+ [ olujni grad ] +

606 32 19
                                    

Napomena:
Svi pisci koji su prijavili svoje priče, tom prijavom, omogućili su mi da izrazim svoje iskreno mišljenje za tu priču. Ako se ne slažete sa mojim mišljenjem, molila bih da mi se javite u private messages, i da ovde ne pišete ružne i pogrdne komentare, kako za mene, tako i za druge pisce. Hvala što poštujete smernice zajednice❤.

+ karakteristike priče koju danas komentarišemo:

↬naslov priče : Olujni grad

↬ime pisca : black_roses_197

↬žanr knjige : fantasy

↬broj delova za mišljenje: 12

Cover (6/10)
 

  
      Slika sama po sebi odgovara priči, ali nije obavljena nikakva radnja,edit ili promena, koja bi ga svakako učinila posebnim i zanimljivijim.
   
       Font kojim je napisana reč "Olujni" je zanimljiv i uklopio bi se u neku drugu pozadinsku sliku, ali u ovoj situaciji mi nije odgovarajući izbor.
         Font kojim je napisana reč "grad" je izuzetno upečatljiv i neobičan, podseća me na arapski stil pisanja i dodavanja tih produžetaka na slova. Vrlo mi se dopada njegova funkcija i tendencija koju ostavlja na radu.
         Nisam sigurna čemu služe inicijale A.B. na dnu covera, ali mi ne smeta, i font je u redu.

           Sve u svemu, cover je solidan, ima kvalitetnog materijala, ali ima i stvari koje treba korigovati.
       
Naslov (9/10)


  "Olujni grad " je naslov koji na prvi utisak odaje misteriozni čin nekog nemira, kako u prirodi, tako i u medjuljudskim odnosima. Mogla bih reći i da sam primetila da sličnog naslova nema, bar ne na balkanskim jezicima. Naslov se uklopio u strukturu fabule.

Opis (10/10)


   Mislim da nisam kopententna da se bavim stručnom analizom opisa, pa ću u ovom delu biti objektivna i površna. Opis je prvi deo u knjizi. Rečenice su u lepom sklopu, ukrašene epitetima koji doprinose maštovitosti i kreativnisti samog čitaoca. Po mom skromnom mišljenju, opis ispunjava sve kriterijume ove knjige.

Prolog (10/10)


     Ova priča nema jasno definisan prolog, ali ja sam ipak uzela jedan deo prve glave kao zamišljeni "prolog", jer mu po nekim karakteristikama odgovara.
       Prolog je napisan kosim slovima (italic) i ima neko opšte značenje u vidu psihološkog pitanja o poigravanju stvarnosti  i nerealnog sveta, misterije, romantike i straha. Vrlo vešta konstrukcija rečenica; uviđam dugogodišnje iskustvo u iščitavanju klasične književnosti.

        Vrlo zadovoljavajući tekst.
        

Glavno mišljenje (9/10)


       Kao prvo, morala bih da iskomentarišem sjajne citate koji se nalaze pri vrhu stranice; sami citati obećavaju visoku ocenu!

         Struktura fabule je pomalo konfuzna, ali jasnoća dolazi izražaja kako priča odmiče. Rečenice su napisane vrlo korektno, sa dosta finih,  primerenih stilskih figura koje su upotrebljene. Priča ima svoj jedinstven identitet, vrlo originalan sadržaj i upečatljive detalje. Srdačna pohvala za ideju i stil kojim je napisana. Nešto vrlo osvežavajuće lepše i jedinstvenije u moru šablona.

Gramatika i pravopis (10/10)

        S obzirom da si osoba na čijem području govora je zastupljena jekavica, proveravala sam tačnost upotrebljenog sociolekta i nisam uvidela ni jednu grešku. Analizom  diskursa sve rečenice imale su odgovarajuću, pravilnu konstrukciju, a pravopis si ispoštovala po svim pravilima pisanja. Duboki naklon za to.

Ukupan broj bodova: 54/60
note: pohvala za priču!

mišljenja o pričama🦋 [opened]Nơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ