+ [ zvuk tišine ] +

100 14 12
                                    

Napomena:
Svi pisci koji su prijavili svoje priče, tom prijavom, omogućili su mi da izrazim svoje iskreno mišljenje za tu priču. Ako se ne slažete sa mojim mišljenjem, molila bih da mi se javite u private messages, i da ovde ne pišete ružne i pogrdne komentare, kako za mene, tako i za druge pisce. Hvala što poštujete smernice zajednice❤.

+ karakteristike priče koju danas komentarišemo:

↬naslov priče : zvuk tišine

↬ime pisca : Zvuk_Tisine

↬žanr knige : raznovrsna poezija

↬broj delova za mišljenje : 20

Cover (8/10)

Cover mi se zaista dopada, ali ima premalo elemenata da bi dobio najvišu ocenu.

Pre svega, moglo je maštovitije. Tekst je dobar, taj pisani font je vrlo interesantan i najvažnije, razumnljiv. Međutim, baza je jednostavna, čini je samo jedna obična fotografija.

Naravno, ovaj cover je savršen za sve karakteristike tvog dela, i nije preko potrebno menjati ga, ali da može bolje, uvek može! I zato naravno ne može da ima maksimalan broj bodova.

Naslov (9/10)

Rekla bih da su naslovi tipa 'zvuk tišine', 'bezbojna duga', 'dodir daljine' i drugi, popularizovani da ostavljaju jak utisak neverovatne maštovitosti, a zapravo su ukombinovane dve kontrasne reči.

Međutim, i pored te jednostavnosti, efektnost je neizbežna i atributivna. A najbolje je to što naslov ne čine samo dve reči u kontrastu, već mnogo dublje značenje koje privlači čitaoce ka delu.

Opis (9/10)

Melodičan i ujednačen, čiji stihovi prožimaju ceo panel emocija ekspresionalnog konteksta. Ukoliko bi se uz te stihove nalazilo još nekoliko onih zajedljivih stihova koji pričaju o tužnoj strani srećnih priča, tada bi tekst bio apsolutno kompletan. Naravno to je samo konvecionalni predlog, i bez toga opis je svetskih rezima.

Prolog ❌

Ne postoji prolog u priči zato ga isključujem iz ocenjivanja.

Glavno mišljenje (9/10)

Nekada prosto ostanem zatečena koliku dozu sebe ljudi ostavljaju u rečenicama ili stihovima kada upletu ličnu i poetičnu literaturu.

Sve ove pesme su kao ogledalo tvoje duše, unosiš sebe i pričaš o ljubavi i patnji koja se u tački inspiracije ukršta i ostavlja trag poput ove zbirke pesama.

Svaka pesma ima neku svoju aromu i autentičnost, i učinila si da se bar u jednom stihu iz ove zbirke svako na sekundu zamisli i zaboravi da ga ne okružuju problemi već neoslobođene emocije.

Poezija je kao dobro vino, pitko, nežno, nikad je dosta, a u svakom njenom gutljaju uživaš kao da je životni eliksir.

Zato je poezija toliko različita od epike, ima elemente koje epika ne može da prožima zbog održavanja radnje.

Tvoja doza poezija ima ozbiljnog potencijala koji bi mogao biti ojačan ponekom rimom, ali je ona i bez toga na vrlo zavidnom nivou.

Gramatika i pravopis (10/10)

Tvoja gramatika ispunjava sve uslove za najvišu ocenu, nisam naišla čak ni na slovne, ni na stilske niti na gramatičke greške. U poeziji to sve treba biti doterano, a ti si taj deo savršeno ispunila.

broj osvojenih bodova: 45/50
note: poezija koju predstavljaš kroz misaone stihove pleni sva čula netaknutih duša

mišljenja o pričama🦋 [opened]Where stories live. Discover now