hoofdstuk 18

469 14 17
                                    

Avalyn's POV

Echt die roekeloze idioot!!!!! Blijft hij op de helicarier terwijl hij neerstort! als hij niet door iemand was gered zou hij nu dood zijn. boos zit ik in mijn laboratorium en sleutel aan wat gadgets. echt als mensen niet op hem letten laat hij zichzelf nog eens vermoorden. Steve ligt ook nu in het ziekenhuis en ik kan niet eens langs om hem op zijn kop te geven. gelukkig is Natasha er nog en kan die het voor me doen. helaas is er een rechtszaak tegen haar, doordat alle geheimen van SCHIELD op het internet zijn gegooid toen ze Alexander Pierce stopte. alles over haar verleden is nu bekent, ook van haar tijd voor SCHIELD toen ze nog een huurmoordenaar was voor de Red Room. al haar misdaden zijn nu bekent maar ik maak me eigenlijk niet zo heel veel zorgen. ze kletst zichzelf er wel uit. niemand is daar beter in dan Natasha. nu eerst Steve maar eens snel uit het ziekenhuis krijgen, hij geneest wel snel dus dat scheelt, zodat ik hem eens flink op zijn kop kan geven.

alles is voor de rest wel weer rustig en het leven gaat door. Thor is onlangs wel weer uit Asgard terug gekeerd dus er zijn genoeg oorlogsverhalen om me mee te vermaken. ook kan ik hem nog het een en het ander leren over de technologie. hij is vreemd nieuwsgierig en soms ook wel een beetje te over enthousiast. dit maakt dat hij nog wel eens aan knopjes zit waar hij eigenlijk niet aan mag komen, het is dan ook wel eens vaker voorgekomen dat er iets is ontploft. het verbaast me dan ook dat de schoonmaak mensen er nooit echt veel aandacht aan hebben besteed terwijl mijn lab in een heel ander deel van de toren is dan het lab van mijn vader. zo kunnen we helaas niet mijn vader de schuld geven van de explosies.

'Miss Stark? er is een pakketje uit Wakanda voor u aangekomen' zegt Jarvis. zuchtend leg ik de soldeerbout neer. 'Dankje Jarvis en hoe vaak moet ik het nog zeggen noem me alsjeblieft gewoon Avalyn'. ik sta op en loop naar de garage waar Happy op me wacht, in zijn handen een groot rond voorwerp. 'Hallo Happy' zeg ik. Happy knikt naar me en geeft het pakketje, dan draait hij zich om.  geen goede dag blijkbaar. Tja dat heeft iedereen toch wel eens. Ik haal mijn schouders op en loop terug naar mijn lab. Daar maak ik het pakket open en zie dat het een nieuw nog ongeschilderd schild is voor Steve. De verf ervoor is nog niet binnen dus ik kan nu niet echt iets doen.

Ik verveel me half dood en om het tegen te gaan bekijk ik wat camerabeelden. Ik zap een beetje door de ruimtes tot ik bij de kamers van de Avengers kom. Ze zijn er geen van alle en ik heb nog nooit hun kamers gezien. Is het heel gek dat ik nieuwsgierig ben hoe de persoonlijke ruimtes van werelds grootste helden er uit zien? Die van Steve is netjes, opgeruimd en heel veel persoonlijke dingen kan ik niet zien. Natasha's is best donker. Donkere wand, donkere meubels en een hoop deuken in de muren. Dan die van Bruce. Ook deze is heel netjes. Het wordt bijna eng, het is alsof er al jaren niemand is geweest. Ik ga door naar de andere kamers maar ook hier zijn weinig spullen te bekennen. Op een paar deuken in de muren en deuren na ziet het eruit alsof er nooit iemand is geweest. Dan kom ik bij die van Thor. Hij is hier duidelijk wel want zijn kamer ziet eruit alsof er een bom is ontploft. Het is een vreselijke rotzooi. Iemand komt binnen en duuwt een karretje voor zich uit. Rustig begint huis schoon te maken zonder iets echt te verplaatsen. Op zijn naamplaatje staat Stan Lee. Dan komt hij bij de tafel waar Thor's hamer op staat. Hij pakt de hamer of alsof het niks is en maakt het tafeltje schoon. Dan kijkt hij naar de camera, hij knipoogt en verlaat dan de kamer.

Hij heeft zojuist Mjolner opgetild!!! Hoe! Het is bijna sport hier om op elk mogelijk moment dat we de hamer zien staan, het proberen op te tillen maar tot nu toe is het nog niemand gelukt. Wauw. Hij is waardig om Asgard te regeren en dan heeft hij een baantje als schoonmaker!

Nog steeds  een beetje verbluft wissel ik weer van camera en zie bij de ingang dat de andere weer terug komen van hun missies. Misschien is het beter als ik dit niet vertel. Opgewonden ga ik naar de keuken en bereid een lichte maaltijd voor de helden. Zodra ze binnen komen zie ik dat iedereen gedoucht is en weer redelijk schoon is, maar ook uitgeput. In stilte eten ze hun eten en als ze klaar zijn zeggen ze allemaal een bedankje. En toch ondanks dat ze uitgeput zijn blijven ze zitten. Waarom heb ik hier een slecht gevoel over want dit doen ze nooit.

'We hebben een missie waar we allemaal aanwezig moeten zijn' begint pap. 'Steve word over een paar dagen vrijgelaten en een week daarna zouden we moeten vertrekken. Je bent een geweldige hacker geworden nu met je "computer geest" en we hebben je hulp nodig'. Boem de bom valt. Oke wacht even. Sinds wanneer hebben ze mijn hulp nodig. Daarnaast hebben we toch Jarvis. Ik kijk ze met een moeilijke uitdrukking aan en pap lijkt te begrijpen wat er in mijn gedachten rond gaat. 'Jarvis is goed maar we gaan de scepter van Loki terug halen uit een HYDRA basis in Sokovia. We zullen iets beters moeten hebben dan Jarvis en de enige die beter is dan Jarvis ben jij. Ook zal er een kans zijn dat we in latere missies ook een goede hacker nodig hebben. Dus doe je mee?' legt hij verder uit. 'Oke' ik laat dit even inzinken. Ik ga meedoen met de missies van de Avengers. Wauw. 'Oke nu dat geregeld is kan ik eindelijk gaan slapen. Ik ben kapot!' roept Clint. We grineken, maar de meeste stemmen wel in. Langzaam loopt de ruimte leeg. Uiteindelijk blijft alleen Natasha nog achter. 'Gefeliciteerd je bent nu een Avenger. Je weet wel dat je nu ook een codenaam moet gaan bedenken hè, tenzij je die van HYDRA wilt houden' zegt ze. Verwoed schud ik mijn hoofd. Ze lacht even en verlaat dan ook de woonkamer. Verrekt ik ben nu een Avenger.

Hallo mensjes, het is alweer een tijdje geleden sinds de laatste update maar hier is ie. Ik hoop dat jullie het wat vinden. En ik zou willen vragen om mee te denken voor een codenaam voor Avalyn. Als je ideeën hebt laat ze achter in de reacties. Dank je!!

The Secret AvengerWhere stories live. Discover now