Napokon

8.6K 391 34
                                    

Damir

Došao je i taj dan. Ja i moj budući punac u istoj prostoriji. Mogu ja to bodrim sebe. Još uvijek nisam upoznao nikog od Almine porodice osim njenog oca. On je dovoljan za sve.

"Damire brate pa ko još ide i traži ruku u 21 vijeku? Majkemi sve sam od tebe očekivao ,ali prošnja i to tri puta? Debelo si zaglibio. Sreća pa je Alma beton riba i sredila te!"

Putem prema Alminoj kući moj mali slatki braco meni jebe živce. Kao da bi ja volio ići . To radim samo zbog moje lutke. Ona to zaslužuje jer me voli ovako ludog. Treba i za to imati živce, nije joj lako. Mada me zaboli dupe za tradiciju. Mama i ja i Edo ćemo to obaviti , a ostalo ćemo kako ja i ona odlučimo.

"Edo sine ne provociraj svog brata vidiš da ima tremu!"

"Mama balonja je on za brak. Kad naraste onda možemo s njim o tome!"

"Damireee!"

Mama me kori još uvijek kao da sam malo dijete. Nije mi jednostavno priznajem. Svijetli mobitel i vidim da zove "Žena mog života".

"Kaži živote !"

"Jestel blizu umrijet ću od nervoze!"

Jebote ona nervozna, pa od čega se ona unervozila? Svašta!

"Dobro dušo od čega si ti nervozna? Samo što nismo tu!"

"Bože ja budale, pa ti mene dolaziš prosit i ja se trebam udati za tebe ako nisi primijetio?"

"Aha to je fazon!"

Nisam ni pomislio da je njoj ustvari teže!

"Hajd hajd et me za koji minut!"

"Hajd ćao!"

Mama me gleda ne znam zašto !!! Želi da nešto kaže!

"Kaži mama!"

"Alma se unervozila?"

"Da ,a ja ne vidim razlog tome!"

Mama mi stavi ruku preko moje koja je na mjenjaču.

"Dušo ne budi sebićan. Pa ona se udaje i mijenja život, sredinu, novu kuću.  Upoznaje novu porodicu , privikava se na svekrvu , djevera . Ona želi da njeni roditelji tebe vole kao i ona. "

"Ne trebaju me voljeti. Zar im nije drago da neko voli njihovu kčer?"

"Naravno da im je drago, ali isto tako to je njihovo dijete i to nikad nećeš shvatiti šta znači dok ne budeš imao svoje dijete!"

Znam da je mama upravu stoga je uzmem za ruku i poljubim. To je moja mama i odgojila nas je super. Ostala jako mlada udovica, usmjeravala nas i obućavala za posao.
Stižemo pred ogromnu vilu i dočekuje nas mnogo ljudi po meni. Popravim odijelo jer sam večeras zakucao sa stajlingom. Mislim da se razumijemo ja uvijek zakucam sa stajlingom, ali reko da malo oduvam konkurenciju večeras po stajlingu. Sačekam mamu i Edu i idemo prema porodici Subašić. Moja Almica je u tamno plavoj haljini do ispod koljena i u papama. Nju prvu uočim. Preslatka je. Prepoznam i njenu malu seku, jer mi je pokazala na slikama. Hasan stoji kraj Almine kopije tj Alma je njena kopija. Almina mama je potpuno ista kao Alma, samo starija. Razumijem Hasana kako se zaljubio u nju.

"Dobro večer!"

"Dobrodošli u naš dom! Bujrum!"

Almina mama je tako ljubazna i mila. Poljubim joj ruku , pa se onda pozdravim sa Hasanom.

"Dame imaju prednost!"

Krajem oka vidim negodovanje mog punca,al mene zaboli moj veliki "gospodin". Alma sija jer upravo sam dobio njenu mamu na svoju stranu .

Sve bi s tobom ja #3. DIO SERIJALA "MOĆ KLOŠARA"Donde viven las historias. Descúbrelo ahora