1

21.2K 1.7K 2.4K
                                    

Merhaba! Bu benim ilk Stray Kids kitabım ve ciddi ciddi yazdığım kitabımdı. Kitabı düzenlemeye alıyorum çünkü çok fazla yazım ve mantık hatası var. Tabii ki bazı hataları değiştirmek için çok geç ama yine de elimden geldiğince düzenlemeye çalışacağım.

NOT: YAZARIN MEŞGULİYET VE TEMBELLİĞİNDEN ÖTÜRÜ DÜZENLENEMEDİ :(



"Sıçtım, sıçtım!"

Çantamı almak için telaş içinde koşarken komidine çarpmış, üstündeki bardağı düşürmüştüm. Ona küfrederken bardağı kaldırmakla zaman kaybedemeyeceğim için hızlıca gerekli eşyalarımı almış ve koşarak evden çıkmıştım.

Annem arabanın içinde beni bekliyordu. Arabanın içine atladıktan sonra bağırmaya başlamıştım. Nefes nefeseydim.

"ANNE SÜR, UÇ, BİRŞEY YAP! GEÇ KALDIM!"

Annem gaza basıp okula sürerken bir yandan bana söyleniyordu. Dediklerini pek umursamadan arkama yaslanmıştım.

"Jisung.. ben bile bu kadar hazırlanmıyorum bir yere giderken. Ne olurdu bir tişört bir kot giysen? Moda şovuna mı katılıyorsun?"

Annem konuşurken ben cebimden çıkardığım aynada saçımı ve küpelerimi düzeltiyordum. Olmazdı, Han Jisung böyle bir günde özensiz olamazdı.

"Ne yapayım, elemelere çirkin şekilde mi katılsaydım?"

♥♥♥

Arabadan inmiş ve okul bahçesine girmiştim. Girişte beni bekleyen Felix gelip sırtıma vurmuştu. Onu kaç dakika beklettiğimi bile bilmiyordum.

"Ah, ne vuruyorsun?"

"Geç kaldın."

İkimiz birlikte devasa okulun girişine yürüdük. Phoenix High Academy, hayallerimizdeki okul tüm endamıyla karşımızda duruyordu.

İçeri girdiğimizde gördüğümüz kalabalık ikimizin de derin bir nefes alıp vermemize yol açmıştı. Bu kadar çok kişi de bizim gibi sıra bekleyecekse kaydımız yıllar sürerdi!

"Kayıtlar nereden yapılıyor sence?"

Felix sorduğunda genç bir kız gelip elimize broşür tutuşturup kaybolmuştu. Elimdeki broşüre bakmıştım. Okulun küçük bir haritası gibiydi.

"Eh, en azından artık bir haritamız var. Ayrılmadan önce Jeongin'e bakmaya gidelim."

Haritada Singing and Instrument yazan bölgeye ilerlemiştik. Uzun kuyrukta bekleyen Jeongin'i gördüğümüzde yanına adımladık.

♥♥♥

Yazar

Jeongin yirmi dakikadır sırada bekliyordu. Anlaşılan çok fazla kişi bu bölümü istemişti. Kuyruk fazlasıyla uzundu. Jeongin masumca etrafına bakıyor ve sıranın ilerlemesini bekliyordu. O bakınırken oldukça yakınından gelen sesi duymuştu.

"Herkesi anlıyorum da, bu bebek niye burada?"

Yan tarafında kolona yaslanmış üst sınıfların ona yönelik sözlerini duyduğunda derin bir nefes almıştı. Bu okula giren en genç öğrencilerden birisi olması onu bebek yapmazdı.

"Sessiz olun, çocuk duyacak..."

Birisi diğer arkadaşlarına söylediğinde arkadaşları kahkaha atmıştı. Onu pek ciddiye almıyor gibilerdi.

"Duysa ne olacak Chan. Ondan mı korkacağım?"

Jeongin o tarafa döndüğünde en kısa olan siyah saçlının konuştuğunu görmüştü. Jeongin onun üstüne basmak istemişti.

"Salak, duydu işte."

Chan denilen çocuk sinirle kısa olana bakmış, kısa olan ise umursamazca omuz silkmişti. O sırada Jeongin'in omzuna bir el konulmuştu. Arkasında duran Jisung ve Felix'i görünce gülümsedi.

"Hyung~ sonunda geldiniz."

"Bu Jisung normal bir insanın iki katı sürede bile hazırlanamadığı için geç kaldık. Sıralarımıza girmeden önce seni bir görelim dedik. Her neyse, gitmemiz gerek."

Felix konuştuktan sonra Jisung'u sürüklemeye başlamıştı. Jeongin onlar gitmeden önce telaşla konuşmuştu.

"İyi şanslar hyung!"

"Sana da minik bebeğim~!"

Jisung sırıtarak söylediğinde Jeongin somurtarak Jisung'un kıçına bir tekme atmıştı. O bir bebek değildi, o güçlüydü.

"Ah! ACIDI!"

Onlar giderken Jeongin gülümsüyordu. Abileri sevimli iki aptaldı.

O sırada onları izleyen üst sınıfların arasında ise çok farklı bir muhabbet dönüyordu.

"Ah, yok artık..."

Minho sırıtarak küçük çocuğa bakan Hyunjin'e dönmüştü. Gözlerinde inanamamazlığın verdiği duygu ve küçümseme belli oluyordu.

"Tanrı aşkına, eğer bana o çocuğa ilk görüşte aşık olduğunu söylersen seni döverim."

Hyunjin sırıtmaya devam ederken Jeongin'i izlemeye devam etmişti. Ne yapalım? Ayran gönüllülük Hyunjin'in sözlük tanımıydı.

"Tamam, söylemem."



Phoenix okulu normalden farklı bir okul. Belli bir not barajı var ama çok yüksek ya da kazanması not olarak zor bir yer değil. Bu okulda spor, savunma sanatları, müzik, mesleki eğitim tarzı eğitimler veriyorlar. Bir anadal seçiyorsunuz. Ama o anadal harici dersler de alıyorsunuz. Örnek vermek gerekirse;

Han Jisung'un ana dalı müzik besteciliği. Haftada 40 saat dersleri var. Her öğrenci 12 saat klasik dersleri alıyor (matematik edebiyat gibi). 3 saat sorumluluk ve nezaket dersi alıyor. Han anadal olarak 10 saat müzik besteciliği eğitimi alıyor. Geri kalan 15 saat ise dövüş sanatları, dans, şarkı söyleme & enstrüman, atış, yüzme gibi dersler alıyor. Bu okulun amacı her alanda yetenekli ve sorumluluk sahibi 'proje çocuk' diyebileceğimiz öğrenciler yetiştirmek. Sınava herhangi bir dal ile girebilirsiniz. Hangi dal ile sınavı kazandığınız önemsiz, istediğiniz bölümü tercih edebilirsiniz. Örneğin dans ile elemeleri geçip aşçılık okuyabilirsiniz.

Bu okulda yatılı kalmak zorunlu. Yurtdışından gelenlere yurtlar ücretsiz. Sorumluluk dersi amacıyla her gün birkaç öğrenci koridorlarda nöbet tutuyor. Ayrıca bu okuldan çıkan öğrencilerin devlete katkıları çok büyük olduğundan maddi açıdan devlet fazlasıyla yardım ediyor. Okula ödenmesi gerek miktar çok az ve çoğu ihtiyaç okul tarafından öğrencilere karşılanıyor.

Çok uzun oldu biliyorum ama son bir bilgi daha.

Karakterlerin anadalları:
Jisung: Müzik Besteciliği
Minho: Dans
Changbin: Savunma Sanatları
Felix: Dans
Jeongin: Şarkı Söyleme ve Enstrüman
Seungmin: Şarkı Söyleme ve Enstrüman
Chan: Müzik Besteciliği
Hyunjin: Mesleki Eğitim(Polislik)

düzenlendi.

fight me mate (minsung)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin