+ [ savršeni ] +

120 22 2
                                    

Napomena:
Svi pisci koji su prijavili svoje priče, tom prijavom, omogućili su mi da izrazim svoje iskreno mišljenje za tu priču. Ako se ne slažete sa mojim mišljenjem, molila bih da mi se javite u private messages, i da ovde ne pišete ružne i pogrdne komentare, kako za mene, tako i za druge pisce. Hvala što poštujete smernice zajednice❤.

+ karakteristike priče koju danas komentarišemo:

↬naslov priče : savršeni

↬ime pisca : angelisstic

↬žanr knjige : romance

↬broj delova za mišljenje: 14

Cover (9/10)

Prilično jednostavan i efektan cover, bez suvišnog detaljisanja i edita, potpuno se uklapa svaki element; font je stilizovan sa pozadinskom slikom koja odgovara romansi. 

Ne bi bilo fer prema drugima, koji sate i resurse ulažu u covere, da ti dam najvišu ocenu, ali sam sigurna da ćeš i ovom biti zadovoljna.

Naslov (8/10)

Naslov, jedan ogromni kliše, svaka treća knjiga nosi ovakav naziv ALI ovo je vrlo specifičan uslov jer je knjiga bazirana na stihovima pesme ''Perfect (savršeni) '' od One Direction-a. I tako, vrlo opravdano, knjiga nosi potpuno odgovarajući naziv i svi elementi pripadaju datom nazivu priče.

Opis (6/10)

Opis je najslabija karika knjige, treba mu proširenja, može da sadrži svašta što bi čitaoce zainteresovalo, a sa druge strane, može da sadrži i vrlo malo ali potpuno efektnog teksta koji bi približio žanr romanse iz ugla ove priče.

Probaj da dodaš neki 'headline' iz knjige ili da napišeš opis po uzoru na one sa korica bestselera. Ili jednostavno pusti mašti na volju i dočaraj nam priču, kao što si to uradila u knjizi, kroz pesmu 'Perfect'.

Prolog ❌

Ne postoji prolog u priči zato ga isključujem iz ocenjivanja.

Glavno mišljenje (7/10)

Priča je celim tokom izmišljena po stihovima pesme 'Perfect' One Direction-a što je izuzetno inspirišuće i originalno. Pružila si šansu onima koji znaju ili su slušali tu pesmu, da iza stihova iste pročitaju i celu priču koju si ti napisala, a koja se iza njih krije, ili da jednostavno sami u sebi pronađu tu priču slušajući istoimenu pesmu.

Radnja bi trebala da bude dinamičnija, osećanja intenzivnija, ipak se i u pesmi govori o brzini spleta događaja i flertu dvoje mladih ljudi kao slučajnosti ljubavi u trenutku. Ponekad previše otežeš radnju i stvaraš je dosadnjikavom kada viśe puta spomeneš nešto ili o nečemu previše dugo pričaš i bespotrebno detaljišeš.

Ono što je možda najkvalitenije u ovoj priči je to što kroz svaki lik ili momenat u knjizi, čitalac može pronaći sebe, svoje osobine ili osobine drugih ljudi, događaji su smešteni u realnost.

Recimo da se o tome mnogo ne piše, ali ti si u potpunosti približila problematiku porodice i ljubavi. Kako se u današnje vreme, u okviru patrijahalne porodice sa ćerkom mogu stvarati problemi ukoliko se ona ne da u uspešnu, bogatu, imućnu porodicu, čak i ako ljubav uvek prevazilazi materijalne vrednosti.

Priča nije loša uopšte, samo joj je potrebno 'ubrzanje' i dinamičnost. Tempo joj previše zaostaje i tera čitaoce da preskaču određene delove u kojima se možda krije suština ili pouka.

Pouke kroz delo su mnoge ali i vrlo lepo provučene kroz ljubavnu priču. One bi još više došle do izražaja da su pojedini elementi konkretizovani i kompaktni.

Još jedna bitna stvar je to što čitaoci moraju pratiti datume sa vrha dela. Delo ne ide hronološkim redosledom, što, naravno, nije greška, ali se svakako mora obratiti pažnja da ne bude velikih vremenskih skokova.

Gramatika i pravopis (9/10)

Gramatika je prilično korektna, ima slovnih i grešaka znakova interpunkcije. Postaraj se samo da uklapaš smislene glagole u rečenice i da paziš na upravni govor. Postoje one tri vrste, pa potraži u pismenici kada se, kako i gde stavljaju zapete nakon navodnika.

broj osvojenih bodova: 39/50 

note: interesantna romansa po uzoru na pesmu One Direction-a ''Perfect''.

mišljenja o pričama🦋 [opened]Where stories live. Discover now