+ [ zabranjena ] +

231 17 3
                                    

Napomena:
Svi pisci koji su prijavili svoje priče, tom prijavom, omogućili su mi da izrazim svoje iskreno mišljenje za tu priču. Ako se ne slažete sa mojim mišljenjem, molila bih da mi se javite u private messages, i da ovde ne pišete ružne i pogrdne komentare, kako za mene, tako i za druge pisce. Hvala što poštujete smernice zajednice❤.

+ karakteristike priče koju danas komentarišemo:

↬naslov priče : zabranjena

↬ime pisca : twerking___styless

↬žanr knige : erotic/romance

↬broj delova za mišljenje : 17

↬warning : !mature content!

Cover (6/10)

Coveru zaista treba dosta dorade. Prvo, razumem da je poenta istaknuta da ti likovi trebaju da glume u knjizi, ali su ipak uz ovu pozadinu oni nekako transparentni.

Po mom skromnom mišljenju, trebala bi Harrijevu figuru pomeriti više ka levo i uvećati ga, a Barbaru istaknuti. Takodje, trebala bi dorada i oko tog fokusa, bar neka senka u kontrastu sa pozadinom da ih istakne. Ovako su oni, čak i ako su prisutni na coveru, pali u drugi plan.

Šta si još, možda jednostavnije, mogla da uradiš. Postoji mnoštvo love fan edita koje si mogla iskoristiti, i samo na njega dodaš tekst i neki moćan filter i eto ti efektnog covera.

Za ovaj rad zbog svih gore navedenih karakteristika malo niža ocena.

Naslov (9/10)

Naslov je korektan, struktura knjige mi još nije dovoljno protekla da bih shvatila zašto je baš ta devojka 'zabranjena' toliko.

Postoji mnogo priča sa ovakvim ili imenom u kome je ova reč upotrebljena kao gradivna jedinica (npr. zabranjena ljubav) i zato je malčice niža ocena.

Opis (7/10)

U prethodnom delu knjige istakla sam važnosti opisa. Sada neću pričati o opisu kakav je i šta je, samo ću te navesti na pravi put kako kvalitetno da ga popraviš. O tih dve rečenice zaista nemam šta specijalno ni da kažem.

Možda je ovo malo i visoka ocena, ali to je podsticaj za napredak. Vidim, kroz celokupno delo, tu želju da što bolje uradiš i napišeš delo.

I takodje vidim da si i u te dve rečenice obuhvatila tu tematiku, misterioznost, pa tu je retoričko pitanje koje izaziva doista intenzivnu radoznalost itd. Ali je malo.

Prosto kratke rečenice, već hiljadu puta vidjene, koje se konstantno provlače iz dela u delo. Treba ti nešto intenzivnije, ekstravagantnije, moćnije. Da što više ljudi privuče na način na koju pišeš radnju.

Odlučila si da se igraš 'prljavim' ambicijama? Igraj se do kraja. Budi kraljica na šahovskoj tabli i u par dobrih poteza reši taj opis na maštovito poznavalački način kao što si to uradila u knjizi.

Nadam se da si razumela savete koje sam ti indirektno postavila.


Prolog ❌

Ne postoji prolog u priči zato ga isključujem iz ocenjivanja.

Glavno mišljenje (8/10)

Za početak reći ću da mene ovaj tip pisanja, niti sam podžanr koji sam čitala ni na koji način ne privlači, niti bih ga inače čitala, ali ipak zbog ocenjivanja, pročitala sam sve i sada dajem skroz objektivno mišljenje.

Krenuću svojstveno od teme knjige. Iskreno, ne znam zašto imate generalno potrebe da pišete ovu izlizanu temu. Mislim, poštujem sve vaše ideje, ali ljudi, 2018. I wattpad priče o 'friends with benefits' i ostalim ljubavnim problemčićima su iskreno ostali u istoimenom filmu još mnogo ranije. Ovo je onako čisto objektivna poruka za sve koji ovo čitaju.

Medjutim, ti si ovo donela na jedan vrlo lep, šarmantan način dodavajući tu erotiku da pršti od ekstravagancije. I to je skroz odlično. Ako zaista pišeš romantično - erotski roman, onda ga i oplemenjuješ tim segmentima.

Nisam nešto najstručnija, ali ti ovo skroz korektno opisuješ, tu su te onomatopejične i metaforične slike da se poigravaju sa maštom čitaoca. Takodje pored tih delova, imamo i jednu romantičnu sapunicu, pa za ljubitelje imamo i odličnu preporuku.

Imam još zamerki. Prvo, molim te odvajaj malo tekst, iskreno meni je ono bilo mučno čitati. Evo psihologije u wattpadu u par rečenica.

Kao i u govoru, postoje dinamičke pauze. One nam donose novu dozu adrenalina, osećanja i iščekivanja šta će se dalje dogoditi. Tako i na ovoj platformi, moraju postojati odredjeni dinamički rasponi u kojima čitalac ima vremena da se, lajički rečeno ohladi, od nadodatih osećanja i da potom nastavi da čita narednu strukturu.

Zato što češće i veštije možeš, pravi pauze jer onoliki tekst zamara oči i stvara odbojnost, tako da se čitalac ne udubi u kontekst već čita površno i ne razmišlja o onome što je pročitao.

Takodje, kada pričaš već o erotskim elementima, nemoj da se povučeś pa pričaš izokola ( ona misli samo o tome) već, kao i u ostalim delovima, pričaj direktno i otvoreno.

Ako isključimo to da sam pročitala bezbroj romana sa istom temom, moraću srdačno da pohvalim tvoju maštovitost i stilistiku pisanja. Imaš ti štofa za jedno dobro delo, samo kada bi imala malo više originalnosti i inspiracije u sebi.

Gramatika i pravopis (10/10)

Svaka čast, skoro pa da nema slovnih grešaka, gramatičke greške svedene na minimum, ijekavica upotrebljivana u pravilnom obliku, zaista, neverovatno koliko lepo gramatički obradjen tekst. Velika pohvala od mene za ovaj gest!

broj osvojenih bodova: 40/50

note: ekstravagancija velikih razmera sa elementima baladične romantike, narodna izreka kaže što se sa ovim romanom slaže ' ko voli, nek' izvoli '

mišljenja o pričama🦋 [opened]Where stories live. Discover now