Част 11 - Ние никога няма да бъдем семейство

381 19 11
                                    

Барбара

Реша косата си пред огледалото в стаята и мисля за това, че не отговорих на трите съобщения от Джейсън, нито на обажданията.

'' непознат: 00:23 am Добре ли си?

'' непознат: 01:31 am Барбара, обади се, когато се почувстваш по - добре. ''

"непознат: 02:56 am Не си направила нещо глупаво, нали? "

Защо е толкова загрижен? Да, разбирам, щяха да ни хванат онези престъпници, но аз съм непозната за него, така както той за мен.  Все пак се радвам, защото той е толкова различен от всички хора, които познавам. Притеснява се за мен и го е грижа дали съм добре. Това чувство е непонятно за мен, тъй като много малко хора го правят, или поне ми го показват. Исках да имам подкрепа от татко, но той мисли само за репутацията и бизнеса си. Ник, от друга страна се занимава с гонките и паритата, които са най-важното нещо за него, а сега стои зад решетките, заради някакъв облог. Майка ни ни остави, когато бяхме малки и сега живее в Барселона като кралица. Единствените хора, на които мога да имам доверие са Хана и Мери - помощничката ни.

Странно е. 

Поглеждам се в огледалото и виждам малки торбички под очите си. За два дни се случиха толкова стресиращи неща, че се сдобих с безсъние и угризения. Трябва да се освободя от негативните мисли и да правя нещо, което ме успокоява. Да рисувам, например. 

Вземам телефона си и хуквам навън. Минавам покрай коридора, а след това слизам по стълбите, поздравявайки прислугата в откритата кухня. Забелязвам, че татко отново го няма на масата. 

- Госпожице, желаете ли нещо? - пита Мери с нежният си глас и оправя полата на униформата си.

- Ако може, донеси ми едно айс кафе в ателието - моля приветливо и отварям вратата за задният двор.

Вървя по моравата и вдишвам дълбоко от чистият и свеж въздух, насред градината и всички дръвчета около басейна. Стигам до малкото стъклено ателие в края на двора и влизам вътре. Двойната врата е отворена широко и се вижда масичката в ъгъла, дъската ми за рисуване и всички вази с цветя, които съм подредила вътре. Картините и всички скици остават върху масата, непокътнати и чакащи своят завършен край. Трябва да са готови до изложбата в сряда.

Език на тялотоWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu