+ [ ljubav ili glazba ] +

205 24 15
                                    

Napomena:
Svi pisci koji su prijavili svoje priče, tom prijavom, omogućili su mi da izrazim svoje iskreno mišljenje za tu priču. Ako se ne slažete sa mojim mišljenjem, molila bih da mi se javite u private messages, i da ovde ne pišete ružne i pogrdne komentare, kako za mene, tako i za druge pisce. Hvala što poštujete smernice zajednice❤.

+ karakteristike priče koju danas ocenjujemo:

↬naslov priče : ljubav ili glazba

↬ime pisca : ThePianist123

↬žanr knjige : teenfiction

↬broj delova za mišljenje : 10

Cover (9/10)

Ja sam tip osobe koja voli detalje, kompleksnost i apstraktnost prikazanog  na coveru, ali postoje neki coveri koji svojom jednostavnošću kupe moje mišljenje. Ovo je jedan od tih primera.

Sasvim skroman, a efektan rad. Kontrast b&w teme i zelenih slova savršeno ističe konkretno naslov, ali i temu.

Ne bi bilo fer prema drugima, koji sate i resurse ulažu u covere, da ti dam najvišu ocenu, ali sam sigurna da ćeš i ovom biti zadovoljan.

Naslov (9/10)

Tema i naslov se u potpunosti uklapaju, mada vidjala sam naslov više puta u sličnom kontekstu, ili čak isti ako se radi o drugim jezicima. 

Opis (8/10)

Opis je korektan, napisan je u duhu kratkih rezima radnje, poput onih sa korica knjiga. Time je postignuta efektnost i taj vrlo visoko stručni osvrt na delo. Posmatraš  ga objektivno, bez previše detalja. 

Medjutim, postoje elementi koje bi trebalo promeniti. 

Prvi pasus, savetujem konfiguraciju strukture rečenice, ovako zvuči kao neka plastična reklama za psihologa.

Drugi pasus je korektan, kao neki uvod u zaplet i on zvuči i izgleda odmereno i stilizovano.

Treći pasus; obavezno proširi sa nekom intrigom, zainteresuj ljude, budi precizan i direktan kada usmeravaš osećanja koja prožimaš.

Prolog ❌

Ne postoji prolog u priči zato ga isključujem iz ocenjivanja.

Glavno mišljenje (7/10)

Ideja je lepa, oplemenjena je maštom i harizmom, humorom i romantikom, i time si obuhvatio sve kvalitete za odabrani žanr.

Koristiš jednostave, pitke konstrukcije i trudiš se da improvizuješ sa ponekom zanimljivom rečju.

Opisi su slikoviti, vrlo autentični i inspirišući. Odvajaš dramske pauze i trudiš se da uneseš dikciju u delo.

Tvoj trud i strast uložena u pisanje mogu se lako raspoznati po stilu tvog pisanja.

Ali postoje stvari koje bi se trebale menjati.

Za početak, ponekad se uneseš toliko u razradu radnje, da zaboraviš da si neku misao već napisao. Takodje postoje neke sintagme koje vode u smisleni ponor-gromoglasni glas (koristiš deo reči glas u dve reči i pritom jednu drugom određuješ-apsurd)... 

Sam tok radnje teče bez velikih odstupanja, nema značajnijih promena, niti dramatizacije, bar ne u pročitanih deset delova.

Moram da ti skrene pažnju na to koliko je zapravo otežeš. To je ponekad naporno za čitanje. Iseckaj malo radnju, napravi kompromis osećanja i dinamike, ne moraš svaki pokret da pretočiš u reči.

Nadam se da ćeš razumeti, sve kritike su konstruktivne, i služe da bi ti pomogle u građenju dela do perfekcionizma. Trud koji ulažeš u pisanje je neizostavan, a sigurna sam da je mašta i stilistika kojom raspolažeš vrlo ujednačena i svestrana.

Gramatika i pravopis (9/10)

Gramatika ti je na visokom nivou koliko ja to mogu da uočim. Nisam toliko stručno spremna za čistu hrvatsku gramatiku i pravopis, pa i ako ima nekih sitnijih grešaka, nisam u mogućnosti da ih prepoznam.

Postoje neke sitne slovne greške kao i gore navedene nelogične sintagme, ali u suštini, vrlo kvalifikovano delo u ovoj glavi ocenjivanja.

broj osvojenih bodova: 42/50

note: inspirišuće rečenice nadahnute trudom i strašću za pohvalu!

mišljenja o pričama🦋 [opened]Donde viven las historias. Descúbrelo ahora