Free day

176 15 24
                                    

———Гледна точка на Корбин———–

         Събуждам се от сблъсъка с пода. Изправям се бавно и изкрючвам нахалната аларма. Вчера с Аби ядохме, играхме видеоигри, после всички се прибраха, вечеряхме и си легнахме. Амброзия нищо не спомена за малката ми изцепка, но така е и по-добре. Другия ден сме на екскурзия и не искам да е неловко. Ставам и на бързо се оправям, като просто си слагам една бяла тениска и дънки. Взимам едно пакетче трева изпод леглото и го прибирам във вътрешния джоб на якето си. Слизам долу на закуска и виждам, че Даниела и Аби още се бавят. Поздравявам родителите си и сядам да закуся. Има препечени филии и чай. Докато ям и Дани и Аби слязоха.

-Добро утро!-поздравяват в един глас.

-Добро утро! Е, вълнувате ли се за екскурзията?-попита ги мама.

-Просто една екскурзия.-отвръща Дани, но Аби очевидно се вълнува повече.

-Аби ти с кой ще си?-питам просто, за да завържа разговор.

-Оу, ъмм... с Кармен.-каза тя.

-Момичето от партито?-пита я Даниела, а тя кима.-Е, видя ли че ще си намериш приятелка. Сега само ти трябва и гадже и сме готови.-каза и родителите ни се засмяха.

-Може да пропуснем това.-каза Аби. След като се наядохме понечихме да излезем и се качихме в колата. Както си пътувахме и колата сякаш подскочи. Слязохме да видим какво има и видим какво има и видяхме, че гумата се е спукала.-Ами сега? Имаме резервна, но не знам как да я сменя.-въздишах и отворих багажника.

-Ще се оправя, вие ако искате идете пеша аз ще докарам колата.-казах и извадих резервната гума, крика и куфарчето с инструменти.

-Ти не можеш да караш!-възрази Даниела.

-Мога!

-Нямаш книжка, Корбин, ще остана с теб, Даниела ти върви или звънни на Джак да те вземе.-каза Аби и Даниела измрънка нещо под нос, докато набираше ,,скъпото" си гадже. Аз се захванах за работа и започнах да развинтвам болтовете на джантата. Тъкмо слагах новата гума, когато Джак дойде и взе Даниела. Малката ми сестричка. Толкова ми беше странно да я възприема с Кайли, но някак си не се дразнех толкова. Когато обаче тръгна с Джак някак си все си мислех че ще се откаже или че той ще я зареже. Е да ама не. Още са заедно и може би щастливи. Кой знае? Приключих ,,операция смяна на гума" и щом се изправих, Аби ми подаде един парцал напоен с вода. Избърсах се и заедно прибрахме всичко обратно в багажника. Качихме се в колата и тя запали.

Broken to be fixedWhere stories live. Discover now