+ [ možda se izgubiš ] +

199 22 13
                                    

Napomena:
Svi pisci koji su prijavili svoje priče, tom prijavom, omogućili su mi da izrazim svoje iskreno mišljenje za tu priču. Ako se ne slažete sa mojim mišljenjem, molila bih da mi se javite u private messages, i da ovde ne pišete ružne i pogrdne komentare, kako za mene, tako i za druge pisce. Hvala što poštujete smernice zajednice❤.

+ karakteristike priče koju danas komentarišemo:

↬naslov priče : možda se izgubiš

↬ime pisca : Emotivno_Labilna

↬žanr knjige : romance/teenfiction

↬broj delova za mišljenje: 10

Cover (7/10)

        Cover je jednostavna mešavina romantike i klasika. Lepo je uklopljen stilistički font sa običnom 'pinterest' couple goals slikom, ali kao što rekoh, samo je obična. 

         Kako bi istakla pojedine karakterne osobine tih likova, preporučujem neku ekstravaganciju ili čak skrivenu poruku koju cover šalje i pritom privlači čitaoce. 

         Efektnost leži u tome da oči čitaoca zainteresuje upravo mašta istaknuta na platnu ove platforme. Upotrebi apstraktnu pojavu određenih karaktera i uobliči je u vidu direktnog interesovanja za priču.

Naslov (9/10)

     Naslov je korektan, nisam najsigurnija o tačnosti istog uz samo delo, ali verovatno nisam dovoljno čitala da bih uvidela da se uklapa u kontekst.

   Originalan je, nisam ga ranije sretala i prilično privlači pažnju čitaoca što mu je velika prednost i povod za visoku ocenu.

Opis (9/10)

     Sam opis konstruisan je precizno, lepo, sa pravilnim konstrukcijama rečenica koje plene maštu. Tu su svi elementi koji ga čine privlačnim i stilistički harizmatičnim.

      Po koja rečenica, posebno prva citirana, mi kvari utisak jer je stereotip ( reč ili rečenična konstrukcija koja se kao šablon prožima kroz dela ovog žanra više puta ili skoro uvek) pa bih izričito nju zamenila nekom maštovitijom i interesantnijom po čitalački interes.

Prolog (10/10)

    U ocenu prolog sam uključila delove pod nazivima Reč autora, Posveta i Prolog koji su u celini paket koji ima vrlo snažni opus intrige i misterije koju skriva i koji privlači prosečnog čitaoca ovog stila.

Glavno mišljenje (7/10)

     Sama ideja da ispričaš nešto realno, radnju po istinitom dogadjaju, u kom učestvuju realni likovi, bez nadodavanja osobina, idealizacije i superiornosti je velika pohvala.

      Pojedine rečenične konstrukcije su me iskreno vrlo pozitivno iznenadile, obradovala me je tvoja mašta ispričanog i stilistika kojom se služiš dok opisuješ osobu ili dogadjaj. Pišeš i pričaš u tom nekom vremenskom opsegu bez početka i kraja i time uvlačiš čitaoca da zajedno sa naratorom proživljava osećanja i živi duh likova dok čita delo.

     Medjutim, i pored tog profesionalno odradjenog dela, ti, kao i u samom opisu, zabrljaš prethodno maestralno odradjen posao mislima i rečenicama oplemenjeni amaterstvom, žargonima i bespotrebnim usputnim kometarima. 

    Verujem da oni postoje da bi zabavili publiku, ali mogla si to upakovati na drugačiji način, malo veštije i približnije ubaciti tu dozu humora kroz neku 'zvrčku zabavu' kojom ističeš egzistencijalni ambijent u datom tenutku.

   Takodje, pokušaj da ne dramatizuješ neku situaciju ponavljajući nekoliko puta jednu te istu rečenicu sklopljenu u drugu izričitu misao. Dovoljni je da publicistički, kroz jednu rečenicu doneseš neki bitan momenat, na diskretan način dok imponuješ osećanja. Verujem da razumeš šta želim da kažem.

Gramatika (10/10)

    Ispoštovana su sva pravila gramatike i pravopisa.

broj osvojenih bodova: 52/60

note: Vešt način da se kaže nešto jednostavno u prevashodno fantastično stilizovanoj rečenici. Pohvala!

mišljenja o pričama🦋 [opened]Where stories live. Discover now