+ [ 206 kostiju ] +

321 23 2
                                    

Napomena:
Svi pisci koji su prijavili svoje priče, tom prijavom, omogućili su mi da izrazim svoje iskreno mišljenje za tu priču. Ako se ne slažete sa mojim mišljenjem, molila bih da mi se javite u private messages, i da ovde ne pišete ružne i pogrdne komentare, kako za mene, tako i za druge pisce. Hvala što poštujete smernice zajednice❤.

+ karakteristike priče koju danas ocenjujemo:

↬naslov priče : 206 kostiju

↬ime pisca : sjenolovka

↬žanr knjige : romance ( lgbt )

↬broj delova za mišljenje : 15

Cover (10/10)

      Cover je dobar moram priznati. Lepo je uradjen taj blend slika muškaraca na pozadinu, fontovi izgledaju lepo i skladno, baš kao za pravu štampanu knjigu.
      
      Medjutim fali mu neki onako efekat adrenalina. Ja bih dodala belu padajuću senku na naslov na coveru i ubacila bih neki light ili border efekt.

Naslov (9/10)

     Naslov mi je na prvu ruku zvučao zaista originalno, ali mi nije nekako privlačan. Ne mogu iz naslova zaključim da se radi o gay priči i zbog toga malo smanjujem ocenu.
     
      Inače u moru istih, ovo je jedan od originalnijih.

Opis (6/10)

     Pa ovako ovo je segment na kom bi trebala da poradiš, ne zato što je loš, već zato što može da bude bolji.
    
      Kao prvo, mnogo je kratak za temu kojom raspolažeš u delu.
     
        Drugo, prva rečenica koju si upotrebila je sjajna! Pretpostavljam da si je sama smišljala, pa evo ti jedan kompliment za originalnost po tom pitanju. Što se tiče druge rečenice mogu da kažem samo da je pogrešan korak. O tome ću prodiskutovati malo kasnije.
       
        Treća stvar, oplemeni svoj opis različitim privlačnim opisima, igraj se sa rečima, budi mudra, nemoj se oslanjati na staru slavu-> prva rečenica.
     
       Pokušaj ljude da navedeš da, čak i ako nisu ljubitelji ove vrste tema, kao ja, nadju tu sponu koja će ih povezati sa delom na posebniji način.

Prolog (8/10)

     Ti nemaš literarni prolog već grafički ali sam ga svakako uvrstila u ocenjivanje.
    
      Prvi trajler pri vrhu stranice mi je potpuno nepotreban. Samo bezveze kvari sam utisak drugog trajlera koji je odličan zaista!
   
      Imaš za moj ukus, previše tih slika, dovoljne bi ti bile samo dve.
    
      Ja sam inače više za samostalno zamišljanje likova, naravno ako nije fanfiction, a ne za plasiranje izgleda likova u delu, pošto mi kvari utisak.

Glavno mišljenje (7/10)

    Priča ima zaista kvalitetnu temu za obradjivanje, samo što si je ti u nekim delovima izobličila u komediju što je po mom mišljenju skroz u redu.
    
     Neke delove je trebalo više opisivati, a neke nije trebalo toliko detaljisati jer se informacije ponavljaju i narušavaju strukturu i kontekst.
     
      Što se delova tiče, tu nemam nekih zamerki, pišeš šta ti odgovara i šta ti se čini zanimljivim. Nisam kompetentna da ti ocenjujem rad po temi pošto me ne zanima toliko ali mogu reći da si ispunila temu koju si i želela.
     
      Ali naravno ima stvari koje treba popraviti. Za početak, evo zamolila bih te da izbaciš lajički govor i uspunte konetare poput " ups " , " oh" , "neće da može" ... itd. jer kvare zaista utisak o tebi kao piscu. "Neće da može" je potpuno nepravilna glagolska konstrukcija koja ne ulazi kao prihvatljiva za jedno visoko-klasno delo ni na kom jeziku! To što pišeš, a da pritom ne koristiš znake interpukcije za upravni govor u vidu uzvika samo govori koliko se neprofesionalno odnosiš prema poštovanju nekih jezičkih a najpre stilkih poduhvata.
       
        Više se baziraj da ostvariš temu. Super je to što ti vučeš priču na stranu komedije kako onaj deo ljudi što ne voli temu može da uživa u zabavnim ili satiričnim rečenicama dela. Samo molim te popravi pojedine delove iz čijih satira nastaju konfuzne situacije.
    
        U suštini ako na kratko zanemarimo one uskočice, tvoje rečenice su vrlo lepe i oplemenjene su različitim epitetima koji su u ovom slučaju potpuno na mestu.

        I da naravno, molim te koriati malo manje reči Vrag i sve psovke koje ga povezuju.
        Takodje koristiš i reči za koje i ja prvi put čujem, mislim da nisam potražila šta znači reč "zatelebati se" na vujaklija.com ne bih imala pojma šta znači u tvom kontekstu. Ta reč ne postoji ni u kakvom srpsko-hrvatskom prostonarodnom rečniku i zato ti je bolje da koristiš neke ljudima, najviše deci poznatije reči.

Gramatika (8/10)

      Gramatika je okej, s obzirom da sam izučavala ekavicu i ijekavicu i jako mali deo ikavice koju ti koristiš, opet, nisam kompetentna da je ocenjujem u punom jeku.

       Zašto sam malo spustila ocenu razlog su neke sitne pravopisne greške kao i gutanje ili permutacija slova na pojedinim delovima.

         broj osvojenih bodova: 48/60

      note: pročitala sam onaj neumesni komentar na prvom delu priče i zaista je potpuno banalno da se neka osoba prema tvom delu odnosi na tako nepristupačan način. Za neke stvari bila je u pravu ali je to rekli na potpuno pogrešan način, zato sam ja pokušala na što lepši način da ti iznesem mišljenje i da ti pošaljem shvatljivu poruku i savete kako bi ih što bolje uvažila i prisvojila. :)

mišljenja o pričama🦋 [opened]Where stories live. Discover now