+ [ fight for my heart ] +

97 12 2
                                    

Napomena:
Svi pisci koji su prijavili svoje priče, tom prijavom, omogućili su mi da izrazim svoje iskreno mišljenje za tu priču. Ako se ne slažete sa mojim mišljenjem, molila bih da mi se javite u private messages, i da ovde ne pišete ružne i pogrdne komentare, kako za mene, tako i za druge pisce. Hvala što poštujete smernice zajednice❤.

+ karakteristike priče koju danas komentarišemo:

↬naslov priče : fight for my heart
            ( srp. borba za moje srce )

↬ime pisca : AnikaPritzel

↬žanr knige : romance

↬broj delova za mišljenje : 26

Cover (10/10)

Uživam u coverima koji su jednostavni i efektni! Tvoj cover je primer definisanog profesionalizma kroz nekoliko jednostavnih elemenata koji ga čine.

Vrlo vešto izblendane slike u kombinaciji sa jasnim i elegantnim fontom čini zajedno savršenu celinu, posebno što ga još izdvajaju i B&W tonovi.

Naslov (10/10)

Sam naziv knjige je izuzetno autentičan i privlačan. Potpuno se uklapa u tematiku i jedan je od retkih koje se najbolje razume tek posle nekoliko pročitanih delova; sadrži fantastični potencijal za raznovrsnost sadržaja.

Opis (8/10)

Opis je jedina karika kojoj treba veća dorada. Pored dve prve rečenice, citiram: ,,Sean Johnson je jedan od mnogih ljudi koje je Sky Morgan - jedna od najboljih revolucionarskih hirurga njenog vremena - spasila od smrti. Nikada nije mislila da će njihov ponovni, božanstveni susret biti u maloj operacijskoj sali, dok je Sean bio bez svesti" i to bez dela ,,a Sky mu otvarala prsa" jer mi taj deo zvuči pomalo bizarno i nije u skladu sa prethodnimrečenicama.

Pored te skoro dve rečenice, ti nemaš apsolutno više ni jedan element koji bi čitaoce uputio i privukao na čitanje.

Ono što ti fali jeste ta nota romantizma, starih naplata dugova koje si doduše pomenula u jednoj izdvojenoj rečenici, ali ne na pravi način. Potrebno je da prepleteš nekoliko tema u još jedan pasus opisa i to bi zasigurno bilo perfektno.

Prolog ❌

Ne postoji prolog u priči zato ga isključujem iz ocenjivanja.

Glavno mišljenje (10/10)

Svašta sam čitala ovde na wattpadu, na različitim jezicima, žanrova od romansi do horora, nešto sam čitala iz poštovanja i posla, a nečto bih čitala iz neizvesnosti i istinskog užitka koji bi mi knjiga pružila.

Tvoje delo spada u ovu poslednju grupu, gde sam čitajući došla do poslednje objavljenog dela i shvatila da nije sve do kvaliteta već i do ličnog doživljaja.

Ono što su najveći atributi tvog dela jesu upravo kombinacija vrlo autentičnih, a opet razumljivih i efikasnih rečenica koje te uvlače u sferu misterioznosti i krativnosti.

Nekoliko upečatljivih i čitaocima prilično interesantnih tema spojila si u jednu priču tako da se za svaki tip osobe može stvoriti interesovanje za čitanjem ovog dela.

Delo je izuzetno prilagođeno, pripada različitim uzrasnim grupama i za svakog izvlači fantastične pouke koje se neretko gube u delima ovog tipa radi ekpresionizma strasti i slično.

Kod tebe su postavljene jasne granice koje daju odmerenost i kvantitativne karakteristike samoj priči.

Ono što bih takođe izdvojila kao pisalačku veštinu, koja se ne viđa često, jeste taj tvoj ukus i odmerenost u kombinaciji prošlosti i sadašnjosti.

Uglavnom je piscima vrlo teško da ukombinuju događaje iz prošlosti sa određenim događajima iz sadašnjosti  tako da ćitaoci lako mogu da prihvate vrmenski prelaz bez jasnih naznaka.

Ti si i bez odrednica za vreme vršenja radnje uspela, i to u svakom delu, da kroz prošlost ispričaš sadašnjost  za to dobijaš veliki respect od mene!

Sumirano, tvoje delo ima fantastične teme u razmatranju, stil pisanja ti je ujednačen i elegantan, izbor reči uglavnom na mestu, a u istom trenutku kombinuješ sve što imaš u glavi i u priču pretvarš nešto naizgled nepovezivo, dva vremenska perioda vrlo različita po dosta karateristika.

Sve bih ovo nazvala dobro odrađenim poslom!

Gramatika i pravopis (9/10)

Pošto stilistički nisam imala ništa da ti zamerim, pokušala sam da izučim tvoju gramatiku i zabeležim najuočljivije greške koje sam osmotrila.

Uglavnom su grečke bazirane na nekoliko slovnih u toku dela ali evo i nekih koje sam primetila da su gramatičkle i da odudaraju od perfekcionizma:

s nikim❌     ni sa kim✅

nikakav osporavaj❌
nikakvo osporavanje✅

"Ona ga pogleda, saosećajući❌ se✅


broj osvojenih bodova: 47/50
note: definitivno ovogodišnji favorit!

mišljenja o pričama🦋 [opened]Where stories live. Discover now