Time to act

207 15 23
                                    

———Гледна точка на Даниел———–
     Вече бях пред квартирата на Зак. Почуках на вратата и прибрах ръцете си в джобовете. Корбин отвори. Е, не познах. Още са трезвени.

-Хей, как си?-попита ме Корбин.

-Кучи син такъв, как можа да те ни кажеш!-подхванах без да губя време. Той е на ясно колко съм против кръвосмешенията, а сега като знам и за майка му. Той не е виновен за това, но все пак е странно.

-К'во да ни каже?-пита Зак. Корбин се спече и явно усети за какво иде реч.

-Не знам за какво говориш!-отрече той.

-Добре, аре да влезем и ще се караме вътре.-предложи Зак и аз извъртях очи. Влязохме, той и Корбин седнаха на дивана, а аз на един стол пред тях.-Ся к'во става тук?

-Защо Корбин не ни обясни защо не ни е казал, че Роузи му е полусестра?-не казах Роузи, нали? Както и да е това с полусестрата е по-важно.

-Роузи ли?!-хвана ме Корбин.

-Полусестра?!-Зак поне усети важното.-Брат обяснявай!

-Хубаво де, да тя ми е полусестра и щях да ви кажа, ама тогава нямаше да ми помогнете!-призна Корбин.-Богатия й баща, моя чичо я малтретирал като почнала да говори с мама, която е и нейна майка...сложно е, на кратко тя дойде при нас, за да се измъкне от него.

-Еми, с право си си мълчал! Никакъв шанс да си с нея пич, остави я на онзи от реката.-щом Зак изрече това се ококорих.

-Каква река?-попитах рязко.

-Със Зак я проследихме до ,,нейното" място и тя свиреше и говореше с някой от другата страна на реката.-поясни Корбин и се зачудих, дали тя не е....не! Няма как. Това е просто съвпадение и все пак по-добре да внимавам.

-Аха, добре, това си е нейна и негова работа, но ти трябва да спреш!-казах и той сведе глава.

-Ето за това не ви казах. Вижте бях на същото мнение преди, но сега...сега е различно!-каза Корбин и Зак го зашлеви.

-Я се осъзнай, пич. Добре да речем, че стане нещо, и какво? Ще сте заедно известно време най-много година, но нито ще може да се ожениш, нито да имаш деца, това ще е просто влечение. Поредната връзка в живота ти и ще свърши! Обречено е!-скастри го Зак. Той е сериозен буквално веднъж на век, така че Корбин ще се вслуша в него.

-Добре де ще опитам да я забравя. Ще я избягвам или нещо друго...не знам, а ти от къде, мамка му, разбра всичко това?-попита ме той.

Broken to be fixedOù les histoires vivent. Découvrez maintenant