hoofdstuk 6

544 22 7
                                    

3de persoon POV
Toen Tony Stark de glazen kap over haal lichaam liet glijden en het slaap gas in de cabine spoot voelde hij een diep verdriet. Zijn dochter die hij net weer terug had, moest hij nu weer in slaap brengen. Misschien was het beter. Ze hoefde zich nu niet meer te verstoppen voor de Avengers en ze kon eindelijk normaal rust vinden. Nu alleen nog de anderen overtuigen om onder geen beding deze kamer binnen te komen. De laatste tijd zijn de Avengers steeds dichterbij gekomen. Ze zijn nu gemakkelijker in omgang en er worden zelfs grappen gemaakt. Mensen worden geprankt en er worden zelfs nerf oorlogen gehouden.
Er liggen nu overal nerfgeweren en als er een begint te schieten worden er overal geweren, bogen en zelfs machinegeweren van nerf te voor schijn gehaald. Zelfs Peter Parker ook bekent als Spiderman die het grootste deel van zijn tijd op school of bij zijn tante doorbrengt doet meestal mee. Sinds Tony Avalyn in slaap heeft moeten brengen is hij Peter steeds meer gaan zien als zijn zoon. Maar hij houd de hoop dat over een jaar hij haar weer zal zien werken in het lab en niet stil liggend in haar kamer.

Een van de vele nerf oorlogen zijn bezig wanneer Peter door de gangen rent om aan Natasha te ontvluchten. Snel glipt hij een random kamer in. Nog een beetje hijgerig van zijn marathon door de toren draait hij zicht om en bekijkt de kamer waar hij in is gerend. De muren zijn in een donker grijs geverfd en er staan meubels van zwart staal. Een groot raam bedekt het meeste van de muur. Bij het raam staan veel van de apparatuur die je ook in een ziekenhuis zou kunnen tegen komen. Op het bed ligt een meisje van een jaar of 18, haar zwarte haar uitgespreid rond haar hoofd. Haar bleke huid lijkt wel te gloeien in het licht. Haar ogen zijn gesloten en als ze niet aan de apparatuur had gelegen dan zou ze zo kunnen slapen. "Ik zie dat je mijn dochter hebt gevonden" klinkt een stem achter hem. Geschrokken draait Peter zich om. Daar staat Tony in deuropening. "Het spijt me mr. Stark, ik wist niet dat ik hier niet mocht komen" antwoord Peter. "Het geeft niet jongen zolang je niks tegen de andere verteld maakt het niet uit". "Wat is er met haar gebeurt?" vraagt Peter. "Toen ze 10 jaar was waren we op weg naar een persconferentie. Op de heenweg was een klein groepje van terroristen dat ons de weg versperde. Ze wagen hier met maar 1 doel. Mijn leven nemen" verteld Tony met een treurige stem. " Al snel was de politie ter plaatse en arresteerde de mannen of dode ze. Een van de mannen die ze 'dood' hadden geschoten was blijkbaar niet dood en gebruikte zijn laatste adem om nog een keer te schieten. Avalyn had tot dan in de auto gezeten maar toen ze zag dat de man zijn pistool ophief om me in de rug te schieten rende ze uit de auto en sprong ervoor. Ze nam een kogel voor me" inmiddels was Tony bijna in tranen aan de herinnering "daarna heeft ze voor 6 jaar in coma gelegen tot ze 2 jaar terug wakker werd op haar verjaardag. Een half jaar terug inmiddels heb ik haar terug in slaap moeten brengen omdat ze het niet meer aankon. Ze sliep slecht en ze putte haar lichaam uit. Ze moest weer in een kunstmatige coma om haar in leven te houden". Zodra hij was uitgepraat slaakte hij een diepe zucht en liep de kamer uit, Peter achterlatend met zijn gedachten.
---------------------------------------------------------
Het is inmiddels een jaar geleden sinds Avalyn weer in coma ging en met Tony gaat het eigenlijk best goed. Alleen haar verjaardag is eenzaam en de Avengers beginnen al te merken dat er wat aan de hand is. Tony's zwijgzaamheid (die erg zeldzaam is) en de verboden kamer zijn erg opmerkelijk. Dan tijdens een vergadering komt een hele hoop aan het licht...

'Ik heb hulp nodig bij het opsporen van Bucky' begint Steve de vergadering. 'Iedere keer dat ik een signaal heb van hem dan verdwijnt hij weer. Jullie zullen me moeten helpen. Als hij los blijft lopen kan de winter soldier meer moorden plegen dan dat hij nu al heeft gedaan en dat wil ik hem niet aandoen als hij weer bij zinnen komt'. Pepper en Tony keken elkaar aan en het was duidelijk dat ze hetzelfde dachten: Avalyn. Zonder nog een woord te zeggen staat hij op en loopt de vergaderruimte uit, de rest achterlatend. Avalyn had dat apparaat nog waarmee alles kan worden opgespoord. Maar ja zij is de enige die weet hoe het werkt en om het te gebruiken moet ze wakker worden. 'Dit gaat ze niet leuk vinden' mompelt Tony terwijl hij de kap weer over Ava heen legt en er het gas doorheen spuit om haar wakker te maken. Maar ondanks alles kan hij ook niet meer wachten tot ze weer wakker is. Zodra het gas is weg getrokken of in geademd kan de glazen kap er af en is het wachten tot ze wakker wordt. Alleen hoe gaan we nu verklaren aan de anderen waarom hij zo snel vertrok en wat hij ging doen. Ook zal er een ontmoeting moeten plaatsvinden tussen Ava en de Avengers. O god dit gaat een ramp worden.

The Secret AvengerWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu