Novi početak

10.1K 424 22
                                    

Alma

Od kako sam stigla u ovaj hotel nemirna sam. Znala sam da je vlasnik zgodan ,viđala sam ga u klubovima redovno ,ali da je čovjek kao top model u svim izdanjima nisam znala. Jako je zgodan i privlačan. Dobila sam posao i ostvarila sam svoj cilj. Dokazati ocu i majci da mogu sama i da mi nije potrebna pomoć.
Samo nisam planirala da će me ovako moj šef posmatrati. Svakim danom sve više uočavam kako me gleda i to i ne želi da sakrije. Mamlaz. Zgodni mamlaz.

Ja sam Alma Subašić i kćerka sam Hasana i Elvire Subašić. Imam dvije sestre ,jedna je udata, a druga ide u srednju školu. Odrasla sam u Sarajevu,moji su porijeklom iz Novog Pazara. Nekada prije 90-tih su došli u Sarajevo. Odgajana sam da se stariji i poštuju i da nikad ne obrukam svoju porodicu. Nakon završetka fakulteta odlučila sam da ja sama sebi nađem posao. Iako tata ima firmu,ja nisam željela raditi kod njega. Hoću da budem samostalna žena koja ne zove svaku sekundu tatu da je spašava.

Znam da me tata pazi ,ali ja želim da se maknem od njegovih skuta. Našla sam posao koji ne priliči mom fakultetu,ali se meni jako sviđa. Danas sam ostala do kasno. Moj šef je davno otišao. Nisam morala ovoliko ostati , ali volim da radim.

Nakon što pomognem zamjeniku direktora Dini da sredi neku papirologiju izlazim iz hotela i sretnem svog direktora u jako jako dobrom izdanju. Ovaj čovjek ide u lov večeras i znam da će neka da raskopčava ovu košulju koja mu ocrtava svaki mišić na stomaku. Nadam se da mi pljuvačka ne curi niz bradu. Ali moraš biti čorav da na ovako muško budeš imun.

Iznenadi se kad me vidi i nakon određivanja novog radnog vremena ponudi mi prevoz. Još me zove i Almica. Jesam ja mala i nekako mi i ne smeta kad me tako zove.
Pa da je neka druga na mom mjestu odmah bi pristala,ali ne i ja.
Ne želim da neko još pomisli kako sam zaradila posao preko kreveta.
Zahvalim se ,a on još čeka taxi sa mnom. Zamišljala sam ga da se s njim ne može ni pričati normalno,ali on je tako jednostavan. Nije umišljen,ali je svjestan sebe.

"Ko si ti Alma Subašić?"

Znam da ga kopka jer je očito da meni nije neophodan posao. Mogla sam da ne radim do kraja života. Moj otac će svu imovinu prebaciti na nas tri.
Moja porodica ima mnogo para,ali ja se ne falim tim,iako volim lijepo da se obučem.

Vidim da je taxi stigao i pozdravim zgodnog direktora i sjedam u taxi ne odgovorivši na pitanje.
Vidim najmanje 30poruka na viberu. Šta li je Lamija naumila? Oj Bože želi da je vodim u provod jer je dobila dozvolu od tate i mame. Zna da sam slaba na nju. Stižemo kući ,tuširam se , popravljam šminku i obućem se i krećem po nju. Stižemo brzo u klub u kojem smo često izlazile,pridružuje nam se i Samir i Ermin,moje kolege sa faxa koji su usput rečeno beton. Čim smo dobile sto ,moja sestra je i krenula i plesati i evo već dva sata tako. Već sam i umorna ,neki momci nam čitavu noć šalju piće i znam da ukoliko pristanem da će prići. Pa nisu ni loši. Krene pjesma od Maye ,a ja nju obožavam da budem iskrena. Krenem da plešem i nekako taman hvatam ritam osjetim da sam stala na nešto. Spustim pogled prema podu i ugledam mušku cipelu i moju petu u njoj. Da se razumijemo peti nije ništa. Dižem pogled i imam šta i vidjeti, mog direktora sa bolnom i ljutom grimasom na licu. Toliki sam se prepala da sam stavila ruku na usta da ne vrisnem. Pa jebote Jel moguće da njeg nagazim. Djevojka s njim plave kose se prilika uz njega i pita ga nešto ,a on iznenađen kao i ja prislanja usne na  moje uho i njegov parfem puni moje nosnice i vrat mu je skoro na mojim usnama. Imam želju da ga baš tu okusim. Ovaj čovjek oduzima pamet. Nije ni čudo što se ova cura tako prislonilan uz njega.

"Almice molim te da skineš petu sa mog malog prsta jer bi mogao ostati bez njega!"

Zar još uvijek stojim na njegovoj nozi??

"Molim vas oprostite!"

"I ovdje me persiraš?"

"Molim vas ,mogul vas počastiti pićem ili nešto da uradim za vas?"

Gleda u mene od glave do pete i znam taj pogled, već sam ga imala priliku vidjeti. Ne sluti na dobro. Njegova pratnja me već jede za doručak. Gubi vrijeme sa mnom,a ona ga želi za sebe. Ko ne bi??
Gleda iza mene i ponovo se približi.

"Ne znam da li si zauzeta ,za ovaj dug koji ja planiram da mi vratiš?"

Odkud mi ni sama ne znam pada na pamet da uvalim Samira u problem.

"Da ,jesam zauzeta sam!"

Suzi obrve i nije mu drago što sam to rekla ,ne zna to ni sakriti.

"Šteta,lijep bi to bio dug! Prijatno večer"

Okrene se prema djevojci koja ga pita jeli dobro? Čitam joj sa usana. On je tako poljubi da ja padam u trans tog poljubca i navlažim do te mjere da sebe zamišljam na njenom mjestu. Uspijem nekako da se okrenem i hvatam Samira pod ruku i nekako uspijevam da se pokrenem uz muziku. Lamija se približi i skoro se dere na uho.

"Jebote ko je ovaj lik i odakle ga znaš?"

Sva je uzbuđena ,a ja ne znam ni Jel otišao. Mah ukočila sam se. Ja još uvijek zamišljam te usne na meni.

"Moj direktor!"

"Od sutra te redovno posječujem!"

"Budalo stariji je od tebe 13 godina!"

"Nema to veze !"

Provedemo još tu pola sata,ali ja više ne mogu. Pakujem se i javljam Lamiji da idemo . Stignem kući oko 1h i em Sam umorna em napaljena. Još uvijek!!!

Ne mogu ni da spavam, prevrćem se i nekako uspijem da se naštimam i  čujem zvuk poruke . Okrenem se i tražim mobitel. Skoro je 3h!

Šteta što si zauzeta! Ali možeš biti i oduzeta 😉😉😉🤫🤫🤫!!!

Mah ko je ovo? Damir??

Evo jedno kraće,malo da se upoznate sa Almom. Hvala vam ❤️❤️❤️❤️❤️

Dzanyna

Sve bi s tobom ja #3. DIO SERIJALA "MOĆ KLOŠARA"Where stories live. Discover now