+ [ silent boy ] +

176 23 2
                                    

Napomena:
Svi pisci koji su prijavili svoje priče, tom prijavom, omogućili su mi da izrazim svoje iskreno mišljenje za tu priču. Ako se ne slažete sa mojim mišljenjem, molila bih da mi se javite u private messages, i da ovde ne pišete ružne i pogrdne komentare, kako za mene, tako i za druge pisce. Hvala što poštujete smernice zajednice❤.

+ karakteristike priče koju danas komentarišemo:

↬naslov priče : silent boy
            ( srp. tihi momak/ momak tišine)

↬ime pisca : Splinter-D-Seknd

↬žanr knige : mystery

↬broj delova za mišljenje : 10

Cover (7/10)

Cover je potencijalno jaka karika, krije u sebi uzdržane emocije kroz hladne boje i eksplicitnu fotografiju.

Ono što mu fali jeste taj moćni utisak, ta snaga i prostor za zainteresovanost.
Takodje previše si materiju kojom raspolažeš zatvorila u samo jednu sliku, proširi vidike i oslobodi adute koje priča sadrži.

Naslov (9/10)

Vrlo otvoren za tematiku, a prilično zatvoren za tumačenje. Prava kombinacija za mistični žanr.

Opis (10/10)

Opis je pravi primer kvalitetnog tematičkog i stilističkog obuhvata dela, raspolaže odmerenim pravim podacima kojima opis inače odlikuje.

U suštini, morala sam da pohvalim način i tačnost istaknutog teksta, ali pored pohvale moram da napomenem da bi bilo još bolje kada bi ga još malo proširila, bar insertom iz teksta u knjizi (citiraš neku rečenicu iz priče).

Prolog ❌

Ne postoji prolog u priči zato ga isključujem iz ocenjivanja.

Glavno mišljenje (7/10)

Tema dela je vrlo delikatna, a situacije koje opisuješ pipljive i ograničene. Postoje principi koje si ispoštovala, teze koje si ispunila i tako u vezu dovela opus realnosti i mistike sa maštom za osnovu radnje.

Pisala si u trećem licu, to je vrlo hrabro ali i nepromišljeno. Uvek je teže zasnivati radnju kada pričaš iz tudje perspektive, ne možeš kvalitetno da prikažeš emocije koje pokušavaš da prožimaš.

Pisanje u trećem licu je veliki zalogaj i nije za ovakav tip knjige, rekla bih. Ali sa druge strane snašla si se i nisi menjala lica, kada se ne bi u prvobitnom snašla, a to je opet, za pohvalu.

Motivi i ideje su vrlo opširno obuhvaćeni, a psihologija je kao segment zastupljena sa vrlo profesionalne strane. Situacije su, koliko je to moguće, dovedeni u paralelu sa realnim osećanjem ('real feel'), kako bi se, pretpostavljam, pojmila ozbiljnost kroz realistiku.

Isticala si previše krajnje nebitnih i nepotrebnih detalja i time odvlačila zainteresovanost prosečnog čitaoca. Poradi na tome da u fokus staviš bitne stvari, veruj mi, nikome nije od značaja ' koje boje i materijala je bio jastuk na stolici. '

I pazi dobro šta radiš kada se petljaš sa delikatnim temama, napravi granicu i trudi se da je ne pregaziš, jer to bi moglo kobno da se odrazi na ostatak dela.

Gramatika i pravopis (8/10)

Opet, pravdajući to možda tvojom ne tako iskusnom veštinom pisanja u trećem licu, pravila si pojedine gramatičke, i sitnije stilističke greške.

Doduše, prosečni čitalac to ne bi toliko primetio, ali sam ja morala da ti skrenem pažnju da postoje određene greške u ovom zaglavlju.

broj osvojenih bodova: 41/50

note: ukoliko budem imala vremena nastaviću da čitam jer je dojam teme vrlo interesantan i poseban!

mišljenja o pričama🦋 [opened]Where stories live. Discover now