+ [ košulja ] +

158 19 3
                                    

Napomena:
Svi pisci koji su prijavili svoje priče, tom prijavom, omogućili su mi da izrazim svoje iskreno mišljenje za tu priču. Ako se ne slažete sa mojim mišljenjem, molila bih da mi se javite u private messages, i da ovde ne pišete ružne i pogrdne komentare, kako za mene, tako i za druge pisce. Hvala što poštujete smernice zajednice❤.

karakteristike priče koju danas komentarišemo:

↬naslov priče : košulja

↬ime pisca : TK90BM

↬žanr knige : ChickLit

↬broj delova za mišljenje : 12

↬warning : !mature content!

Cover (7/10)

Coveru treba dorade, on je jednostavan, klasičan bez većih varijacija na temu što mu je i glavni nedostatak.

Upotpni ga drukčijim fontom slova, možda malo uticajnijom slikom sa detaljima njene surove životne priče i obuhvati to u celini, u kombinaciji sa emocijama koje optički pružaš.

Naslov (8/10)

To što je naslov jedna reč je njegova prednost i mana, jer je jednorečni kompromis 'mač sa dve oštrice'. Za moj ukus malo je blag, nema tu snagu i tu bol koju bi trebalo da sadrži da privuče čitaoce na ovakvu knjigu.

Opis (6/10)

Opisu je potrebno kompletno 'renoviranje'. Dok sam čitala opis pomislila sam da je to jedna od recenzija iz knjige mišljenja poput ove jer konstantno govoriš 'mi ćemo ...; prepoznajemo...'. Ko mi?

Ti si pisac, ili se obraćaš čitaocima iz ugla pojedinog lika/likova, ili pišeš iz ugla naratora ( trećeg neposrednog lica). Nema sveobuhvatanja, nema govora, pišeš opis kao segment kojim bi privukla čitaoce.

Inače su konstrukcije lepe i rečite.

Prolog ❌

Ne postoji prolog u priči zato ga isključujem iz ocenjivanja.

Glavno mišljenje (8/10)

Rečenice su ti vrlo kompaktne i smislene, koristiš opširne izvore informaciji i pokušavaš da približiš atmosferu čitaocu na vešt način.

Pored toga što ti je elokvencija na nivou i što koristiš dosta, meni nepoznatih jer se ne bavim hrvatskim vokabularom, stručnih adventivnih reči, vidi se to neko pisalačko iskustvo.

Takođe vidi se da si, premda, bila vrlo inspirisana temom o kojoj si pisala da si dosta čitaoca opremila za nalet emocija.

Donela si priču na svoj način, međutim u pojedinim trenucima je potpuno bilo konfuzno jer si, prepričavajući likovni umetničko inspirativni utisak izgubila dojam u vremenu i mestu u kom se nalaziš.

Takodje tvoji dijalozi vrlo su neobični i ponekad nerazumljivi koje lice se kom obraća, jer nemaš nikakav prediktiv čija je reč, a ko odgovara.

Finese su u pitanju što se tiče razrade, ti želiš da prikažeš sve što o nekoj temi koju spomeneš misliš, dok zanemaruješ druge likove i njihova mišljenja i afektuješ glavnu osobu koja svoju priču izlaže.

U svakom slučaju, ovo je velika ocena i velika pohvala za hrabrost i spremnost za iznošenje philoško obduktivnog romana.

Gramatika i pravopis (8/10)

Objasni mi, molim te, kako to da koristiš štokavski dijalekat u kombinaciji sa ijekavicom pritom koristeći hrvatski pravopis? Nije mi to najjasnije, verovatno je u pitanju tvoje poreko, ali ne bih zalazila u takav opus naravno.

Pored pojedinih slovnih, imaš i nekoliko grešaka sa znakovima interpunkcije. Ali to demantivno ne kvari ugled dela ni po kakvom osnovu.

 broj osvojenih bodova: 37/50
note: fenomenalan pristup pruženim informacijama o ovoj temi!

mišljenja o pričama🦋 [opened]Where stories live. Discover now