Capitolul 4

8.1K 426 114
                                    

Ingrid

— Am nevoie să dau un telefon, spun rupând tăcerea.

— Tatăl tău a fost anunţat. Știe unde te afli, îmi răspunde și virează la dreapta pe o stradă lăturalnică.

Mă înec.

— Poftim?

Am simțit cum mi se formează mai multe noduri în fundul stomacului. Așa ceva nu mi se mai întâmplase de când...Nu, nu mă gândeam tocmai acum la Mike.

— Tu ai făcut-o? spun și nu-mi pot stăpâni furia. Sângele mi-a înghețat în vene.

— Da.

Acel sentiment familiar mă învăluie și asist cum viața mea evoluează, de la acceptabilă, dacă lăsăm deoparte faptul că, de multe ori mă simt singură, la o uriașă harababură, în numai o zi. Și nu orice zi. Ziua în care m-am întors acasă. Acasă. Ba nu. Îmi strâng mâna în pumn. Sau  n-ar trebui să însemne acasă pentru mine. N-are nicio importanță că mi-am petrecut copilăria și adolescența aici și mă strecuram în salonul principal al casei noastre, doar ca să îmi văd mama zâmbind.

— Aș prefera totuși să mă lași pe mine să mă descurc cu Bergan.

Nu îmi răspunde și după mai multe momente scurse în tăcere, adaugă privindu-mă:

— Vei intra într-un program de protecție anonimă și nu vei putea părăsi țara fără acordul autorităților.

Nodurile din stomac au revenit, strângându-se, până când am fost nevoită să le apăs cu dosul palmei.

— Nu vorbești serios!

El și-a coborât privirea înspre mine. Am avut senzația că-mi dispare pământul de sub picioare. Ce mama naibii se întâmplă cu mine? Închizând ochii strâns, am scos aerul din piept într-o răsuflare adâncă, plină de frustrare. Într-un singur domeniu excelam și acum mi se lua și asta? Chiar dacă păream năucită, observ că el nu părea surprins.

— Pentru că iubita ta a vrut să se răzbune pe Bergan, folosindu-se de mine, ai ales să propui această inepție? exclam furioasă.

Un fulger de mânie îi străbătuse chipul, ochii frumoși i se întunecară, da, dar surpriză? Nu. Era aproape de parcă s-ar fi așteptat la asta. Deschizând ochii mi-am întors fața spre el. Cât timp stătuse acolo afară, în întuneric, nu observasem cât e de înalt, dar acum aflat lângă mine în maşină, îmi dădeam seama că mă depășea clar cu mai bine de cinsprezece centimetri și eram înaltă.

— Sunt douăsprezece grupări rivale lui Bergan, şi fiindcă nu te afli pe proprietatea lui și nu aveți o relație apropiată, devii ținta lor clară, îmi răspunde pe un ton calm, în timp ce oprește mașina în fața unei case superbe.

Creierul nu-mi mai funcționa, pentru că singurul meu gând a fost că nu a dezmințit relația cu acea Diane.

— În cincizeci de minute, geanta cu obiectele tale personale va fi livrată la această adresă, unde vom rămâne preț de câteva ore.

— Dă-mi voie să-ți reamintesc, insist eu, nu te cunosc deloc. Adică, deloc.

— Și asta nu te-a împiedicat să mă săruți în urmă cu douăzeci minute.

A durat o secundă până să înțeleg ce mi-a zis și          să-mi pice falca. Am clipit mirată. Bărbatul nu dădea înapoi de la nimic și era teribil de sincer. Părțile mele intime s-au cutremurat, mult prea de acord cu asta, ceea ce însemna încă un indiciu că ar trebui să le acord atenție, deoarece începeau să fie disperate.

Îndrăznește să mă iubeștiWhere stories live. Discover now