Slom živaca!!!

8.4K 376 6
                                    

Alma

Nakon susreta sa Damirom pala je odluka da ja poduzmem nešto jer se ovo oteglo vala. Ako neće brdo Muhamedu , Muhamed će brdu. Samo što sam donijela odluku tata me nazvao.

"Kaži tata!"

"Bio sam sa onim tvojim direktorom i mogu ti reć da mi se sviđa i dok još imaš šanse preuzmi inicijativu. Ona deklotirana će ga kad tad odvući u krevet. "

Mah otkud on s njim?

"Tata zašto si se miješao?"

"Zato što si počela mršavit od brige gdje je on i šta je ,a ne poduzimaš ništa!"

"Nemam riječi!"

"Pa još si i kriva ,a ljutiš se. Allahu dragi!"

"Tata trebaš držat moju stranu, a ne izražavati mušku suosjećajnost!"

"Hajd mala imam posla , vidimo se dušo! Manet"

"Manet tata!"

Pa ok idemo onda. Odmah ujutru se spakujem ,napucam i pravac hotel Hills. Još uvijek nisam dala otkaz jer sam se nadala da ću se vratiti tj da će me on pozvati. Ali njegov ego to nije dopustio. Mamlaz ponosni.

Dragicu sam poslala gdje joj je mjesto tj ona je u pred otkazom. Sjela sam za što i vidjela stiker s natpisom "napraviti spisak za goste iz Švicarske!"

Znači stižu Mario i Eva. Više će izgleda meni bit drago što dolaze već Emiru zbog Eve. Nekako ovo moram iskoristiti. Nakon što sam ugledala svoju nevolju i on se toliko trudio biti distanciran znam da samo jedan moj dodir čini čuda. Neka luda energija je u meni. Ne znam odakle je došla,ali kad sam vidjela kako je naslonio onu djevojku na auto u inat meni poludjela sam. Moram naći kuću za njih. Pada mi na pamet moja kuća koju sam dobila od tate. To je naša stara kuća  gdje smo živjeli ,ali luksuzno opremljena. To je to. Nije daleko ,a oni nisu zahtjevni. Ko zna možda ćemo i živjeti tu nas dvoje. Bože koja sam ludača, ni pomirili se nismo a ja nas zamišljam u kući tj braku.

Sve sam organizovala. Slijeću u 4h. Odlučim biti dobar domaćin i dočekati ih. Mamina pomoćnica je sve pripremila. Ja ću im kuhati večeru. Nazovem Emira , biće oduševljen znam iako neće to priznat.

"Hallo Emir Kapo na vezi!"

"Dobar dan gospodine Kapo. Alma Subašić na telefonu. Koje su šanse da večeras dođete na večeru povodom dolaska Eve i Maria.!"

"Jebote Alma prava si sekretarica. Jedva te prepozna. Šta bona kakva večera? Otkud ti ženska glavo?"

"Vratila sam se na posao i u pohodu sam da vratim Damira i želim da spremim večeru u kući koju sam iznajmila za njih!"

Ne kažem da je kuća moja. Kasnije će saznati.

"Pa kakve ja veze imam s tvojim pohodom? Želiš ga pravit ljubimornim s mnom? Nije ti to pametno. Tu ću samo ja najebat!!"

Luđak majko draga. Pa šta je s ovim momcima?

"Mah ne budalo, pravit ću ga s Mariom!"

"Ahaaaa može!!"

"Ja ću ga pravit s Evom ljubomornim!"

" Hahahah manijače ludi... Samo se pojavi!!"

"Ćao lutko vidimo se!!! Ako treba još šta zovi!"

"Ćao ćao!"

Majko draga kako me nasmijao. Završim razgovor i pokucam na vrata gospodina Damira koji je toliko u papirima da više ne zna gdje se nalazi. Cijelo jutro je u uredu.

Sve bi s tobom ja #3. DIO SERIJALA "MOĆ KLOŠARA"Where stories live. Discover now