Radni dani

10.9K 462 42
                                    

Damir

Kako god krenem da radim pogubim se. Kako i neću kad mi čitav ured miriše na moju sekretaricu. Tu je već par dana i sve je dobro za sad osim što me žena ne doživljava uopšte. Nije da se falim ,ali mene malo ko ne doživljava. Osim što sam zgodan i zategnut, šarmantan sam također.

Čitav dan sam nemiran ,Alma je prešla i u drugu smjenu, radit će do 7 h poslije podne. Samo je 2puta ulazila u ured da mi donese neki papir da potpišem i da javi da se vraća gospođica Majra.
Kao da ne znam da se vraća,sreli smo se na parkingu. Svi su se nekako usmjerili svom životu,Mire prema Majri, Darko ne razdvaja se od Admire. Tu i tamo sjednemo i pijemo i to je to. Ja i Emir ko dva jebivjetra ,kafana ,sex ,posao.

Kuc kuc.

Viri glavica moje sekretarice koju svaki put kad uđe gutam pogledom dok ulazi i ona to vidi ,ali me ignoriše. Poćešem se po bradi jer je danas u tamno plavim hlačama na peglu i bijeloj košulji koja joj ocrtava struk i ponovo istim cipelama u drugoj boji samo. Ista marka. Hmm , sve na njoj djeluje skupo. I ona je skupa. Zašto onda radi??

"Gospodine Damire ne znam da li primijetite ,ali previše nekad gledate u mene. Pomalo mi je neugodno. "

Pruža mi papire od nabavke za restoran i ja se smijem,ništa ne komentarišem. Stavim potpis ispod nokta koji je savršeno nalakiran i dignem pogled prema Almici koja sad se crveni već.

"Ja gledam kad imam šta lijepo vidjeti!"

"Super,samo to je nekad baš nepristojno! Jel trebate nešto?"

Čita mi žena bukvicu o mom ponašanju kao da sam kakav balavac. Najgore od toga je što me tim pali. Pa meni niko ne drži bukvicu,gledam kad mi se gleda. Jebem kad mi se jebe.

"Čuj? Ono baš ti smeta?"

"Da !"

"Neće se više ponoviti Almice. Obećavam."

Ljuta je, vjerovatno što je zovem Almice,ali fakat je više neću gledati, mislim upadno. Svakako ću je gledati. Nisam ćorav.

"Zahvaljujem gospodine Damire!"

"Molim lijepo Almice!"

Okrene se i nasmije ,a mene neka iglica pogodi u srce i pusti neku novu krv da pumpa. Ne poznajem tu iglicu ,ali je nekako prijatna. Ne boli.
Od sada samo službeno znači. Pa može.

Završavamo posao koji sam imao i izlazim  i vidim da je moja sekretarica duboko u računaru. Ne pogledam je ,samo prođem i bacim pozdrav.

"Doviđenja gospodine Damire !"

"Doviđenja , prijatan rad."

Provirim do Majre da vidim šta ona radi. Nekako je drugačija, sigurno joj prija što je napravila pauzu. Moja firma je puna prelijepih žena. .

"Hej jezikačo!"

"Hej kurvarčino!"

Samo ona me smije tako zvati i Admira. Niko više . Njima opraštam.

"Što ne ideš kući ,moj drugar će poludjeti! Jedva smo ga trpili bez tebe!"

"Ne sikiram se uopšte za njega ,kao ni za tebe. Nego otkud Alma?"

Kažem ja jezikača.

"Kako misliš otkud?"

"Nije mi tvoj tip ,tj nije kao Nirma! Ova cura je odgojena i kulturna i nenametljiva!"

"Vidim dobro si Nirmu prostudirala?"

"A ti si je detaljno prostudirao!"

Smijemo se jer nemam šta da se pravdam ,ova nas je žena zatekla inflagrante.

Sve bi s tobom ja #3. DIO SERIJALA "MOĆ KLOŠARA"Where stories live. Discover now