekken telefonumun titremesiyle cebimden çıkarıp ekranı açtım.

Gizli numara: Fazla hâyâllere dalma derim. Kısa süre sonra onun bedelini sana ödeteceğim!

***

S.D.

BAY 'M' (FİNAL)Where stories live. Discover now