Capitolul VI ~ Sângele de sub unghii

71 6 0
                                    

Capitolul VI ~ Sângele de sub unghii

       A doua zi la micul dejun, toată familia regală era prezentă, mai puțin Lilian.

       Calen nu avusese somn în noaptea precedentă, reușind să adoarmă cu greu pe undeva în zori, închizându-și pleoapele exact când soarele își aruncă razele peste grădinile castelului sau ce i se părea, în momentul ăla, un schelte gol și rece în care era forțat să trăiască. Fusese lăsat să doarmă mai mult decât de obicei, fiind trezit de bătăile în ușă ale servitoarei sale care se oferi să îi pregătească ligheanul cu apă pentru a se spăla pe față și pe mâini.

       Prințul îi îngădui, iar imediat ce servitoarea își termină treaba, aducându-i apă caldă și un prosop alb, Calen își îngropă capul cu totul în apă. Își trase pe el o cămașă de in și pantalonii, apoi ghetele în picioare și ieși din camera lui, având la șold sabia sa ce avea un cap de dragon din argint la mânerul acesteia. Se dusese țintă în camera tatălui și mamei sale. Din fericire, regina nu era acolo. Calen îi ceru tatălui sau să îi permită să se ocupe de prinderea ucigașului servitorului de seara trecută, iar Pritam îi dădu voie, nu înainte însă de a mânca ceva.

        Și așa ajunsese să stea pe scaunul acela infernal, lângă tatăl său, jucându-se cu furculița în mâncare și gândindu-se de unde să înceapă căutările. Nu avea nicio pistă și la prima vedere ai fi putut spune că evenimentul de aseară fusese un accident. Însă după ce stătuse și analizase cadavrul bărbatului, găsi în spatele capului o parte zdrobită a craniului, semn că cineva îl lovise cu putere cu un baston sau ceva asemănător.

       Nu reuși să bage nimic în gură din cauza acestor gânduri.

       Și cum victima fusese un servitor, se gândi să înceapă de acolo cu întrebările. Dacă cineva necunoscut a fost văzut. Dacă cineva s-a purtat ciudat.

       Lăsă brusc furculița jos și își dădu cu mâinile peste față, aproape dând cu cotul peste paharul de apă din fața lui care era plin. Nici nu luase nici măcar o gură din el.

       Iris se uită la el, însă tăcu. Își plecă privirea, parcă rușinată că au putut face contact vizual, iar Calen simți o povară pe umeri când se gândi că trebuia să se poarte politicos. Se uită către toți frații lui, apoi către amantele regelui. Frida stătea pe cealaltă parte a mesei, lângă ea Iris. Lângă prinț stătea Elefteria, cu spatele drept, înțepată, luând o bucată de cașcaval pe furculiță și mâncând-o cu o așa eleganță că lui Calen mai că îi venea rău. Frații și surorile lui stăteau pe unde apucau, până și Althea a decis să își facă prezența, motiv pentru care Lyn se tot uita urât în direcția ei, mâncând.

       Calen știa că Lyn nu dormise toată noaptea, așa cum și recunoscuse că va face. Era îmbrăcată într-un costum de vânătoare un pic diferit față de cel pe care îl purtase când se întâlniră. Stătea cu picioarele alungite pe sub masă, bătând din când în când cu călcâiul în podea deranjând-o groaznic pe Hadria ce stătea lângă ea. Avea părul lăsat liber pe spate, în valurile lui jucăușe, câteva șuvițe cazându-i pe obraji. Era ușor palidă la față și avea mici semne sub ochi de la o noapte nedormită după un bal de bun-venit. Ochii săi căprui se mișcau dintr-o parte în alta, clipind des din când în când cu genele ei lungi și negre, ținându-se trează. Nu se uitase la el nici măcar o dată de când a ajuns acolo.

       Și totuși...

       Și totuși Calen nu putea să nu se uite la ea. Era plictisită să fie ținută acolo, voia să fie lăsată liberă și să caute monstrul care a putut să facă un lucru îngrozitor ca acela unui servitor. Credea că Iris e în pericol. Fusese atât de impresionant cum a putut să vadă atât de multe lucruri numai în câteva minute cât fusese la fața locului și să fie atât de convinsă pe sine că aceea fusese o crimă, nu un accident. Avea un foc cuprinzător în ochi când declarase că avea de gând să îl ucidă pe cel care a putut face asta, pe cel care ar putea atenta la viața lui Iris. Calen trebuia să țină un ochi pe ea în tot timpul în care avea să facă cercetări. Poate chiar avea să o ia cu el peste tot și să vadă de ce poate fi în stare acea femeie ce parcă îi călcase pe cap din numai primele 24 de ore de când se întâlniră.

Coroana MonocromaUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum