Novi problemi?

9.4K 405 41
                                    

Alma

Kad vas neko pita kako je bilo prvi put   svi kažu boljelo je , da ti pamet stane i slično. Moj osjećaj je bio "Bože hvala ti  što sam čekala sve ove godine" . Damir bez obzira na iskustvo je bio jednako preplašen kao i ja. Naravno da je to sakrio. Nisam namjeravala večeras da to bude, ali kad je rekao da nije spavao ni sa jednom ženom već 8 mjeseci,pa dolazi ovamo dok nije kasno. Damir je muškarac kraj kojeg žena može biti i kraljica i jadnica. Sve zavisi od njegovih osjećaja . Mene drži kao kraljicu , ali isto tako da sam popustila i pristala na sve što on želi bila bi jadnica.

Moram da organizujem upoznavanje njega sa mojim roditeljima ,ali ja ne znam ništa o njegovoj porodici.

Dok se vraćamo kući na moju inicijativu jer je on htio iznajmiti sobu i ostavit nas cijeli dan. Ludak zaboravio da su njemu gosti stigli. Opet smo u žičari. Ljubimo se i on nevoljko prestaje .

"Damire !"

"Daaa!"

"Želim da upoznam tvoju mamu i brata!"

"Kad želiš?"

"Kad imadneš vremena?"

"Pa dušo ti si moje vrijeme!  Idemo sutra na ručak ok? Itako Mario i Eva žele da vide mamu i Edu. "

"Kako se zove tvoja mama?"

"Edita!"

"Koliko ste vi u vjeri? "

"Kako misliš?"

"Koliko ste tradicionalni?"

"Ček ček ček lutko !Kako želiš da se vjenčamo? Ja Alma neću pitati ni tvog oca niti moju mamu za vjenčanje!! To je tvoje i moje vjenčanje ! Vjerujemo u Boga ,slavimo Bajram i sve što se može poštovati za islam. Ali na primjer ne klanjamo svaki vakat i jasno sam stavio do znanja tvom ocu da me zaboli dupe za njegova pravila !!"

Jao Bože moj otac će htjeti i opštinsko i vjersko vjenčanje. Ukoliko mu to uskratim nikad mi oprostiti neće. Igram na kartu da ja to želim pa kud puklo da puklo.

"Ja želim opštinsko i vjersko vjenčanje!"

Kažem pa šta Bog da.

"Imat ćeš opštinsko i vjersko! Još nešto?"

Pa nije bilo toliko teško.

"Samo mi i porodica na vjenčanju?!"

Opet kažem svoj prijedlog.
Moja uža porodica broji 150 članova!!! To baš nije pametno što sam rekla!

"Eh luče Damir Handžić kad se ženi znat će pola kantona i zvat ću sve do devetog koljena jer šta??"

"Šta?"

Šta li mu je na pameti sad?

"Damir sebi plaća svadbu i neće dozvoliti ikome da odlučuje koga ću zvat i ne trljaj mi se od kurac da ne bi bila jebana ovdje i sada!"

Zaboravila sam napomenuti da on i nije toliko fin. On je neko ko drži do svog stava i da ću imat  mnogo s njim problema dok se ne vjenčamo. Poslije je druga priča. Polako Alma strpljenje kuću gradi.... Ukrotiti ćeš ti njega.
Nadam se..

........

Damir

Tema vjenčanja nije baš moja omiljena ,ali jebi ga što se mora nije teško. Ja bi najlakše da to nas dvoje odemo se vjenčati i uputimo na medeni. Naravno da neću tako jer ima da se napravi pijanka kako dolikuje. Ima da se ubijemo svi od reda . Pa Jel vjenčanje ili nije?
Šetajući do kuće sa mojom budućom  suprugom shvatim da je  kuća zaista na lijepoj lokaciji i da bi ovo trebala biti neka kuća kad nam bude potreban mir. Naravno da nećemo živjeti u kući koju je moj punac "tradicionalni mafijaš" kupio.

Sve bi s tobom ja #3. DIO SERIJALA "MOĆ KLOŠARA"Where stories live. Discover now