+ [ uvod i pravila ] +

1.3K 83 123
                                    

   dok ne krenem da objavljujem
delove moje priče, odlučila sam da napravim ovu knjigu u kojoj ću komentarisati vaše priče, davati mišljenja sa knjizevnog aspekta, davati vam neke sugestije, kritike i savete kako da nastavite sa izgradnjom vašeg pisalačkog identiteta! Nadam se da će vam ova knjiga biti korisna! 🦋💙
——————————————————
* PRAVILA *

Ako ste nekada čitali ovakve knjige i razmatrali njihova pravila, uglavnom su to svugde ista pravila, ali u slučaju da niste, ja ću ih svakako ponovo ovde zapisati, kao neku vrstu formulara koji treba da ispunite kako bi se vaša priča našla na listi za mišljenja.

1.Kako da prijavim priču?
Priču prijavljujete u komentarima ispod ovog dela. Potrebno je da napišete naslov knjige i pisca, ako priča nije direktno vaša.

2.Šta priča treba da sadrži?
Priča mora biti objavljena u toku narednih mesec dana kako bih mogla da je pročitam! Čitam prvih 10-15 delova, što znači da je taj broj delova obavezan kako bih mogla da imam osnovu za davanje mišljenja.

3.Kada će moja priča biti ocenjena?
Ocenjivanje, tj. davanje konstruktivnog mišljenja traje u proseku od 2-3 nedelje, korigovanja su moguća zbog raspoloživosti mog slobodnog vremena.

4.Da li ocenjuješ sve priče?
Ocenjujem priče koje su ispunile gore navedene uslove. Taj dan kada počnem da čitam vašu priču, biće vam upućen odgovor na komentaru koji ste ostavili da bi priču prijavili, u kom će biti naznačeno da li je vaša priča
prihvaćena ili nije.

5.Da li samo jedna osoba daje mišljenje na priču koja se ocenjuje?
Da, ja sam jedini "administrator" ove knjige i dajem isključuvo svoja mišljenja po utisku pročitanog dela. Naznačiću ako se u nekoj situaciji u ocenjivanje dela bude uključila neka druga ličnost iz mog okruženja :)

*da bi vaša priča bila ocenjena:
1. zapratite ovaj profil latianas
2. stistine "vote" na dnu stranice
to je to; predjimo na ocenjivanje!
———————————————————

* PRAVILA OCENJIVANJA *

Cover (1-10)
———————
Obožavam grafički dizajn u užem smislu, tako da ćete uvek imati vrlo opširna mišljenja o izgledu, kako se uklapa, da li odgovara ostalim delovima knjige i slično.

Naslov (1-10)
————————
Da li je naslov odgovarajući, kakav utisak odaje na prvi pogled a šta nakon pročitanog dela. Sinhronizacija naslova sa delom.

Opis (1-10)
——————
Koliko potrebnih/nepotrebnih stvari se u njemu nalazi; koliko je opširan i kompaktibilan sa ostatkom celokupnosti dela.

Prolog {ko ga ima} (1-10)
——————————————
Uvodni deo priče- koliko je kvalitetno napisan sam početak dela koji mnogima zadaje muke i biva uglavnom nepotreban?

Glavno mišljenje (1-10)
————————————
Objektivni retrospektivni osvrt na pročitano deli uz pratnju fabule.

Gramatika i pravopis (1-10)
———————————————
Vrlo bitna karakteristika u pisanju dela, a delotvornosti samog pisca leži u pravilnom pisanju.

Lično mišljenje:
—————————
Subjektivna mišljenja ne pišem na delu; uvek mi se pisac dela može javiti u privatan chat i zatražiti mi da mu iskažem kakav je utisak na mene ostavila njegova knjiga.

Ovom prilikom vas pozivam da mi prijavljujete vaše priče! Hvala vam što me podržavate, radujem se čitanju vaših maštovitih umotvorina!

Spisateljica dela, Tijana.❤

mišljenja o pričama🦋 [opened]Where stories live. Discover now