+ [ moja nesuđena ] +

108 17 3
                                    

Napomena:
Svi pisci koji su prijavili svoje priče, tom prijavom, omogućili su mi da izrazim svoje iskreno mišljenje za tu priču. Ako se ne slažete sa mojim mišljenjem, molila bih da mi se javite u private messages, i da ovde ne pišete ružne i pogrdne komentare, kako za mene, tako i za druge pisce. Hvala što poštujete smernice zajednice❤.

+ karakteristike priče koju danas komentarišemo:

↬naslov priče : moja nesuđena

↬ime pisca : t__a__

↬žanr knjige : romance

↬broj delova za mišljenje: 12

Cover (8/10)

Dizajn covera obradila/o je _fatamorgana. Cover je prilično stilizovan i prost, uklapa se uz tematiku, čak i ako na njemu nije obavljen skoro nikakav edit.

Međutim, fali mu doza emocionalne metafore, možda upečatljivija slika ili dodatni detalj koji bi ga učinio interesantnijim.

Username pisca je napisan krivo, estetski se ne uklapa ispod 'handscript' upečatljivog fonta.

Čak i sa ovim manjim greškama, cover je odličan, jednostavan, efektan i prilagodljiv.

Naslov (8/10)

Već viđen, u neku ruku stereotip i kliše. Ali bez greške se uklapa u fabulu i bliže je određuje. Nekada je jednostavno potrebno iskoristiti nešto nepotrebno da bi dočarali suštinu.

Opis (9/10)

Vrlo odmeren, stilizovan drugačijim fontom, sadrži head line priče koji pridaje zainteresovanosti.

Onaj vrlo mali deo što mu fali je emocionalni produžetak koji karakteriše žanr i tematiku kojom se baviš.

Prolog (8/10)

Prolog u knjizi predstavlja plejlista pesama koje su, po mom mišljenju, tu da bi inspirisale druge, onoliko koliko su iste inspirisale pisca na ovakav poduhvat pisanja dela. Sviđa mi se font i moodbar, kao i sam dizajn kojeg bi definitivno trebalo uobličiti i dovršiti u vidu kompozicije, dodati pojedini citat ili čak cover za album svih pesama koje su se našle na toj plejlisti.

(Inspiraciju možete podražiti kod IvvyKy koja ima izvanredna dela na tu temu u drugom poglavlju knjige covera)

Glavno mišljenje (8/10)

Priča je zasnovana na emocijama i prožima najlepše i ujedno najtužnije momente borbe mladog momka i tragične ljubavi za kojom bezuslovno i nemo pati.

Kontura dela je prepoznatljiva, pomalo predvidiva, ispričana kroz jasne, kratke i osećajne rečenice koje krase delo.

Pasusi i količina teksta su naizgled vrlo vrlo uski i kratki, ali zato neizmerno uredni i vrlo estetični, prijemljivi očima čitaoca.

Radnja teče vrlo burno, ponekad i nesnosno teško za razumeti kada se vremenski tok pomeri za nekoliko godina bez ikakvih naznaka.

Likovi su vrlo upečatljive individue, samom pojavom iskazuju sjajne pouke.

Sve je svedeno na jednu kratku priču prepunu neiživljenih emocija kojoj fali ton i oblik zbog sabijene radnje i malog broja događaja.

Ono što mi se takođe dopada jeste to što ne preuveličavaš niti abnormališeš bilo šta unutar priče. Sve si uklopila u realistiku, što je odlično, naravno.

Ponekad praviš apsurde ( 'neizrečene reči' - reč kojom određuješ imenicu sadrži isti koren reči kojim poništavaš značenje - to se zove apsurd ) i koristiš već upotrebljene reči i fraze. Igraj se rečima i pokušaj da budeš što domišljatija i elokventnija.

Gramatika i pravopis (9/10)

Vrlo precizna gramatika, pojedine slovne greščice i greške znakova interpunkcije. Zbog toka, bilo bi ti bolje da pojedine zapete zameniš znakom tačke zapete (;) jer da bi dramatizovala i naglasila pojedini dramske momente, nekada nije dovoljna kratka pauza već 'predah pauza'.

P.S. ne izrečene ❌       neizrečene✔

broj osvojenih bodova: 50/60

note: melodično, osećajno delo sa izvanrednim pisalačkim stilom i urednim manirom!

mišljenja o pričama🦋 [opened]Where stories live. Discover now