13.Bölüm

2.3K 240 142
                                    

Kimsenin iç alemine karışma.
Kimseyi iç alemine karıştırma. Kimseye iç alemini açma!
Gizli tut, yan ama tütme...
#İbn Haldun

"Telaşlanma, Allah kimseye kaldıramayacağı yük vermez..."
(Bakara sûresi,286.Ayet)

(Medyada ki, şarkıyı dinleyin lütfen.)


Kaan'ın söyledikleri karşısında herkes şaşırmıştı. Annesi üzerindeki gerginliği atar atmaz, Buket'e yüzünü dönerek sordu;

"Kızım bu muydu önemli şey?"

"Serpil Anne, bence daha farklı bir şey var ortada." Hande'nin sesiyle ona döndü yüzünü, fakat o imalı sözlerini Cihan'a bakarak sarf etmişti.

"Kızım nesi farklı, her zamanki Kaan işte. Ne sevgilileri bitiyor ne de dertleri." dediğinde yeniden konuştu Hande.

"Bu yüzden tuhaf ya, biz Kaan'ı biliyoruz ama Buket'in önemli diyerek bizi buraya topladığı konu bu değildi herhalde." sorgulayıcı bakışları Buket'i bulduğunda, o yüzünü Kaan'a çevirdi.

"O kız senin sevgilindi yani öyle mi?" diye sorduğunda, Kaan; "Evet."diyerek onayladı.

"Nedense önceki sevgililerine hiç benzemiyor. Sende onun bakacağı  kriterlerde değilsin. Nasıl oldu da sevgili oldunuz?" Buket'in sorusu karşısında gerilmişti Kaan.

"O ne biçim soru kızım?" dedi Serpil hanım.

"Anne, görsen bu kız benim oğlumla nasıl konuşur, diye sorarsın. Hatta oğlum bu kızla nasıl sevgili olmuş dersin. O derece alakasızlar." dediğinde, Cihan giderek gerilmeye başlamıştı. Kaan'ın onun için yaptığı fedakarlık karşısında şaşkın ve bir o kadar da mahçuptu.

"Peki, burada beni ilgilendiren konu ne Buket?" diye sordu Hande, sabırsızca.

"Ben şey... Kız Cihan abimin evinde olduğu için seni aldattığını düşündüm." dedi, mahçup bir sesle.

"Dediğim gibi, konunun abim ile bir ilgisi yok." dedi Kaan, üstüne basa basa. Hande şüpheli gözlerle Cihan'a bakıyordu şimdi. Bu konunun üzerine gitmek istesede Cihan'ın Öfkesini üzerine çekmemek için susmayı seçti.

"Buket, yanlış anlamış Hande. Daha fazla gerilmemize gerek yok." dedi Cihan'ın annesi, ortamı yumuşatmaya çalışarak.

"Hande konuşabilir miyiz?" dedi Cihan, dakikalardır süren sessizliğini şimdi bozmuştu. Başı ile onaylayıp Cihan'a doğru yürüdü Hande.

"Avukatım boşanma belgelerini eve göndermiş, bir an önce imzala anlaşmalı olarak bitirelim bu evliliği." dediğinde, Hande'nin öfke ile bakan gözleri alev almış gibiydi.

"Anlaşmalı olarak öyle mi?" derken sesi salonu doldurmuştu. "Öyle bir şey olmayacak Cihan, o belgeleri imzalamayacağım. Boşanmayacağız!" dediğinde, Cihan sinirle baktı Hande'nin yüzüne.

"Boşanacağız! O belgeleri imzalayacaksın!" Yükselen sesi ile annesi yanlarına gelmişti şimdi. Cihan'ı sakinleştirmeye çalışsada olmamıştı. Sinirden gülerken başını ellerinin arasına aldı. Ardından Hande'nin yanına gelip omuzlarından tutup sarstı.

Asi (Bir sabır hikayesi) Where stories live. Discover now