hoofdstuk 8

579 25 2
                                    

Avalyns POV
Ik heb de hele nacht doorgebracht met schoonmaken en eindelijk is het lab schoon. De achterste wand is bedekt met een lange kast die per deur versierd is met de "symbolen" van de Avengers. Voor ieder een. In de kast liggen de nieuwe ontwerpen en techniek voor hun nieuwe uitrusting. De tafel in het midden staat vol met draden, tangetjes en meer elektronica. Verder bedekt een groot scherm een deel van de muur aan de rechter kant van de deur en natuurlijk de boekenkast deur die ook aan deze kant vol staat met boeken.
Nu ik eindelijk klaar ben kan ik weer verder. Ik leg mijn hand op de scanner en klik op het symbool van Hawkeye. Zijn deel van de kast schuift open en ik pak er rustig een paar pijlen uit die nog niet helemaal afgerond waren. Ik ga aan de tafel zitten en werk aan de onafgemaakte dingen die ik nog in de kast had liggen.

Derde persoon POV
Als alle Avengers rustig aan hun ontbijt zitten komt Tony met een, voor hem, zeer vrolijke lach. 'Vandaag is er iemand die ik wil dat jullie ontmoeten' zegt hij. Steve en Natasha kijken elkaar aan. En beide denken ze hetzelfde. De schim die ze gezien hadden de dag ervoor. De andere lopen Tony achterna met verwarring over hun gezichten geschreven. 'Wie is er in de toren die we nog niet kennen' zegt Bruce. 'Zijn dates voor s'nachts stelt hij nooit voor dus of het moet een bijzondere zijn of het is een vreemde. En hij was veel te vrolijk over deze ontmoeting dus een politicus zal het ook niet zijn'. 
'Misschien zijn geheime kind' grapt Clint.
En o God niemand wist hoe erg hij gelijk had.
Ze lopen door de gangen van de toren richting de deur die Tony hen had verboden te openen.  Langzaam draait hij zich om en zegt 'ik weet niet hoe ze zal reageren dus alsjeblieft doe een beetje rustig. Waarschijnlijk is ze humeurig maar ik weet dat ze ons zal helpen met het "Winter soldier probleem". Met die woorden loopt hij naar de deur en opent hem. De kamer die voor hen ligt is eenvoudig. Donker grijze muren, een wand met ramen, een GROOTE boekenkast. Een zwart metaal kastje en een zwarte kleding kast met een spiegel ernaast. De boekenkast draait open en er komt een mooi meisje van een jaar of 19 door de verborgen deur. Als ze Tony ziet licht haar gezicht op. 'Hè pap!' zegt ze vrolijk ze. 'Je had toch gelijk met je theorie over Tony's geheime dochter' fluisterde Natasha tegen Clint. 'Ja blijkbaar...' reageert hij. 'O hè je bracht de rest ook, kom, ik moet jullie iets laten zien'. En de jonge vrouw rent bijna terug door de deur waar ze net vandaan kwam.

Als ze de jonge vrouw volgen door de deur komen ze in een groot opgeruimd lab. Ze loopt naar een kast en opent een deur met het symbool van de Black Widow erop. Ze pakt er een paar armbanden (zo ziet het er uit dan) uit. 'Hier trek aan en druk op het knopje' zegt ze. 'O ik ben Avalyn btw'. Twijfelend drukt Natasha op het knopje van een van de armbanden. Direct stroomt er koude elektrische energie rond de armband. Iedereen kijkt er vol interesse naar maar Avalyn is al weer verder gegaan. Alle deuren van de kast staan nu open en op de tafel in het midden liggen verschillende voorwerpen. Van pijlen voor Hawkeye tot de nieuwste communicatie middelen. Dan vraagt Steve iets wat de rest van de groep behalve Tony zich ook wel afvraagt. 'Wie ben je nou precies en hoe komt het dat we je nooit eerder hebben ontmoet?'. 'Nou dat tweede ligt een beetje ingewikkeld' zegt Avalyn terwijl ze gaat zitten 'Maar ik ben Avalyn Stark, de dochter van Tony Stark AKA Iron Man. Nu ongeveer 9 jaar geleden volgens mij werd er een aanslag gepleegd op mijn vader en die dag stierf hij ook bijna. De politie kwam al snel ter plaatsen en had al gauw de situatie onder controle, maar één van de terroristen waarvan we dachten dat hij dood was hief nog net zijn hand op en schoot. Ik zat nog in de auto maar ik zag wat er gebeurde en voor ik wist wat ik zelfs deed sprong ik uit de auto in de baan van de kogel die me dus vol ik mijn maag trof'. 'Ze stierf die dag bijna maar gelukkig kon ik haar nog net redden hoewel ze in een coma heeft gelegen voor 6 jaar. Het is een wonder dat ze nog leeft' rond Tony het verhaal af.
---------------------------------------------------------

Avalyn's POV
Het is nu een paar dagen geleden dat ik de groep het ontmoet en de dingen gaan eigenlijk best goed. Ik kan nu als ik wakker ben gewoon door de toren lopen en hoef niet te kruipen door de ventilatie openingen. Ik ben nu ook meer sociaal en ik ben de Avengers gaan zien als een familie. Ook het onderzoek naar Bucky Barnes of de Winter Soldier gaat goed. Ik ben hem op het spoor maar voorlopig volg ik hem nog gewoon even voor ik wat tegen de rest zeg. Het lijkt me dat hij nog onder de controle is van HYDRA en het lijkt me dus niet verstandig om het tegen Steve te zeggen aangezien hij er direct op af zal gaan en niet zal nadenken over het feit dat Bucky hem niet zal herkennen, al is het alleen maar voor het feit dat het jaren geleden is dat ze elkaar gezien hebben. Dit bedenk ik me allemaal zo'n beetje terwijl ik van de keuken terug loop naar mijn lab met mijn broodje gezond in mijn hand. Daar weer aangekomen kijk ik even op het beeldscherm om te zien of Bucky nog steeds  gevolgd word en ja hoor het stipje dat de Winter Soldier zou moeten zijn beweegt nog steeds. En het is... in New York ..... net boven/ naast de toren... Shit happens. Terwijl ik dat bedenk klapt het raam uiteen en komt er een grote man binnen. Met zijn lange haar en metalen arm word hij gekenmerkt als de beruchte Winter Soldier. Snel en zonder ook maar iets te zeggen grijpt hij mijn arm beet. Het maakt niet uit hoeveel ik beweeg om me uit zij greep te bevrijden, het maakt niet uit hoe hard ik ook schreeuw het haalt niks uit. Nog net zie ik de deur open gaan om mijn vader en Clint in de deur opening te zien staan. Dan voel ik een klap op mijn hoofd, een stekende pijn gaat door mijn schedel voor alles zwart wordt.

The Secret AvengerWhere stories live. Discover now