Част 6 - Клейн?

356 26 2
                                    


Барбара

Смачквам поредният надраскан лист и го хвърлям на пода. От сутринта не мога да измисля идея за нова картина в ателието. Изчерпа ми се цялата енергия за рисуване, че напълно съм блокирала.

Умът ми не е спокоен след случката вчера. Постоянно мисля за кръвта, която се стичаше по лицето на Джейсън. Аз съм виновна, че невинно момче пострада. А хората са толкова зли, защото не искаха да ги спрат.

Трой е най - самовлюбеният човек, когото познавам. Без никаква причина се заяде с него и разцепи устната му. Но пък се сдоби с посрамване и насинено око. Смятам, че си го получи!

- Барбара, не мога да повярвам! - дрезгав строг глас изостря сетивата ми.

Обръщам глава в тази посока и виждам разгневеният ми баща да крачи към мен, спирайки на входа в ателието.

Нацупена физиономия, присвити очи, кръстосани ръце и червен от нерви. Стомахът ми се обръща и кротко завъртам стола си към него, оставяйки молива на дъската.

- Този път прекали, Барбара! - върти глава разочаровано.

- Какво има, татко? - питам плахо.

- Не съм очаквал, че можеш да бъдеш съучастник в престъпност.

- За какво говориш? Не съм направила нищо.

- Така ли? А какъв е този видеоклип във всички социални мрежи? - той се развиква и сочи телефона си към мен. Виждам боя от снощи, заснет от случаен човек. На клипа се вижда всеки удар и се чува всяка дума. След това виждам как хващам Джейсън за ръката и го водя навън.

Напрягам се, а дишането ми се затруднява. Как ще му обясня това? Почти не изпищявам, гледам го в очите и кривя устни, в знак да кажа нещо, но не намирам точните думи.

Край! Мъртва съм.

- Мога да обясня - изричам безмълвно и преглъщам буца напрежение, която засяда в гърлото ми.

- Слушам - заявява той и оправя вратовръзката си.

- Нямам нищо общо с това момче, тате. Казвам истината - твърдя сериозно и се опитвам да не пелтеча, иначе ще реши, че го лъжа.

- Защо тогава хващаш за ръка този мършав клошар? - той надига глас и тогава осъзнавам, че е адски ядосан - Как се казва?

- Татко, виж...

- Как се казва той, Барбара? - нарежда със строг глас, който кара всяка клетка в мен да потрепери.

Език на тялотоWhere stories live. Discover now